laddercompetitie 2019 - 2020
Koploper
laddercompetitie


 12 maart 2020

Vanwege het coronavirus werden er minder partijen gespeeld. Toon verliet de laatste plaats vanwege zijn winst op Peter in de bekercompetitie. Peter zag daardoor John dichterbij komen. John won zijn bekerwedstrijd tegen Tom. Voor de laddercompetitie won Barend van Gerard en Lous won van Mari. Antoine speelde gelijk tegen Rob.


5 maart 2020

Peter kwam niet in actie, maar blijft fier aan kop. John is 60 punten ingelopen door zijn winst op Wim, maar de voorsprong van Peter bedraagt nog steeds 170 punten. Lous won van Toon, maar dit leverde hem geen wijziging op in de ranglijst. Ook de uitslagen van de onderlinge competitie brachten geen belangrijke wijzigingen in de ranglijst.


27 februari 2020

Peter leverde een grote prestatie door Jos in de onderlinge competitie op remise te houden. Daardoor blijft hij fier aan kop. Ook Barend leverde een mooie prestatie. Hij speelde tegelijk tegen Gerard en Wim. In beide partijen kreeg Barend voordeel, maar net onvoldoende om ze te winnen. Vooraf werd afgesproken dat de uitslag van Barend tegen Wim zou tellen voor de laddercompetitie. Maar ook Gerard ontving de punten voor zijn welverdiende remise. Alle overige punten werden behaald in de onderlinge competitie partijen.


20 februari 2020

Peter speelde niet waardoor zijn voorsprong op de concurrentie minder werd. Voornamelijk werd er gespeeld voor de Rapid competitie. John liep 135 punten in, maar blijft toch nog steken op een achterstand van 165 punten. Barend is goede derde in de tussenstand. Hij heeft een achterstand van 260 punten. Er had voor hem meer ingezeten, maar hij liet Mari ontsnappen en leed een onnodige nederlaag in de ladderpartij tegen Rob. Jos greep zijn kans om een stuk van zijn achterstand op Barend goed te maken. Hij liep 90 punten in op Barend. Vooral zijn overwinning voor de laddercompetitie tegen Willem-Peter heeft hem geen windeieren gelegd. De derde plaats lijkt voor het grijpen. Wim speelde een leuke ladderpartij tegen Theo waarbij hij wel wat voordeel kreeg, maar Theo de juiste voortzetting koos om de remise veilig te stellen. Antoine won de ladderpartij van Lous.


13 februari 2020

Peter liet tegen Barend een steekje vallen, maar blijft stevig aan kop. Wel is zijn voorsprong geslonken. Theo speelde tegen Gerard een partij voor de laddercompetitie. Het werd remise nadat Gerard een damcombinatie had gemist. De overige partijen werden gespeeld voor de onderlinge competitie en de bekercompetitie.


6 februari 2020

Peter blijft stevig aan kop. Tijdens de Rapidcompetitie won hij twee partijen en speelde er één remise. Daarmee bouwt hij zijn voorsprong verder uit. John had een positief gevoel overgehouden van zijn ladderwedstrijd van een week eerder. Deze week speelde hij een extra partij tegen Toon. Samen met zijn winstpartijen van de Rapid behaalde hij voldoende punten om Barend in de tussenstand te passeren.


30 januari 2020

Peter deed weer de beste zaken. Tijdens de Rapidcompetitie won hij alle partijen. Daarmee bouwt hij zijn voorsprong verder uit. John is opgerukt naar de derde plaats van de ranglijst. Hij won van Barend en Wim voor de Rapidcompetitie en bezorgde Wim ook een nederlaag bij diens uitdaging voor de Laddercompetitie.


23 januari 2020

Peter deed goede zaken. Hij speelde remise tegen John terwijl naaste belager Barend in Antoine zijn meerdere moest erkennen. Peter loopt hierdoor verder uit.


16 januari 2020

Er werden partijen gespeeld voor de Rapidcompetitie. Peter verstevigde zijn leiderspositie.


9 januari 2020

Er werden partijen gespeeld voor de beker en voor de onderlinge competitie. Peter behoudt zijn leiderspositie.


19 december 2019

Mari en Ad maakte er een mooie partij van voor de ladder. Mari kreeg geen kans om er een slagzet uit te halen dus positioneel goed uitkijken. De partij bleef in evenwicht en werd remise. Allebei mooie punten voor de ladder. Peter blijft koploper en Barend schuift door naar de tweede plaats.


12 december 2019

Met de uitslagen van de onderlinge competitie blijft Peter aan kop door zijn remise tegen Ad. Barend maakte een sprong richting de tweede plaats met zijn remise tegen Antoine.


