laddercompetitie 2019 - 2020
Koploper
laddercompetitie


 14 november 2019

Met zijn winst op Toon is Barend de nieuwe koploper in de laddercompetitie. Wim verloor van Jos. Peter is met zijn remise tegen Mari opgerukt naar de tweede plaats. De onderlinge verschillen tussen de top drie zijn marginaal.


7 november 2019

Er werden drie uitdagingspartijen gespeeld. Peter kon niet spelen en is daardoor zijn koppositie al weer kwijt. Barend speelde remise tegen Rob en Wim behaalde een benauwde remise tegen Ad. Theo won van Mari. Met de behaalde bonuspunten is Wim weer koploper. Barend volgt op 5 punten.


31 oktober 2019

Een nieuwe koploper. Cor is gestopt en heeft in alle competities minder dan de helft van de partijen gespeeld. Daardoor komen de tegen hem behaalde punten te vervallen. Mari zakt hierdoor op de ranglijst. Barend won van Wim die daarmee de koppositie is kwijtgeraakt. Met zijn winst op Rob is Peter de nieuwe koploper. Hij wordt op de hielen gezeten door Barend en Wim.


17 oktober 2019

Bijna was het gebeurd. Wim verloor zijn eerste Rapidpartij tegen Ad en dacht dat hij koploper af zou zijn. Maar wat gebeurde er? Alle concurrenten verloren ook! Er is wel wat gewijzigd na drie ronden Rapid. Barend staat nu op het vinkentouw met een achterstand van slechts 25 punten. Zelfs Peter, de nummer 7 uit dit klassement, zou zijn achterstand van 100 punten in één partij kunnen goedmaken. Er is dus volop spanning in dit nieuwe klassement van D'Amateurs.


p style="text-align: justify;">10 oktober 2019

Met veel geluk staat Wim nog bovenaan in het klassement. Hij maakte een foutzet die niet werd afgestraft en speelde remise tegen Peter. Cor kwam maar nauwelijks tekort en stoomt met zijn winst op John door naar de tweede plaats. Mari bleef achter omdat hij niet speelde.


3 oktober 2019

Mari heeft de aanval op de koppositie geopend. In een magistrale partij versloeg hij Wim, die daardoor nog maar een minimale voorsprong heeft. Ook Lambert deed goede zaken met zijn winst op Lous.


26 september 2019

Doordat Mari niet speelde heeft Wim zijn voorsprong verder uitgebouwd. Zijn remise tegen Lambert leverde hem 60 punten op. Antoine verdiende met zijn winst op Gerard slechts 40 punten, waarmee de handicap voor de betere spelers meteen duidelijk is. Toon stoomde met zijn remise tegen Peter vanuit het niets meteen door naar de dertiende plaats.


19 september 2019

Na de partijen voor de onderlinge competitie blijft Wim nog steeds op kop. Weer is zijn voorsprong iets kleiner geworden.


12 september 2019

Na de partijen voor de onderlinge competitie blijft Wim nog op kop. Wel is zijn voorsprong iets kleiner geworden.


5 september 2019

Ook voor Wim bracht de laddercompetitie een succesje. Hij won van Willem-Peter die in een bewust open gespeelde partij met verkort tempo een zetje over het hoofd zag. Wim staat daardoor ook een keer als koploper geregistreerd.


22 augustus 2019: we zijn weer gestart

Nieuw is onze ladderstand. Alle gespeelde partijen uit het seizoen resulteren in een waardering waarbij een zwakkere speler tegen een sterke speler extra punten kan verdienen. Alle uitslagen tellen mee. Waaronder de oefenwedstrijd tussen Cor en Willem-Peter die voor Cor maar liefst 75 punten opleverde.

In het overzicht hieronder kan je zien hoeveel punten er tussen twee spelers zijn te verdienen. Bij winst geldt het dubbele aantal punten.