laddercompetitie 2022 - 2023
Lijstaanvoerder tussenstand
seizoen 2022-2023
16 maart: Verrassingen ten top

Jos kwam tegen Lambert niet verder dan remise. Maar ook de naaste concurrenten verspeelden punten! Ad verloor de uitdaging tegen Willem-Peter en Peter verloor verrassend van Theo. Jos blijft daardoor aan kop. Barend loopt iets in en speelt zich bij de top vier van het klassement. Zijn achterstand op Jos is slechts 50 punten en kan in één speelronde worden ingelopen.


9 maart: Ad loopt in

Jos speelde niet en blijft ternauwernood koploper. Concurrent Ad won van Wim en heeft nog maar een achterstand van 10 punten. Peter en Antoine speelden remise zodat deze spelers ook inlopen. Vooral Peter vormt een bedreiging. Hij heeft nu nog een achterstand van 20 punten op Jos. De partij voor de laddercompetitie tussen Barend en Rob eindigde onbeslist. Barend wees Rob op het feit dat hij een dam had kunnen halen. Rob wimpelde dat weg omdat die dam niet goed genoeg was. Wat later in de partij nam hij wel een dam. Ook die leidde niet tot de winst zodat beide tegenstrevers ten opzicht van elkaar geen winst boekten.


23 februari: Jos blijft lijstaanvoerder

De punten kwamen voornamelijk uit de onderlinge competitie. Jos speelde niet maar behoudt de koppositie. Rob daagde met succes Willem-Peter uit. Hij stijgt van de zevende naar de zesde plaats in de ranglijst. Met de onderlinge remise wordt Antoine door Ad gepasseerd. Theo haalde met hun onderlinge remisepartij ook een kunststukje uit en passeerde John op de ranglijst.


2 maart: Jos blijft lijstaanvoerder

De punten kwamen weer uit de onderlinge competitie. Jos blijft lijstaanvoerder, maar Ad loopt 40 punten in. De top 5 heeft een duidelijke voorsprong opgebouwd ten opzichte van de rest van het deelnemersveld.


23 februari: Jos blijft lijstaanvoerder

De punten kwamen voornamelijk uit de onderlinge competitie. Jos speelde niet maar behoudt de koppositie. Rob daagde met succes Willem-Peter uit. Hij stijgt van de zevende naar de zesde plaats in de ranglijst. Met de onderlinge remise wordt Antoine door Ad gepasseerd. Theo haalde met hun onderlinge remisepartij ook een kunststukje uit en passeerde John op de ranglijst.


16 februari: Peter komt dichterbij

De punten kwamen uit de rapidcompetitie. Jos behoudt de koppositie, maar Peter nadert met rasse schreden! Het verschil bedraagt nog maar 60 punten. Barend heeft zich naar de derde plaats van het klassement gespeeld. Antoine en Ad volgen nog op redelijke afstand. De overige spelers lijken af te haken voor een kans op het kampioenschap.


9 februari: Een nieuwe koploper

De punten kwamen ook deze week uit de onderlinge competitie. Jos versloeg koploper Ad en is nu zelf de lijstaanvoerder. Rob verliest de zesde plaats aan Lambert


2 februari: Jos en Antoine rukken op

De punten kwamen deze week enkel uit de onderlinge competitie. Ad speelde niet maar houdt nipt de koppositie. Zowel Jos als Antoine zijn bijna gelijk gekomen. Peter is met een inhaalrace bezig. Hij heeft nog 130 punten achterstand op de koploper.


26 januari: Ad houdt de kop

De punten kwamen deze week voornamelijk uit de onderlinge competitie. Ook speelde Theo tegen Antoine voor de laddercompetitie. Het leverde hem deze keer geen punten op. Antoine gng met de winst strijken maar moet de tweede plaats nu delen met Jos, die won van Barend. Barend staat nog steeds boven Rob, maar het verschil is erg klein.


19 januari: Ad weer aan kop

De punten kwamen deze week uit de onderlinge competitie en drie uitdagingen. Ad deed voor de laddercompetitie de beste zaken. Hij won van Rob, passeerde Jos en voert nu de ranglijst aan. Door niet te spelen duikelde Jos van de eerste naar de derde plaats. Rob behaalde nog wel punten door zijn winst op Toon. Lambert nam revanche voor zijn verliespartij van de onderlinge competitie en versloeg John.


