rapid competitie 2019 - 2020     


Wie wordt kampioen?
Rapidcompetitie
seizoen 2019-2020


 20 februari 2020: John verovert het kampioenschap

John behaalde 7 punten uit zijn drie partijen. Hij speelde gelijk tegen concurrent Jos en behaalde overwinningen tegen Lous en Gerard. Het is vermoedelijk voldoende voor het kampioenschap. Maar in theorie kan Antoine nog in wedstrijdpunten gelijk komen. In dat geval volgt er een beslissingspartij waarbij John voldoende heeft aan remise. Willem-Peter won zijn beide partijen overtuigend, maar kan John niet meer bedreigen. Samen met Jos, Peter en Antoine strijdt hij verder voor de podiumplaatsen. Saillant detail; tegen twee van deze concurrenten heeft hij nog een partij tegoed. De plaatsing voor de nummers twee t/m vijf kan dus nog alle kanten op.


6 februari 2020: John neemt de kop over

John won zijn drie partijen voor de Rapidcompetitie tegen Lambert, Mari en Theo. Dat was voor hem genoeg om de koppositie in te nemen. Kijkende naar het nog komende programma, behoort John tot de topfavorieten. Peter bracht het tot 7 punten. Hij won van Gerard en Lous en speelde remise tegen Barend. Het leverde hem de tweede plaats op in de ranglijst. Jos klaagde veel over de kwaliteit van zijn damspel. Feit was dat hij de maximale score haalde en zich naar de gedeelde tweede plaats speelde. Wim, Lous en Theo boekten tegen Jos een nederlaag. Willem-Peter won zijn partijen tegen Toon, Ad en Gerard en bezet de vierde plaats in het klassement. Antoine boekte drie winstpartijen tegen Rob, Toon en Barend. Hij schoof op naar de vijfde plaats in het klassement. Wim misrekende zich en verloor een schijf en later de partij tegen Lambert. Ook tegen Rob wist Lambert met de punten te gaan lopen. Gelukkig had Wim op meerslagen getraind zodat hij na zijn partij tegen Mari toch nog met punten naar huis kon. Theo verloor van Ad en speelde remise tegen Barend.


31 januari 2020: Peter verrast!

Peter won zijn partijen tegen Ad, Theo en Toon. Daarmee is hij de nieuwe koploper van deze competitie. John speelde een partij minder dan Peter en volgt op één punt. Hij won van Barend en Wim. De kraker tussen Antoine en Jos eindigde in remise. Antoine won van Mari en Lambert. Toch stelt hij teleur met zijn achtste plaats op de ranglijst. Antoine heeft weliswaar nog enkele inhaalpartijen tegoed maar behoort elk seizoen weer tot de kanshebbers voor de titel. Met twee winspartijen zou hij op dit moment de vierde plaats bereiken. Rob had geluk dat Wim een remisestand verloren liet lopen. Met zijn winst op Theo bracht hij het tot zes punten. Willem-Peter bleek een maatje te groot. Ook Lous moest dat ondervinden. Weer was het Mari die Willem-Peter op remise wist te houden. Barend speelde verdienstelijk remise tegen Jos. Ook tegen Lous behaalde hij een punt. Ad won nog van Lous en speelde remise tegen Lambert. Toon haalde een punt uit zijn partij tegen Theo.


16 januari 2020: Jos rukt op!

John leek goed te beginnen. Na de winst op Antoine, kon Willem-Peter maar net aan een nederlaag ontsnappen. Maar Ad gooide roet in het eten. John verloor zijn eerste partij in de Rapidcompetitie. Jos won van Ad en Toon en speelde gelijk tegen Willem-Peter. Voldoende om met wedstrijdpunten langszij te komen met John. Barend won van Wim en Gerard en speelde remise tegen Rob. Het bracht hem naar de derde plaats in het klassement. Ook Peter speelde verdienstelijk. Hij speelde gelijk tegen Antoine en Rob en won van Wim. Peter bezet de vierde plaats in het klassement en verstevigde zijn leidende positie in de laddercompetitie.


17 oktober 2019: John gooit hoge ogen!

De Rapidcompetitie is weer gestart. John liet direct weer van zich horen. Hij won drie partijen en gaat glansrijk aan kop. Zijn winst tegen Rob kwam zowel verrassend als eenvoudig tot stand. Peter en Theo waren zijn andere prooien. Peter won wel van Jos en Lambert, wat op zich een fraaie prestatie is. Zijn tweede plaats deelt hij met Theo, die van Gerard en Cor, en met Jos die van Mari en van Rob won. Barend volgt op een punt achterstand maar heeft wel Ad Rovers en regerend kampioen Willem-Peter al op remise gehouden. Lous houdt gelijke tred met zijn overwinning op Lambert en zijn remises tegen Wim en Mari. Ad won van Wim in een partij die een fraai fragment bevatte. Hij heeft nu 4 punten uit twee partijen evenals Willem-Peter die won van Cor. Gerard speelde tegen Rob en Toon twee prima openingen waarbij hij een gewonnen stand op het bord kreeg. Maar beide keren liet hij de winst glippen. Lambert won van Mari en Cor won van Toon, die ook in Barend zijn meerdere moest erkennen.