extra competitie 2018 - 2019

 


 11 april 2019

Lous heeft Gerard vermoedelijk onderschat. Die speelde aanvankelijk een magistrale partij. In een gewonnen stand speelde Gerard echter niet op zijn sterkst waardoor Lous nog remise kon maken.


21 maart 2019

Lous kreeg de uitdaging om tegen de koploper van de onderlinge competitie te spelen. Hij presteerde goed en speelde remise. Ad won van Theo en neemt de koppositie over van Mari.


14 maart 2019

Lous leek de goede kant op te gaan in zijn partij tegen Theo. Hij kon een schijf winnen, maar besloot het nog beter te doen. Hij kwam bedrogen uit. Theo maakte behendig een afruil waarna er een dubbele dreiging overbleef. Het kostte Lous een schijf en later de partij. In een mooie partij waarbij de spelers elkaar opsloten trok Wim aan het langste eind. Toon speelde een verkeerd tempo en kwam in de problemen. Toen hij het dacht op te lossen combineerde Wim naar de winst. Zoals gewoonlijk was Cor degene die zijn tijd het beste gebruikte. Hij eindigde met een bescheiden marge op de klok. Mari leek voordeel te pakken, maar ook Cor had het goed gezien. Hij bedacht twee manieren om de remise veilig te stellen. Mari blijft koploper.


14 februari 2019

Cor tegen Gerard; De partij ging gelijk op doch Cor kreeg voordeel in een dammen eindspel. Gerard spartelde dapper tegen maar kon verlies van zijn partij niet voorkomen. Mari verkeek zich in een combinatie tegen Lambert. Helaas voor hem, leverde dat een verliespartij op.
Buiten de competitie om speelde Jos een hele mooie partij tegen Ad. Geweldig spel van allebei de spelers maar Ad moest tenslotte capituleren.


7 februari 2019

De partij tussen Gerard en Toon was er één met wisselende winstkansen maar eindigde in remise. Mari was in zijn partij veel te sterk voor Lous. Laatstgenoemde zag een zetje over het hoofd en verloor kansloos. Mari neemt de koppositie over.


31 januari 2019

Toon speelde een verdienstelijke partij tegen Theo. Met de remise waren beide spelers tevreden.


6 december 2018

Weer werden er drie partijen gespeeld. Mari wist Gerard te verslaan. Ad won van Toon. Cor miste de remisevariant in zijn partij tegen Wim. Die partij leverde wat voer voor de analisten op. Lous blijft het klassement aanvoeren, maar heeft wel gezelschap van Ad gekregen.


15 november 2018

Er werden drie partijen gespeeld. Wim verkeek zich op een mooie tempozet die voor Ad een winnende combinatie opleverde. Lous had meer geluk. Zijn stand tegen Toon was niet om over naar huis te schrijven. Maar Toon maakte een fout die voor Lous een zevenklapper in een tweetrapsraket opleverde. Lous voert daardoor het klassement aan. Theo en Mari combineerden er op los, maar meer dan veel ruimte op het bord en een gelijke stand leverde het niet op. Mari kwam iets beter te staan. Toch wist Theo de remise veilig te stellen.


25 oktober 2018

Lous en Wim beten het spits af voor de Extra competitie. Er werd gestreden alsof het een finalewedstrijd was. Negenendertig zetten ging het gelijk op. Toen maakte Lous een foutzet die door Wim niet werd afgestraft. Dat bleek fataal. Wim kwam steeds meer in het nadeel en zag zelfs over de kop dat hij in het eindspel nog een voordelige damcombinatie kon nemen. Lous speelde het behendig uit en is daarmee de eerste koploper van de Extra competitie.