12 januari: De top blijft ongewijzigd

De punten kwamen deze week uit de bekerronde, de onderlinge competitie en twee uitdagingen. Jos speelde tegen Barend de eerste bekerwedstrijd gelijk en Ad speelde gelijk tegen Willem-Peter. Antoine won van Lambert. De topposities blijven daarmee ongewijzigd.


5 januari: Jos weer aan kop

De punten kwamen deze week uit de bekerronde en twee uitdagingen. Lambert won van Toon en Mari speelde gelijk tegen Wim. De laatste kreeg één moment in de partij waarin hij beslissend voordeel kon halen, maar benutte dat niet. Jos kwam als winnaar van de dag uit de strijd. Zelf won hij van Antoine en concurrent Ad verloor van Barend. Jos neemt de koppositie in het klassement weer over. Verder zijn er slechts kleine verschillen in het klassement.


22 december: Ad komt naast Antoine

De punten kwamen deze week verspreid binnen. Er werden partijen gespeeld voor de beker en voor de onderlinge competitie won Ad van Lambert. Met dit resultaat kwam Ad naast Antoine die in de bekerpartij niet verder kwam dan remise tegen Peter. Mari, Theo en Toon hebben een kleine competitie gespeeld binnen de laddercompetitie. Theo en Mari kwamen gelijkwaardig uit de strijd met ieder vier wedstrijdpunten. In de laddercompetitie behoudt Mari zijn voorsprong op Theo.


15 december: Antoine pakt de kop

De punten kwamen deze avond uit de Rapidcompetitie. Met zijn overwinning op Antoine deed Jos goede zaken. Toch verloor hij zijn koppositie aan Antoine die meer weerstandspunten bij elkaar sprokkelde. Ad leverde met zijn overwinning op Willem-Peter een topprestatie. Hij komt gelijk met Jos op een gedeelde tweede plaats. De verschillen binnen de top drie zijn klein. Er is wel een gaatje geslagen naar de overige spelers in het klassement.


8 december: Slechts één partij

Een aantal leden speelden in het Brabantse bekerkampioenschap. Anderen speelden een aantal partijen die geen punten zouden opleveren voor de laddercompetitie. Alleen Theo en Ad speelden een partij voor de onderlinge competitie. Het werd remise waardoor Ad weer een stapje dichterbij de toppositie in de laddercompetitie komt.


1 december: De koppositie van Jos wankelt

Alle punten kwamen uit de onderlinge competitie. Jos speelde gelijk tegen Lambert en houdt nog nipt de koppositie. Antoine liep in met zijn winst tegen Rob. Zijn achterstand is gekrompen tot 5 punten. Ad maakte een stukje van zijn achterstand goed en staat nu 75 punten achter op Jos. Toon haalde 85 punten met zijn remise tegen John.


24 november: Jos houdt de koppositie

De meeste punten kwamen uit de onderlinge competitie. Jos won van John en houdt de koppositie. Antoine gaf niets toe en won voor de laddercompetitie van Barend. Ad stijgt met zijn winst op Rob naar de derde plaats. Barend en Rob deden niet voor elkaar onder en zakken beide op de ranglijst.


17 november: Jos naar de koppositie!

Met zijn winst op Mari heeft Jos de koppositie veroverd. Antoine speelde niet en komt daardoor op een achterstand van 30 punten. Barend, Rob en Willem-Peter zitten op een achterstand van minder dan 100 punten. De strijd is dus nog lang niet beslist.


10 november: Toon scoort!

De punten kwamen deze week uit de uitdaging tussen Ad en Mari en uit de partijen voor het clubkampioenschap. Mari vergaloppeerde zich in de stand en verloor van Ad. Toon baarde opzien door Wim kansloos te verslaan. Hij behaalde veel punten en gaat mogelijk Theo bedreigen voor de tussenstand. Jos won van koploper Antoine en dreigt meteen om de koppositie te gaan overnemen. Rob blijft Barend nipt voor. Ad en Willem-Peter komen dichterbij maar vormen nog geen bedreiging voor Antoine.


