rapid competitie 2021 - 2022
Koploper
Rapidcompetitie
seizoen 2021-2022


 12 mei 2022: Barend haalt in

Barend speelde tijdens het sneldamkampioenschap van D'Amateurrs ook drie inhaalpartijen voor de Rapid competitie. Hij deed dat met wisselend succes. Tegen Peter kwam hij als winnaar uit de bus, maar tegen Jos moest hij het afleggen. Ook tegen Theo kwam Barend goed te staan. Maar Theo zou Theo niet zijn als hij er niet uit zou persen wat erin zat. Barend was niet oplettend genoeg en Theo sleepte een punt uit het vuur. Antoine is zijn tweede plaats nu definitief kwijt en moet vrezen dat ook de derde plaats verloren gaat. Jos staat momenteel tweede met twee punten achterstand op John. Met winst van zijn inhaalpartij tegen Peter kan hij dit omzetten in een voorsprong. Maar ook Willem-Peter heeft nog volop kansen. Die heeft nog drie partijen tegoed en staat drie punten achter Jos en 5 punten achter John. Met de wetenschap dat zijn tegenstanders Mari, Ad en Peter zich niet zomaar naar de slachtbank zullen laten lijden is er nog van alles mogelijk. Voor Peter ligt er nog een heldenrol in het verschiet. Als hij de beide kampioenskandidaten weet te verslaan zal John hem eeuwig dankbaar zijn. Zeker als Mari of Ad nog minimaal remise tegen Willem-Peter zouden spelen kan Peter het kampioenschap voor John veilig stellen. De bookmakers kunnen aan de slag!


5 mei 2022: De ontknoping nadert

Weer zijn een aantal partijen gespeeld. Willem-Peter werd gemist waardoor het programma met veel medewerking van andere leden enkele keren werd aangepast. John werd met een score van 9 punten de winnaar van de avond. Hij won van Peter, Lambert en Lous wat hem meteen de koppositie opleverde. Maar wel met de wetenschap dat hij is uitgedamd en concurrenten Jos en Willem-Peter nog partijen te gaan hebben. Antoine won van Toon en Lambert, maar speelde remise tegen Peter. Hij moet vrezen voor zijn podiumplaats die aan een zijden draadje hangt. Jos was vermoedelijk moegestreden in zijn onderlinge competitiwedstrijd tegen Theo, direct gevolgd door zijn Rapid partij tegen Lous. Feit is dat hij nog steeds meer finesses zag in zijn partij tegen Wim, maar onvoldoende vat kon krijgen om die partij naar zich toe te trekken. De toekomst zal uitwijzen of dit verlies van twee wedstrijdpunten Jos gaat opbreken. Hij moet beide overblijvende partijen winnen om John voorbij te streven en is dan ook nog afhankelijk van de resultaten van Willem-Peter die nog drie partijen te gaan heeft. Mari speelde gelijk tegen Lambert. Theo kwam een schijf achter in zijn partij tegen Wim en gaf op. Peter won van Ad.


31 maart 2022: Lous speelt twee partijen

Lous speelde twee inhaalpartijen voor de Rapid competitie. De eerste partij tegen Ad was hij in vorm. De partij liep uiteindelijk remise. In de tweede partij maakte Lous een inschattingsfout. Wim zette veel druk op de lange vleugel en kwam een schijf voor. Lous hield het nog een tijdje vol, maar kon niet voorkomen dat de partij verloren ging.


17 februari 2022: Willem-Peter houdt de koppositie

Gerard kwam goed uit de startblokken. Hij kwam een schijf voor tegen Wim, die ternauwernood een remise kon behalen met een combinatie die voor beide spelers dam opleverde. Ook tegen Lambert speelde Gerard remise. En in zijn partij tegen Jos had Gerard een goede start. Hij behaalde duidelijk voordeel en bezorgde Jos veel hoofdbrekens. Toch kon hij niet voorkomen dat routinier Jos met de punten naar huis ging. Het was wel de partij die de langste analyse van de avond opleverde. Toon behaalde zijn eerste punten met de remises tegen Mari en Rob. Willem-Peter verloor op deze avond weliswaar zijn partij tegen Lambert, maar had het goed uitgekiend. Het was een partij voor de laddercompetitie die voor de Rapidcompetitie geen gevolgen had. Met zijn winstpartijen tegen Lous en Rob blijft Willem-Peter de onbetwiste koploper. John speelde gelijk tegen Barend, verloor van Jos en won van Wim. Ad speelde remise tegen Mari en Lambert. Antoine won van Lous en Mari. Lous won van Barend.


27 januari 2022: Willem-Peter neemt de koppositie over

Voor het eerst in lange tijd werd er weer gespeeld voor de interne Rapidcompetitie. En dat was te merken. De dammers overbluften elkaar met wie de grootste blunder kon maken. Verrassingen waren niet van de lucht. Ogenschijnlijk verloren partijen werden nog gewonnen. Willem-Peter bleek achteraf zijn zaakjes het beste voor elkaar te hebben. Hij nam de koppositie over van Barend, die evenveel wedstrijdpunten bij elkaar harkte maar het moet afleggen op de SB-punten. Jos volgt met een partij achterstand en ook John kan nog voor verrassingen zorgen met het inhalen van zijn openstaande partijen.


14 oktober 2021: Barend neemt de koppositie over

Barend speelde met wat geluk remise tegen Antoine. Die offerde een schijf waarna er een dubbele dreiging overbleef. Het leverde Antoine een doorbraak op. Omdat Barend een vangstelling klaar had staan werd het op het nippertje remise. De partijen tegen Wim en Gerard werden door Barend gewonnen. Willem-Peter won van Lambert, maar verloor van John. Hij speelde gelijk tegen Jos. Het kost hem de koppositie die door Barend werd overgenomen. Peter speelde remise tegen Wim en Rob. Hij was de laatste ronde vrij en staat met een partij minder op vier punten achterstand. John won van Ad, maar verloor van Antoine. Jos won van Toon en van Ad. Mari speelde gelijk tegen Rob en won van Theo. Rob won van Wim. Theo zijn dag was goed. Hij won van Lambert en van Lous. Gerard verloor van Ad maar zette een prestatie neer met zijn remise tegen Antoine. Die lijkt daarmee op het tweede plan te komen in de strijd om het kampioenschap. Maar wie weet? Er moeten nog veel partijen worden gespeeld. Lous en Lambert wonnen van Toon.


7 oktober 2021: Willem-Peter neemt al bij de start de koppositie

De Rapid competitie is op 7 oktober begonnen. Er waren enkele verrassende uitslagen. Peter deed het weer goed en kwam samen met Willem-Peter aan kop. Beiden behaalden 7 punten uit drie partijen. Mari, John en Barend volgen op een punt.