5 december 2019

Peter behield de koppositie vanwege zijn overwinning op Gerard. Lambert deed de beste zaken met zijn overwinning op Jos. Hij schuift op van de achtste naar de vierde plaats. In een gelijkwaardige partij speelde Wim op een zetje wat door Rob werd gezien. Daarna maakte Wim een fout die door Rob niet werd afgestraft. De remise was een logisch vervolg.


21 november 2019

Mari won van Theo in de onderlinge uitdagingswedstrijd. Mari deed voor Theo een onverwachte zet, maar het vervolg was anders dan Theo zich had voorgesteld. Peter herovert vanwege zijn remise in de onderlinge competitie tegen Antoine de koppositie van de ladderstand. Wim en Barend blijven zijn naaste belagers.


14 november 2019

Met zijn winst op Toon is Barend de nieuwe koploper in de laddercompetitie. Wim verloor van Jos. Peter is met zijn remise tegen Mari opgerukt naar de tweede plaats. De onderlinge verschillen tussen de top drie zijn marginaal.


7 november 2019

Er werden drie uitdagingspartijen gespeeld. Peter kon niet spelen en is daardoor zijn koppositie al weer kwijt. Barend speelde remise tegen Rob en Wim behaalde een benauwde remise tegen Ad. Theo won van Mari. Met de behaalde bonuspunten is Wim weer koploper. Barend volgt op 5 punten.


31 oktober 2019

Een nieuwe koploper. Cor is gestopt en heeft in alle competities minder dan de helft van de partijen gespeeld. Daardoor komen de tegen hem behaalde punten te vervallen. Mari zakt hierdoor op de ranglijst. Barend won van Wim die daarmee de koppositie is kwijtgeraakt. Met zijn winst op Rob is Peter de nieuwe koploper. Hij wordt op de hielen gezeten door Barend en Wim.


17 oktober 2019

Bijna was het gebeurd. Wim verloor zijn eerste Rapidpartij tegen Ad en dacht dat hij koploper af zou zijn. Maar wat gebeurde er? Alle concurrenten verloren ook! Er is wel wat gewijzigd na drie ronden Rapid. Barend staat nu op het vinkentouw met een achterstand van slechts 25 punten. Zelfs Peter, de nummer 7 uit dit klassement, zou zijn achterstand van 100 punten in één partij kunnen goedmaken. Er is dus volop spanning in dit nieuwe klassement van D'Amateurs.


p style="text-align: justify;">10 oktober 2019

Met veel geluk staat Wim nog bovenaan in het klassement. Hij maakte een foutzet die niet werd afgestraft en speelde remise tegen Peter. Cor kwam maar nauwelijks tekort en stoomt met zijn winst op John door naar de tweede plaats. Mari bleef achter omdat hij niet speelde.


3 oktober 2019

Mari heeft de aanval op de koppositie geopend. In een magistrale partij versloeg hij Wim, die daardoor nog maar een minimale voorsprong heeft. Ook Lambert deed goede zaken met zijn winst op Lous.


26 september 2019

Doordat Mari niet speelde heeft Wim zijn voorsprong verder uitgebouwd. Zijn remise tegen Lambert leverde hem 60 punten op. Antoine verdiende met zijn winst op Gerard slechts 40 punten, waarmee de handicap voor de betere spelers meteen duidelijk is. Toon stoomde met zijn remise tegen Peter vanuit het niets meteen door naar de dertiende plaats.


19 september 2019

Na de partijen voor de onderlinge competitie blijft Wim nog steeds op kop. Weer is zijn voorsprong iets kleiner geworden.


12 september 2019

Na de partijen voor de onderlinge competitie blijft Wim nog op kop. Wel is zijn voorsprong iets kleiner geworden.


5 september 2019

Ook voor Wim bracht de laddercompetitie een succesje. Hij won van Willem-Peter die in een bewust open gespeelde partij met verkort tempo een zetje over het hoofd zag. Wim staat daardoor ook een keer als koploper geregistreerd.


22 augustus 2019: we zijn weer gestart

Nieuw is onze ladderstand. Alle gespeelde partijen uit het seizoen resulteren in een waardering waarbij een zwakkere speler tegen een sterke speler extra punten kan verdienen. Alle uitslagen tellen mee. Waaronder de oefenwedstrijd tussen Cor en Willem-Peter die voor Cor maar liefst 75 punten opleverde.

In het overzicht hieronder kan je zien hoeveel punten er tussen twee spelers zijn te verdienen. Bij winst geldt het dubbele aantal punten.