bekercompetitie 2019 - 2020


27 augustus 2020: Vanwege het coronavirus is de bekercompetitie 2019-2020 afgebroken.

In navolging van de KNDB besloot D'Amateurs in de eerste bijeenkomst van 27 augustus om geen partijen meer te laten spelen voor de bekercompetitie. Daardoor is er dit seizoen geen bekerkampioen.


12 maart 2020: Toon zorgt voor een verrassing.

Toon speelde tegen Peter de tussenronde voor de beker. Tot ieders verrassing werd Peter uitgeschakeld. Toon mag het in de volgende ronde gaan opnemen tegen Gerard. John won zijn partij tegen Tom en is daardoor verzekerd van een plaats in de halve finale.


13 februari 2020: Wim plaatst zich voor de volgende ronde.

Mari speelde zijn inhaalpartij tegen Wim. Het ging lang gelijk op. Wim kreeg voordeel vanwege een dubbele dreiging. Vermoedelijk net te weinig voor een zekere winst. Totdat Mari zich verkeek op een meerslag. Wim maakte er dankbaar gebruik van en is door naar de volgende ronde. Toon verrichtte zelf de loting voor zijn tussenronde. Peter is de gelukkige en moet dus nog een extra hobbel nemen om de volgende ronde te bereiken.


9 januari 2020: Peter en Ad geplaatst voor de volgende ronde.

Peter tegen Louis was een partij die gelijk opging. Peter stond beter maar kon dit niet uitbuiten. Lous speelde keurig remise. In de barrage partij was Peter de geluksvogel door beter deze discipline te beheersen. Willem Peter en Ad maakten er een spectaculaire partij van. Ad kwam op een schijf voorsprong maar had daar door een voorpost die lastig te verdedigen was. Op een bepaald moment stonden twee schijven van Ad op de tocht maar door nauwkeurig verdedigen ging er maar één steen verloren. Stand weer gelijk. Beide spelers kregen doorbraak waardoor de partij in remise eindigde. De barrage partij was nog spectaculairder. Willem Peter moest winnen en ging daar vol voor. Beide spelers hadden winstkansen. Ad had een behoorlijke tijdnood maar wist toch aan het langste eind te trekken door remise te forceren en dat was voor Willem Peter het signaal om op te geven.


19 december 2019: De eerste partijen zijn gespeeld!

Antoine en Rob maakte er een mooie wegstrijd van. Rob ruilde iets te veel naar achteren af. Daardoor kwam Antoine in het eindspel beter te staan en positioneel schoof Antoine de partij in zijn voordeel naar de winst. Het ratingverschil wordt dan wel zichtbaar. Tom tegen Barend ging gelijk op. Tot Barend van mening was dat Tom aanzet was en zijn klok liep. Hij drukte ten onrechte de klok in. Incident hersteld, maar de concentratie was weg bij Barend. Hij zette en Tom vervolgde onmiddellijk met een damslag. Vervolgens liet Tom deze dam weer afpakken omdat hij dacht dat het eindspel gewonnen was. Niet dus. Barend haalde keurig remise. In de barrage sneldamwedstrijd die volgde, wist Tom te winnen. Hij is door naar de volgende ronde. Ook Lambert en Jos maakten er een mooie wedstrijd van. Jos haalde dam, maar Lambert had behoorlijk wat compensatie. Jos moest heel goed manoeuvreren met zijn dam en kreeg Lambert uiteindelijk op de knieën. Na afloop bleek dat er toch bij goed spel van Lambert wel remisekansen waren. Gerard had geen kind aan Theo. Hij is duidelijk in vorm. Theo maakte een verkeerde afruil en deze werd in de openingsfase reeds door Gerard afgestraft met een mooie slag. Hij was te gemakkelijk voor de site aldus Gerard.De gehanteerde voordeelregeling

De gehanteerde regeling om voordeel en nadeel te laten bepalen door de eerder tegen elkaar gespeelde partijen bevalt prima. Bij een gelijke stand zullen sneldampartijen gespeeld gaan worden totdat een speler is uitgeschakeld. De grenzen voor nadeel en voordeel zijn onderaan deze pagina aangegeven.