jan van de westelakentoernooi - sneldamcompetitie 2019-2020

Fred Passchier wint Kerstdamtoernooi!


Op maandag 30 december 2019 is het Jan van de Westelaken sneldamtoernooi gespeeld in de vorm van het jaarlijkse Kerstdamtoernooi. Er werd gespeeld met een tempo van 5 minuten en 5 seconden per zet.

Om onze vriendschappelijke banden met partners van de nationale competitie verder te verstevigen zijn ook de leden van DOG uit Uden en RDS uit Sint-Oedenrode uitgenodigd. Een aantal daarvan hebben gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Tevens konden we weer enkele oud-leden en speciale gasten begroeten.

Competitieleider Barend had alles goed voorbereid. Er zijn met 26 spelers 13 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem met de 2-punten telling. Voor de indeling van de eerste drie ronden werd de rating gehanteerd. Voor de ronden daarna werden de partijen samengesteld op basis van de weerstand. Dat was de bedoeling, echter de laatste ronde (13) kwam de computer in de problemen met de berekeningen. De oplossing werd gevonden in het selecteren van wederom de rating voor deze ronde. De wedstrijdleider werd dit keer ondersteund in de middag door zijn kleinzoon Keano.( supervisor)Er is in een leuke sfeer toch flink strijd geleverd. Zowel om de eerste plaats als voor de middenmoot waren er minieme onderlinge verschillen. Dit keer bleek wel dat de spelers met de hoogste rating ook het beste waren in deze discipline. Fred had geen geweldige start. Antoine en Jos kwamen nog even op kop maar vanaf ronde 8 was Fred koploper en gaf die positie niet meer af.

Fred werd dus toernooiwinnaar.

Voor Antoine betekende het zijn dertiende intern sneldamkampioenschap van D'Amateurs. Fred komt niet in aanmerking voor dit kampioenschap omdat hij deelnam als gastspeler.


Zoals gebruikelijk zorgden Bernadette en Greet voor de prijzen. Waarvoor dank!
Rob Pijnenburg heeft het toernooi voor een groot deel gesponsord. Ook daarvoor, super dank.

Een impressie van het Jan van de Westelakentoernooi: