onderlinge competitie 2018 - 2019
De strijd is weer begonnen!

 


 4 oktober 2018: Theo blijft presteren!

Theo speelde ongenaakbaar. Jos verslikte zich in de opening en kon niet anders dan een schijf offeren. Theo speelde het bekwaam uit en handhaaft de koppositie van het klassement. Lous trok aan het kortste eind in zijn partij tegen Peter. Hij haalde nog dam maar Peter bereikte een overmachtsituatie. Toon speelde tegen de heersende kampioen Rob. Hij hield het lang vol maar kon een nederlaag niet voorkomen. Willem-Peter verraste Gerard al in de opening met een combinatie. Gerard kwam twee schijven achter en moest later in de partij kapituleren. Wim was lang alert op de bekende zetjes van mari. In een onbewaakt moment kwam er toch een drie om drie waarna Wim noodgedwongen een schijf moest offeren. Doordat Mari het eindspel niet vlekkeloos speelde, kon Wim alsnog een benauwde remise bereiken. Ad stond in zijn partij tegen Cor ogenschijnlik veel beter. Toch kreeg hij dat niet omgezet naar een winnend eindspel. Weer eens blijkt dat van routinier Cor moeilijk valt te winnen.


13 september 2018: Theo slaat zijn slag!

Theo werd de grote overwinnaar van de avond. In een partij waarin Barend een iets te gewaagde aanval plaatste, begonnen de ogen van Theo te glunderen. Hij speelde de underdog maar verpletterde Barend met een winnende forcing. Het levert Theo de koppositie in het klassement op. Winst was er ook voor Mari die John het nakijken gaf. Lambert en Wim speelden een partij op het randje. Uiteindelijk bleek Wim teveel risico te hebben genomen. Hij moest berusten in een nadelige stand. Lambert won uiteindelijk door een twee om twee, maar ook zonder dat was er geen redding meer mogelijk. Toon en Antoine speelden een uitzonderlijke partij die vermoedelijk geen daglicht kan verdragen. Het leverde Toon zijn eerste punt op. Ga zo verder! Ook Gerard speelde voortreffelijk. Rob ging langs het randje van de afgrond maar kon op het juiste moment de remisevariant nog vinden. Voor Ad en Willem-Peter bleek een gelijkspel de uitkomst van een partij waarin beide spelers elkaar niets toegaven.


6 september 2018: De verliespunten lopen op!

We kennen twee koplopers die niet voor elkaar onder deden. Ad en Theo speelden een partij op het randje. Theo deed nog een schijnbeweging naar een zet die voor Ad combinatieve mogelijkheden op zou leveren. Toch was ook dat een farce. Uitvoering ervan zou precies remise lopen. Willem-Peter won van Toon. Lous was de meerdere tegen Gerard. Het leverde beiden ook een plaats in het topklassement op, waar nu deze vier personen met vier punten aan de leiding gaan. Rob kon zijn magistrale vorm van een week eerder niet handhaven. Hij verloor van Antoine, die met een combinatie zijn verlies van een week eerder weer recht trok. John won combinatief zijn partij en komt daarmee op drie punten. Lambert trok definitief tegen hem aan het kortste eind na in de beginfase van de partij al ontsnapt te zijn aan een schijf achterstand. Ook Mari herstelde zich van zijn nederlaag in de eerste ronde. Hij versloeg Cor in een enerverende partij. Jos speelde zijn eerste partij en gaf Wim geen schijn van kans. Al in de opening ontstond een hopeloze stand waarbij het tegenstribbelen van Wim alleen even uitstel voor de nederlaag opleverde. Met deze uitslagen zijn alleen Peter en Jos nog zonder verliespunten. Maar met de strijd die telkens geleverd wordt kan ook dat niet lang duren. Het beloofd een spannende competitie te worden!


30 augustus 2018: de eerste overwinningen zijn binnen!

Ad Rovers was de eerste speler die dit seizoen een overwinning boekte. Bijzonder was dat gerenommeerde tegenstander Antoine door een niet te moeilijke combinatie het onderspit delfde. Vervolgens kwamen er overwinningen van Lambert die combinatiespecialist Mari een koekje van eigen deeg gaf. Theo won daarna van Gerard, nadat hij al eerder een schijf voorkwam. Cor was de vierde op rij die zijn partij won. Toon was daarvan het slachtoffer. Regerend kampioen Rob sloot de rij met de vijfde overwinning. Hij riskeert daarmee zijn plaats in het landelijk team. Van de teamleider winnen kan niet ongestraft! Toen werd het tijd voor de echte strijders. Barend en Willem-Peter gaven elkaar niets toe en besloten tot een grootmeestersremise. Lous gaf Wim de sprankelende hoop op de overwining doordat hij de halve partij met een schijf achterstand speelde. Toch kreeg Wim het niet voor elkaar om de gewonnen stand om te zetten in een overwinning. Met deze miraculeuze ontsnapping stond Lous in het middelpunt van de belangstelling.