laddercompetitie 2021 - 2022
Koploper
laddercompetitie


 2 juni 2022

Naast de slotpartijen van de onderlinge competitie zijn er vier uitdagingen gespeeld. Rob speelde gelijk tegen Mari en won van Wim. Lambert deed het nog iets beter. Hij behaalde de maximale score door van Theo en Mari te winnen. Vanwege het verlies van Antoine tegen onze nieuwe kampioen Jos loopt Lambert aanzienlijk in. Dat Antoine onbedreigd de laddercompetitie op zijn naam zou schrijven lijkt inmiddels achterhaald. Er zijn maar liefst vijf kanshebbers die elkaar het leven zuur kunnen maken. Op 9 juni kunnen we ook voor de laddercompetitie dus een spannend slotakkoord verwachten.


19 mei 2022

Naast de inhaalpartijen voor de onderlinge competitie en de bekerfinale waren er tweee uitdagingen. Lambert wist Ad te verschalken met een zetje. Wim won met een fraaie combinatie van Toon. Saillant detail daarbij was dat Wim pas halverwege de damcombinatie kon berekenen. Gevoelsmatig wist hij dat die erin moest zitten maar het vinden ervan viel niet mee. En nog ging het bijna fout omdat Wim halverwege de combinatie uit twee voortzettingen moest kiezen. Onbewust zette hij direct de meest gunstige waardoor de partij meteen uit was. Maar met 23-29 in plaats van 23-28 zou de combinatie voor Toon wellicht tot een meer verdiende uitslag hebben geleid. Antoine lijkt onbedreigd de laddercompetitie winnend te gaan afsluiten.


5 mei 2022

Naast de inhaalpartij voor de onderlinge competitie en de partijen voor de Rapis competitie waren er drie uitdagingen. Ad en Lous brachten het niet verder dan remise. Ze waren aan elkaar gewaagd. Mari won van Toon, maar moest het afleggen tegen Theo. Antoine blijft fier aan kop.


28 april 2022

Weer sloeg Antoine een grote slag. Hij versloeg meervoudig kampioen Ad die een slagzet over het hoofd zag. Barend en John speelden niet. De overige concurrentie liep puntenverlies op. Antoine lijkt daarmee op weg naar een onbedreigd kampioenschap in de laddercompetitie.


21 april 2022

Naast de partijen voor de onderlinge competitie werden er drie partijen voor de laddercompetitie gespeeld. Antoine verstevigde de koppositie met de winst op Lambert. Die wist het aantal schijven gelijk te houden maar kwam daardoor positioneel tekort. John en Ad speelden een scherpe partij die geen van beiden kon winnen. Toon speelde voor zijn doen wat langzamer dan gebruikelijk. Hij werd in zijn partij tegen Wim beloond met een verdienstelijke remise.


14 april 2022

Peter heeft flink aan zijn score gesleuteld. Met zijn simultaan dringt hij meteen door naar de top acht van het klassement. John en Antoine speelden voor de laddercompetitie een partij tot 'het gaatje'. Toen John zijn kansen zag slinken koos hij voor een iets nadelige voortzetting die gegarandeerd remise zou opleveren. Antoine had eerder dam, maar kon een doorbraak van John niet meer verhinderen. Hij blijft met verve koploper in de laddercompetitie.


7 april 2022

De punten kwamen deze week weer vanuit drie competities. Er waren geplande partijen in de bekercompetitie en in de onderlinge competitie. Daarnaast speelden Mari tegen Lambert en Lous tegen Toon voor de laddercompetitie. Antoine speelde slechts remise, maar behield met gemak de koppositie. Zijn directe concurrent Lambert behaalde geen punten. Mari, Willem-Peter, Jos, Ad en Lous wonnen hun partij maar hebben een te grote achterstand. Barend speelde niet en behoudt zijn tweede plaats in het klassement.


31 maart 2022

De punten kwamen deze week vanuit diverse competities. Er waren geplande partijen in de bekercompetitie, de Rapid competitie en in de onderlinge competitie. Ondanks zijn remise tegen Barend blijft Antoine koploper in de laddercompetitie. Lambert profiteerde en bedreigt nu de tweede positie van Barend.


