bekercompetitie 2021 - 202219 mei 2022: Jos is bekerkampioen!

In de finale tegen Rob kwam Jos weer goed weg. Hij stond positioneel iets minder, maar Rob dacht een combinatie te zien. Halverwege de uitvoering ervan kwam Rob er achter dat er een schijf was verdwenen die hij in zijn berekening twee keer had meegenomen. Hem restte niets anders dan Jos te feliciteren met de titel.

28 april 2022: De finale is bekend

De halve finale tussen Jos en Lambert was voor de laatste ontluisterend. Lambert zag een damcombinatie over het hoofd en Jos speelde het behendig uit. In de finale gaan Rob en Jos uitmaken wie zich bekerkampioen van het seizoen 2021-2022 mag noemen.


7 april 2022: Jos naar de halve finale

In een korte partij werd Wim door Jos verslagen. Al in de opening plaatste Jos flink wat druk op de lange vleugel van Wim. Die moest zich redden met soms bijna onmogelijke zetten. Toen hij dacht een oploossing gevonden te hebben bleek het een foutzet die Jos direct de winst opleverde. Jos gaat het in de halve finale opnemen tegen Lambert. De laatste heeft aan remise voldoende om zich te plaatsen voor de bekerfinale tegen Rob.


31 maart 2022: De eerste finalist is bekend!

Rob speelde de halve finale tegen Peter. De partij begon eenvoudig met veel afruilen in de opening. Maar daarna werd het steeds spannender. Rob kreeg overwicht en verloeg zijn tegenstander. Daardoor is Rob de eerste die zicht plaatst voor de bekerfinale van dit seizoen. Wie zijn tegenstander wordt is nog onbekend. Jos en Wim moeten eerst nog gaan uitmaken wie de uitdager wordt in de halve finale tegen Lambert. De winnaar daarvan gaat de strijd aan met Rob.


24 maart 2022: Spannende partijen!

De drie gespeelde partijen uit de tweede ronde zijn erg spannend verlopen. Ad leek in de reguliere partij over Peter heen te lopen, maar die wist met een gambiet de partij op remise te houden. In de beslissende sneldampartij kreeg Ad geen kans zodat Peter naar de halve finale gaat. Ook de reguliere partij tussen Barend en Rob was een spannende. Beide spelers gaven elkaar niets toe en probeerden in het eindspel de tegenstander nog te verrassen. Toen dat niet lukte moest ook hier een beslissende sneldampartij bepalen welke speler er naar de halve finale mag. Rob won die partij en mag de strijd voor een finaleplaats aangaan met Peter. In de partij tussen Lous en lambert leek Lous goede papieren te hebben. Hij had voldoende aan remise en zette de lange vleugel van Lambert onder druk. Het uitruilen op de eigen lange vleugel bracht de ommekeer die werd versterkt toen Lous zich verkeek en een schijf achter kwam. Het leverde Lambert de plaats in de halve finale op. Jos en Wim moeten nog gaan uitmaken wie daarin de tegenstander van Lambert wordt.


24 februari 2022: Ad door naar de kwartfinale

Theo en Ad speelden hun inhaalwedstrijd voor de beker. Het werd een fraaie partij. Theo was na afloop tevreden over zijn spel. Maar hij moest in Ad zijn meerdere erkennen.


28 oktober 2021: De eerste bekerronde is weer gespeeld.

Iedereen stond verbaast over de historische score van Barend tegen Willem-Peter. En Barend deed het weer! Hij versloeg Willem-Peter in een enerverende partij waarin Barend steeds het voortouw had. De partij eindigde door een foutzet van Willem-Peter, die zich direct gewonnen gaf. Verrassend was ook de remise van Wim tegen Antoine. De laaste maakte een riskante ruil die hem uiteindelijk geen winst bracht. Lous speelde verdienstelijk remise tegen John. Die gaf aan dat hij veelvuldig zetjes in gedachten had, maar Lous deerde dat niet. Hij ontweek ze behendig. Voor Wim en Lous betekent dit dat ze door zijn naar de volgende ronde. Peter won van Mari en Rob gaf Gerard het nakijken. Toon moest het afleggen tegen Lambert. Jos kwam eenvoudig een ronde verder. Hij was vrijgeloot. Theo en Ad gaan op een later moment bepalen wie van beiden nog in de volgende ronde mag spelen.De gehanteerde voordeelregeling

De gehanteerde regeling om voordeel en nadeel te laten bepalen door de eerder tegen elkaar gespeelde partijen bevalt prima. Bij een gelijke stand zullen sneldampartijen gespeeld gaan worden totdat een speler is uitgeschakeld. De grenzen voor nadeel en voordeel zijn onderaan deze pagina aangegeven.