Damvereniging  D’Amateurs  St.Michielsgestel

Denksport en gezelligheid

Home                  Seizoenafsluiting 2008 - 2009                  

Op zaterdag 20 juni heeft D’Amateurs het seizoen 2008-2009 afgesloten.

 

Het weer was prima voor de geplande fietstocht.

Ook de bestemming was goed gekozen.

 

Een aantal sportievelingen toog met de fiets naar Schijndel via een speciaal uitgezette route. Mari en Jan hadden de afstand beperkt gehouden, maar wel enkele uitdagingen ingebouwd. Ad Boeren heeft deze uitdaging voor een aantal groepen nog wat aangescherpt.

 

In Schijndel werd D’Amateurs verwacht bij Sint Servattumes, de plaatselijke brouwerij. Met een kritische blik werd geluisterd naar de presentatie van brouwer Toon. Uiteraard werden enkele producten aan een test onderworpen. Vanwege het gebrek van stickers op de flesjes straalde D’Amateurs niet al te veel vertrouwen uit. Brouwer Toon en assistent John gaven het goede voorbeeld, zodat toch nog enig gerstenat werd genuttigd.

 

Kastelein Jan had daar de barbecue al gereed staan, zodat D’Amateurs snel het waterige gevoel in hun buik kwijtraakten.

 

Na de barbecue was er nog de uitreiking van de bekers aan de kampioenen. Twee amateurtjes werden blij verrast met de mededeling dat ze zijn aangewezen als schatbewaarder van een niet meer uit te reiken wisselbeker. Vermoedelijk wordt aanvullend op de kascontrolecommissie een tweede commissie ingesteld die jaarlijks zal controleren of de bekers in goede staat en netjes gepoetst worden behouden voor de vereniging.

 

Tot slot heeft D’Amateurs gebruik gemaakt van de gelegenheid om nog enkele uurtjes bij te kletsen en de vriendschappelijke banden weer wat strakker aan te halen.