laddercompetitie 2022 - 2023
Lijstaanvoerder tussenstand
seizoen 2022-2023


 


24 november: Jos houdt de koppositie

De meeste punten kwamen uit de onderlinge competitie. Jos won van John en houdt de koppositie. Antoine gaf niets toe en won voor de laddercompetitie van Barend. Ad stijgt met zijn winst op Rob naar de derde plaats. Barend en Rob deden niet voor elkaar onder en zakken beide op de ranglijst.


17 november: Jos naar de koppositie!

Met zijn winst op Mari heeft Jos de koppositie veroverd. Antoine speelde niet en komt daardoor op een achterstand van 30 punten. Barend, Rob en Willem-Peter zitten op een achterstand van minder dan 100 punten. De strijd is dus nog lang niet beslist.


10 november: Toon scoort!

De punten kwamen deze week uit de uitdaging tussen Ad en Mari en uit de partijen voor het clubkampioenschap. Mari vergaloppeerde zich in de stand en verloor van Ad. Toon baarde opzien door Wim kansloos te verslaan. Hij behaalde veel punten en gaat mogelijk Theo bedreigen voor de tussenstand. Jos won van koploper Antoine en dreigt meteen om de koppositie te gaan overnemen. Rob blijft Barend nipt voor. Ad en Willem-Peter komen dichterbij maar vormen nog geen bedreiging voor Antoine.


3 november: Antoine blijft lijstaanvoerder

De punten kwamen deze week uit de rapidpartijen. De 7 behaalde punten waren voor Antoine voldoende om ook in de laddercompetitie lijstaanvoerder te blijven. De spanning eronder is om te snijden. Met zijn twee overwinningen behaalde Rob zijn doelstelling om Barend te passeren. Die moet genoegen nemen met de derde positie en het gegeven dat Jos slechts op 5 punten achterstand staat. Het verschil tussen de 2e en de 6e plaats is overigens minder dan 10%. Dus er zullen nog veel wijzigingen in de stand volgen.


20 oktober: Antoine speelt niet maar behoudt de leiding

De punten kwamen deze week uit vier bekerwedstrijden. Met zijn winst op Theo schoof Barend naar de tweede plaats. Willem-Peter won van Mari en haakt aan bij de top. Ook Rob, die van Lambert won, vindt aansluiting. Met zijn vijfde plaats staat hij slechts op 35 punten achterstand van Barend. Daarmee is het ongemeen spannend in de subtop van de laddercompetitie.


20 oktober: Antoine blijft stevig aan kop

Barend won de specifieke ladderpartij tegen Mari. De overige punten werden in de onderlinge competitie behaald. Met de winst op Theo blijft Antoine stevig aan kop. Mede omdat concurrent Lambert niet verder kwam dan remise tegen Peter. De competitie is nog lang en er kan nog veel gebeuren voordat we een nieuwe ladderkampioen kunnen feliciteren.


13 oktober: Antoine loopt uit

De punten komen deze week van de onderlinge competitie. Met zijn winst op Peter is Antoine verder uitgelopen in de tussenstand. Concurrent Lambert speelde niet en voelt nu de hete adem van Willem-Peter, die van Peter won, in zijn nek. Mari loopt wat in door zijn remise tegen John en staat nu vierde op de ranglijst.


6 oktober: Antoine houdt stand!

Met twee gespeelde en gewonnen partijen voor de rapidcompetitie kon Antoine nog net zijn koppositie vasthouden. Lambert volgt hem op de voet, maar speelde een partij meer. Barend en Willem-Peter behouden hun positie, maar hebben een grotere achterstand opgelopen.


29 september: Lambert komt eraan!

Lambert speelde tegen Ad voor de laddercompetitie en wist bekwaam de partij te winnen. Dat leverde hem veel punten op, maar nog onvoldoende om koploper Antoine te bedreigen. Lambert steeg wel met stip van de negende naar de tweede plaats in de ranglijst!


22 september: Antoine loopt uit.

Met zijn winstpartij tegen directe concurrent Mari heeft Antoine de koppositie in de laddercompetitie versterkt. Peter speelde niet. Ad en Barend kwamen niet verder dan remise tegen Lambert en John.


15 september: Een nieuwe koploper

Peter speelde weer niet en verliest daarmee de koppositie. Die werd niet overgenomen door Mari die een prachtige overwinning boekte op Ad. Maar wel voor Antoine die een coupe pleegde. Nadat tegenstander John een snel verlies boekte voor de onderlinge competitie, besloten beide spelers om nog een partij te spelen voor de laddercompetitie. Ook in die partij kreeg John geen voet aan de grond. Met zijn twee winstpartijen op een avond werd Antoine op deze avond de grote winnaar van de laddercompetitie.


8 september: Ad rukt op!

Peter speelde niet en behoudt toch de koppositie. Maar hij voelt de hete adem van Ad in zijn nek. Ad won van Barend en sprokkelde daardoor veel 'ladderpunten' bij elkaar.


1 september: Peter zet de toon!

Met zijn winst op Jos heeft Peter de toon gezet. Alhoewel er meerdere dammers zijn met de volle buit bouwt Peter met deze winst een flinke voorsprong op ten opzichte van zijn naaste concurrenten.


25 augustus: Peter is de eerste lijstaanvoerder

Met de onderlinge competitie voor het clubkampioenschap is automatisch ook de laddercompetitie van het seizoen 2022-2023 weer gestart. Met zijn winst op Mari is Peter de eerste lijstaanvoerder van de laddercompetitie. Ook Barend, John en Rob wonnen hun eerste partij van het seizoen. Maar zij vergaarden minder punten voor de laddercompetitie.