Seizoenafsluiting 2011-2012


De seizoenafsluiting werd op 23 juni gehouden. John, Rob en Willem-Peter hadden een fantastisch programma samengesteld. Dat begon al om 10:00 uur met appelgebak. Antoine en Theo hadden dat al dik verdiend. Zij waren met de fiets naar Oirschot getogen.


Na de koffie wachtte ons de zware excursie naar de abdij in Berkel-Enschot. Niet te voet! Voor deze pelgrimstocht werd een huifkar met tractor ingehuurd. Bij de abdij aangekomen bleek dat we ons moesten behelpen met een film. Voor normale stervelingen is het niet toegestaan om de sobere omgeving te betreden waarin de paters in aller rust hun dagelijkse bezigheden verrichten. De verplichte proeverij werd niet door iedereen als een belasting ervaren. Voor sommigen was het zelfs een teleurstelling dat er een wachtlijst van vele maanden bestaat om zich als gast in deze abdij te kunnen gaan bezinnen. Maar anderen vinden het dagelijks om 04:15 uur opstaan wel erg vroeg. De producten uit de brouwerij kunnen immers later op de dag ook best worden gekeurd. Dat de brouwerij er verlaten uitzag was een lichte teleurstelling. Maar dat zelfs de ketels al waren geleegd werd niet in dank afgenomen. Ook de bakkerij heeft zijn beste dagen gehad. Brood was enkel in de winkel te verkrijgen.
 
 
 

Alle afbeeldingen bekijken?
 
 

Met een grote achterstand op het schema werd de terugreis naar ons dagverblijf gestart. Dat ging wat sneller dan de heenreis, zodat de koffie en de  soep nog niet waren afgekoeld. D’Amateurs genoot van een goede lunch.

 

Na de lunch wachtte ons de reis naar de palingkwekerij. Daar werd ons uitgelegd dat de resultaten van een palingkwekerij vallen of staan met de kwaliteit van het water en het voer. Maar de benodigde hengels ontbraken.
 
 

Op de terugreis kwamen we langs de watermolen.
Die moesten we even van dichterbij bekijken!

De barbecue overtrof onze verwachtingen.
Er werd flink gebakken en het eten liet zich goed smaken.
 


Behalve bekers werden er ook andere prijzen uitgereikt.
Voor velen een aangename verrassing.

Mari ontving een oorkonde vanwege zijn veertig jarig lidmaatschap.

Drie bestuursleden werden door mede-organisator John toegesproken voor de door hun verrichte bestuursactiviteiten gedurende ruim 25 jaar.

Onze voorzitter gaf nog een toelichting op de door John omschreven “coup van 1986”.