rapid competitie 2022 - 2023 


Rapidkampioen
seizoen 2022-2023 29 juni: Nog enkele partijen gespeeld

Voor het kampioenschap maakte het niet meer uit. Maar er zijn nog enkele partijen gespeeld op de laatste competitie-avond van het seizoen. Antoine won zijn partij tegen een tevreden Theo die goed tegenstand heeft geboden. Voor Antoine betekent dit de tweede plaats op de ranglijst. Peter dreef Ad tot op de rand van de afgrond maar verzuimde hem erover te duwen. Analyse wees uit dat Peter gewonnen heeft gestaan. John overspeelde Wim vanaf de opening. Wim vocht zich van de ene penibele positie naar de andereen moest uiteindelijk capituleren in een partij waarbij John met nauwkeurige precisie steeds de combinaties wist te ontwijken. John werd derde in het klassement.


16 februari: Jos verovert het kampioenschap

Jos heeft laten zien dat hij prima in vorm is. Tegen Peter speelde hij nog remise, maar Lambert en John hadden geen kans tegen hem. Met nog een ronde te gaan neemt Jos het rapidkampioenschap over van John. Voor Jos is het de tweede keer dat hij het rapidkampioenschap op zijn naam schrijft.
Peter deed het ook goed. Met zijn overwinningen op Wim en Willem-Peter behaalde hij ook zeven wedstrijdpunten. Barend kon niet achterblijven. Hij won van Mari en Antoine en speelde remise tegen Lambert.
John won van Rob en Lambert. Dat laatste met een fraaie combinatie waarin veel mogelijke varianten voorkwamen, maar allemaal met schijf- of partijwinst voor John. Theo won van Toon en speelde remise tegen Ad en Mari. Wim was met verliespartijen tegen Antoine, Peter en Rob de underdog van de avond.


15 december 2022: Jos wint van concurrent

Jos won de sleutelpartij tegen Antoine. Daarmee verstevigt hij zijn koppositie. Jos had zijn vrije ronde waardoor het aantal gespeelde partijen nu is rechtgetrokken. Hij won ook van Mari. Antoine won zijn partijen tegen Rob en John waardoor zijn verlies redelijk beperkt blijft. Ad sprokkelde de meeste punten bij elkaar. Na zijn remise tegen Barend wist hij specialist Willem-Peter op een nederlaag te tracteren. Ad won ook van Toon en is opgerukt naar de derde positie in het klassement. John speelde remise tegen Peter en won van Mari. Hij zakt van de derde naar de vierde plaats. Peter speelde ook remise tegen Lambert en won van Rob. Met zijn winst tegen Theo haalde Barend precies genoeg punten om in de standenlijst gelijk te komen met Rob, zijn enige echte concurrent in de prestigestrijd. Rob won alleen van Lambert en zakt naar een gedeelde zesde plaats. Wim won zijn partij tegen Theo en speelde remise tegen Mari. Hij behoudt daarmee zijn achtste plaats. Lambert won van Toon en behaalde in totaal vier wedstrijdpunten. Willem-Peter speelde ietwat teleurstellend. Na zijn verlies tegen Ad speelde hij remise tegen Theo. Met zijn winst op Toon sleepte hij nog wel 4 punten in de wacht. Maar hij staat veel lager in het klassement dan wat hij in zijn mars heeft.


3 november 2022: Jos houdt de koppositie maar wordt bedreigd

Jos houdt de koppositie, maar Antoine zit op het vinkentouw! En ook John blijft volgen. Het lijkt erop dat niemand deze ronde zonder fouten is doorgekomen. Al behaalden John en Rob wel de maximale score van 6 punten uit twee partijen. Jos liet punten liggen tegen Ad, die sterk speelde en ondanks de tijdsdruk een zekere remise boekte. Tegen Willem-Peter boekte Jos een belangrijke winst op een concurrent voor de titel. Antoine verloor kostbare punten in zijn partij tegen Lambert. En tegen Peter had hij in een remisestand het geluk dat Peter fout achterliep. John had het geluk dat Ad in het eindspel zijn partij vergooide. Barend en Willem-Peter morsten punten tegen Wim die op zijn beurt kansloos verloor van Ad. Lambert verloor van Mari, die het op zijn beurt niet kon bolwerken tegen Peter en Rob. Theo en Toon zijn nog zonder punten.


6 oktober 2022: Jos ondanks fouten de eerste koploper!

Jos had veel geluk tijdens onze eerste rapid partijen van het seizoen. Zowel tegen Wim als Barend zette hij een damzet open en die werd door de tegenstanders niet benut. En toch werd hij de eerste koploper. Wim kon nog net remise halen, maar Barend legde het loodje. Toen hij ook nog van Rob won, was de avond voor Jos met 7 van de 9 te behalen punten een succes. Ook Antoine zette een goed resultaat neer. Hij was de eerste ronde vrij en won beide partijen. Waarbij de winst tegen Willem-Peter een opvallende was! De laatste dacht te kunnen ontsnappen met een plakker, maar kwam bedrogen uit. Met een ruil forceerde Antoine de oppositie. Ad nam revanche tegen Lambert voor de verloren partij voor de laddercompetitie. Lambert nam revanche tegen Wim die de partij voor de onderlinge competitie van Lambert had gewonnen. Lambert won ook van Theo en staat daarmee op de derde plaats in de ranglijst.