simultaanwedstrijden bij D'Amateurs

Inmiddels is het een traditie geworden dat de clubkampioen tegen het einde van het damseizoen een simultaan geeft. Zoveel mogelijk leden schuiven daarbij aan. Het is voor hun een kans om revanche te nemen tegen de speler door wie ze in de onderlinge competitie zijn verslagen. De verslagen van deze simultaanwedstrijden worden jaarlijks opgenomen in de historie van het betreffende seizoen.Ook kent D'Amateurs enkele geheel andere simultaanwedstrijden:
Om het dammen een stimulans te geven, organiseerde John een simultaan. Toine Brouwers werd bereid gevonden om deze te verzorgen. Het werd een ontspannen avond waarbij ook enkele gasten waren uitgenodigd. Een donkere schaduw was er door het overlijden van Kees Sterken. Met de wetenschap dat Kees niet anders zou willen werd daar op gepaste wijze aandacht aan geschonken. Vervolgens deed iedereen zijn best, maar waren er slechts drie mensen met enig resultaat. Het verslag treft u aan in het seizoenoverzicht:

Ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van damclub D'Amateurs werd op zaterdag 5 juni 2010 een simultaan georganiseerd met niemand minder dan veelvoudig wereldkampioen Ton Sijbrands. Zijn tegenstanders bestonden uit leden van damclub D'Amateurs en enkele genodigden. Toch bleek die versterking niet voldoende om gezamenlijk een tegenstander van formaat te vormen tegen het fenomeen Ton Sijbrands. Wel duurde de simultaanseance veel langer dan door ons ingeschat. Mogelijk is dat onze gezamenlijke verdienste geweest. Het verslag treft u aan in het seizoenoverzicht:

In het seizoen 2008-2009 werd Erno Prosman bereid gevonden om op een gezellige avond tegen D'Amateurs te spelen. Dit op initiatief van Peter van Rijsbergen die eerder had deelgenomen aan de blindsimultaan waarmee Erno op zaterdag 5 juli 2008 Ton Sijbrands onttroonde als wereldkampioen blindsimultaandammen. Ook D'Amateurs is erg enthousiast over deze gezellige avond met Erno Prosman. In een zeer ontspannen sfeer werden de partijen afgewerkt. Daarbij was er ruimte voor gezelligheid en werden diverse standen door Erno nader toegelicht. Het verbaasde dan ook niemand dat Erno als een van de laatsten ons clublokaal verliet. Het verslag treft u aan in het seizoenoverzicht: