extra competitie 2018 - 2019

 


 6 december 2018

Weer werden er drie partijen gespeeld. Mari wist Gerard te verslaan. Ad won van Toon. Cor miste de remisevariant in zijn partij tegen Wim. Die partij leverde wat voer voor de analisten op. Lous blijft het klassement aanvoeren, maar heeft wel gezelschap van Ad gekregen.


15 november 2018

Er werden drie partijen gespeeld. Wim verkeek zich op een mooie tempozet die voor Ad een winnende combinatie opleverde. Lous had meer geluk. Zijn stand tegen Toon was niet om over naar huis te schrijven. Maar Toon maakte een fout die voor Lous een zevenklapper in een tweetrapsraket opleverde. Lous voert daardoor het klassement aan. Theo en Mari combineerden er op los, maar meer dan veel ruimte op het bord en een gelijke stand leverde het niet op. Mari kwam iets beter te staan. Toch wist Theo de remise veilig te stellen.


25 oktober 2018

Lous en Wim beten het spits af voor de Extra competitie. Er werd gestreden alsof het een finalewedstrijd was. Negenendertig zetten ging het gelijk op. Toen maakte Lous een foutzet die door Wim niet werd afgestraft. Dat bleek fataal. Wim kwam steeds meer in het nadeel en zag zelfs over de kop dat hij in het eindspel nog een voordelige damcombinatie kon nemen. Lous speelde het behendig uit en is daarmee de eerste koploper van de Extra competitie.