3 november: Antoine blijft lijstaanvoerder

De punten kwamen deze week uit de rapidpartijen. De 7 behaalde punten waren voor Antoine voldoende om ook in de laddercompetitie lijstaanvoerder te blijven. De spanning eronder is om te snijden. Met zijn twee overwinningen behaalde Rob zijn doelstelling om Barend te passeren. Die moet genoegen nemen met de derde positie en het gegeven dat Jos slechts op 5 punten achterstand staat. Het verschil tussen de 2e en de 6e plaats is overigens minder dan 10%. Dus er zullen nog veel wijzigingen in de stand volgen.


20 oktober: Antoine speelt niet maar behoudt de leiding

De punten kwamen deze week uit vier bekerwedstrijden. Met zijn winst op Theo schoof Barend naar de tweede plaats. Willem-Peter won van Mari en haakt aan bij de top. Ook Rob, die van Lambert won, vindt aansluiting. Met zijn vijfde plaats staat hij slechts op 35 punten achterstand van Barend. Daarmee is het ongemeen spannend in de subtop van de laddercompetitie.


20 oktober: Antoine blijft stevig aan kop

Barend won de specifieke ladderpartij tegen Mari. De overige punten werden in de onderlinge competitie behaald. Met de winst op Theo blijft Antoine stevig aan kop. Mede omdat concurrent Lambert niet verder kwam dan remise tegen Peter. De competitie is nog lang en er kan nog veel gebeuren voordat we een nieuwe ladderkampioen kunnen feliciteren.


13 oktober: Antoine loopt uit

De punten komen deze week van de onderlinge competitie. Met zijn winst op Peter is Antoine verder uitgelopen in de tussenstand. Concurrent Lambert speelde niet en voelt nu de hete adem van Willem-Peter, die van Peter won, in zijn nek. Mari loopt wat in door zijn remise tegen John en staat nu vierde op de ranglijst.


6 oktober: Antoine houdt stand!

Met twee gespeelde en gewonnen partijen voor de rapidcompetitie kon Antoine nog net zijn koppositie vasthouden. Lambert volgt hem op de voet, maar speelde een partij meer. Barend en Willem-Peter behouden hun positie, maar hebben een grotere achterstand opgelopen.


29 september: Lambert komt eraan!

Lambert speelde tegen Ad voor de laddercompetitie en wist bekwaam de partij te winnen. Dat leverde hem veel punten op, maar nog onvoldoende om koploper Antoine te bedreigen. Lambert steeg wel met stip van de negende naar de tweede plaats in de ranglijst!


22 september: Antoine loopt uit.

Met zijn winstpartij tegen directe concurrent Mari heeft Antoine de koppositie in de laddercompetitie versterkt. Peter speelde niet. Ad en Barend kwamen niet verder dan remise tegen Lambert en John.


15 september: Een nieuwe koploper

Peter speelde weer niet en verliest daarmee de koppositie. Die werd niet overgenomen door Mari die een prachtige overwinning boekte op Ad. Maar wel voor Antoine die een coupe pleegde. Nadat tegenstander John een snel verlies boekte voor de onderlinge competitie, besloten beide spelers om nog een partij te spelen voor de laddercompetitie. Ook in die partij kreeg John geen voet aan de grond. Met zijn twee winstpartijen op een avond werd Antoine op deze avond de grote winnaar van de laddercompetitie.


8 september: Ad rukt op!

Peter speelde niet en behoudt toch de koppositie. Maar hij voelt de hete adem van Ad in zijn nek. Ad won van Barend en sprokkelde daardoor veel 'ladderpunten' bij elkaar.


1 september: Peter zet de toon!

Met zijn winst op Jos heeft Peter de toon gezet. Alhoewel er meerdere dammers zijn met de volle buit bouwt Peter met deze winst een flinke voorsprong op ten opzichte van zijn naaste concurrenten.


25 augustus: Peter is de eerste lijstaanvoerder

Met de onderlinge competitie voor het clubkampioenschap is automatisch ook de laddercompetitie van het seizoen 2022-2023 weer gestart. Met zijn winst op Mari is Peter de eerste lijstaanvoerder van de laddercompetitie. Ook Barend, John en Rob wonnen hun eerste partij van het seizoen. Maar zij vergaarden minder punten voor de laddercompetitie.