jan van de westelakentoernooi - sneldamcompetitie 2022-2023

Alexei Ovsyanko wint Jan van de Westelaken damtoernooi!


Op donderdag 29 december 2022 is het Jan van de Westelaken sneldamtoernooi gespeeld. Hiervoor waren ook uitnodigingen verstuurd naar onze damvrienden waarmee we vanwege de landelijke competitie contacten onderhouden. Ook was oud-lid Rik Berkelmans weer present. Competitieleider Barend heeft samen met kleinzoon Keano alles in goede banen geleid.

Totaal zijn we gestart met 23 deelnemers. Er is gespeeld volgens het Zwitsers systeem waarbij de eerste indeling door onze wedstrijdleider is verzorgd. Dat hield in dat we steeds iemand hebben vrijgeloot die in de planning tegen de 'Dummy' werd opgesteld. Afgesproken werd dat diegene evenals de 'Dummy' één punt zou ontvangen voor die ronde. Hierop is afgeweken toen Carlo Kapteijns op bezoek kwam en enkele partijen meespeelde. Zijn tegenstanders werden op een nederlaag getracteerd, zodat de Dummy boven het gemiddelde eindigde.

Er werd gespeeld met een tempo van 5 minuten en 10 seconden per zet. Vooraf werd aandacht gevraagd dat het vooral zou gaan om een gezellig bijeenzijn. Er werd verzocht om partijen op te geven bij een duidelijk verloren stand om de strakke planning te kunnen handhaven. En dat is gelukt.


Niet geheel onverwacht heeft de jongste deelnemer het toernooi gewonnen. Hij kwam mee als pupil van zijn leermeester Fred Passchier. In veel partijen behaalde Alexei voordeel en hij wist er acht te winnen. Enkele keren had hij wat geluk. Tegen Fred stond hij theoretisch verloren. Maar Fred dacht te lang over de winnende variant en ging door de klok. Ook Antoine en David deden het goed tegen Alexei. Zij behaalden een duidelijke voordeelremise, maar konden de remisevariant niet voorkomen. Dit neemt niet weg dat Alexei terecht de kampioen van het toernooi werd. Hij was de meest constante factor van alle deelnemers. Gefeliciteerd met dit resultaat!Kampioen Jan van de Westelakentoernooi 2022-2023


Kampioen sneldammen D'Amateurs 2022-2023

Voortgang leden D'Amateurs

     


De jongste deelnemer
werd toernooikampioen.

Zoals gebruikelijk wordt het Jan van de Westelakentoernooi gehanteerd als het toernooi voor het sneldamkampioenschap van D'Amateurs. Antoine ging met die eer strijken. Van alle clubleden behaalde hij het beste resultaat.Een impressie van het Jan van de Westelakentoernooi 2022-2023

Grafiek voortgang

Overzicht uitslagen

   
   Alle uitslagen per ronde