24 maart 2022

Antoine versloeg Toon en Mari tegelijkertijd. In beide eindspellen was hij oppermachtig en gaf zijn tegenstanders geen kans. De overige punten kwamen deze week vanuit de bekercompetitie en onderlinge competitie.


17 maart 2022

Ad versloeg Toon als gevolg van een opsluiting. De overige punten waren deze week voor Lambert en John vanuit de onderlinge competitie.


10 maart 2022

Antoine verstevigde zijn koppositie door John te verslaan. De twee speelden voor de laddercompetitie en de uitslag had voor de overige competities dus geen gevolgen.


3 maart 2022

De uitslagen kwamen deze week uit de Onderlinge competitie.


24 februari 2022

De uitslagen kwamen deze week uit de Onderlinge competitie en van de inhaalpartij tussen Ad en Theo voor de bekercompetitie. Antoine blijft ruim aan kop.


17 februari 2022

In de uitdagingen won Antoine van Rob en Lambert won van Willem-Peter. Ad speelde gelijk tegen Wim. Hij had een winnende stand maar liet in de beperkte tijd een remisegaatje toe. De overige uitslagen kwamen deze week uit de Rapidcompetitie.


10 februari 2022

Antoine won voor de onderlinge competitie van Mari en verstevigt zijn koppositie. Barend blijft redelijk in het spoor. Rob is met zijn derde plaats al op een achterstand van 125 punten gezet.


3 februari 2022

Op de tweede avond na de lockdown werden zes partijen gespeeld voor het clubkampioenschap. Barend speelde remise tegen Mari. Gevolg is dat Antoine met zijn winst op Rob de koppositie in de laddercompetitie overneemt.


27 januari 2022

Er werden voor het eerst sinds lange tijd weer interne partijen gespeeld. Vanwege de vervroegde sluitingstijd werden partijen gespeeld van de Rapid competitie. Ook waren er enkele uitdagingen met hetzelfde speeltempo. Barend is de nieuwe koploper van de laddercompetitie.


28 oktober 2021

Ondanks zijn verlies in de bekerwedstrijd behoud Mari de leidende positie. Maar de achterstand van Antoine is nog slechts 20 punten. Barend deed goede zaken. Hij staat nu derde met slechts 25 punten achterstand op de koploper.


21 oktober 2021

Mari speelde niet, maar zijn voorsprong was groot genoeg om op kop te blijven. De achterstand van Antoine is geslonken tot 50 punten.


14 oktober 2021

Mari blijft op kop in de laddercompetitie. In zijn rapid partijen speelde hij 165 punten bij elkaar. Antoine volgt op 140 punten. Opvallend is dat het verschil tussen de posities 2 en 8 met 115 punten kleiner is dan het verschil tussen de beide kopposities.


7 oktober 2021

Mari deed het goed tijdens de rapid partijen en blijft met 500 punten fier op kop. Willem-Peter speelde een wedstrijd minder en staat op de tweede plaats. Mari heeft maar liefst 120 punten voorsprong op Wim die de derde plaats bezet.


30 september 2021

De remise tegen Ad was voor Mari weer voldoende om de koppositie in de ladderstand te behouden.


7 oktober 2021

De remise tegen Lous betekende voor Mari behoud van de koppositie in de ladderstand.


16 september 2021

Het was weer stuivertje wisselen. John speelde met veel geluk remise tegen Rob. Mari won van Lambert en neemt daardoor de koppositie over.


9 september 2021

Na twee wedstrijden staat John op kop. Hij speelde remise tegen Antoine en won van Ad. Dat leverde hem 140 punten op.


2 september: we zijn weer gestart

Na een lange 'coronapauze' zijn we eindelijk weer aan het dammen geslagen. De laddercompetitie zal weer een goede aanvulling zijn op de reguliere kampioenschappen. Alle gespeelde partijen uit het seizoen resulteren in een waardering waarbij een zwakkere speler tegen een sterke speler extra punten kan verdienen. Alle uitslagen tellen mee.

In het overzicht hieronder kan je zien hoeveel punten er tussen twee spelers zijn te verdienen. Bij winst geldt het dubbele aantal punten.