jan van de westelakentoernooi - sneldamcompetitie 2018-2019

Jaques Brouns wint Kerstdamtoernooi!


Op donderdag 27 december 2018 is het Jan van de Westelaken sneldamtoernooi gespeeld in de vorm van het jaarlijkse Kerstdamtoernooi. Er werd gespeeld met een tempo van 5 minuten en 10 seconden per zet.

Om onze vriendschappelijke banden met partners van de nationale competitie verder te verstevigen zijn ook de leden van DOG uit Uden en RDS uit Sint-Oedenrode uitgenodigd. Een aantal daarvan hebben gebruik gemaakt van deze uitnodiging. Tevens konden we weer enkele oud-leden en speciale gasten begroeten.

Competitieleider Barend had alles goed voorbereid. Er zijn met 31 spelers 13 ronden gespeeld volgens het Zwitsers systeem met de 2-punten telling. Wim kwam later, zodat na de eerste twee ronden een dummy is ingezet. Voor de indeling van de eerste drie ronden werd de rating gehanteerd. Voor de ronden daarna werden de partijen samengesteld op basis van de weerstand.Er is in een leuke sfeer toch flink strijd geleverd. Zowel om de eerste plaats als voor de middenmoot waren er minieme onderlinge verschillen.
Vijf spelers wisten 18 punten te behalen en bleven Jos, John en Willem-Peter, die de zesde plaats delen, slechts één punt voor.

Op basis van de weerstand heeft het gehanteerde programma Jaques als toernooiwinnaar bestempeld.

Voor Antoine betekende het zijn twaalfde intern sneldamkampioenschap van D'Amateurs. Jaques komt niet in aanmerking voor dit kampioenschap omdat hij deelnam als gastspeler.
De eindspurt van David is er één uit het boekje. Hij startte slecht, maar speelde zich in de laatste ronde naar de gedeelde eerste plaats. Tijdens de laatste ronde versloeg hij Jos die daardoor terugviel van de eerste naar de zesde plaats. In de grafiek is de weg naar de finisch van de top 8 zichtbaar.


John overklaste Wim in de opening en combineerde naar de winst.

En wat dacht je van de partij tussen Jos en David? Beiden zagen de combinatie, dus die werd niet gespeeld. David won de partij.


Zoals gebruikelijk zorgden Bernadette en Greet voor de prijzen. Waarvoor dank!

Een impressie van het Jan van de Westelakentoernooi: