laddercompetitie 2023 - 2024
koploper
seizoen 2023-2024
28 september 2023: Lambert grijpt zijn kans

In een rechtstreeks duel streden de koplopers tegen elkaar. Lambert trok aan het langste eind. Jos versloeg Willem-Peter en rukt op naar de tweede plaats.


21 september 2023: Theo houdt de kop

Theo verloor van heersend kampioen Jos en houdt ternauwernood de koppositie. Lambert komt sterk opzetten met zijn remise tegen John. Antoine zit met zijn overwinning op Wim ook op het vinkentouw met slechts 5 punten achterstand op Lambert.


14 september 2023: Theo loopt uit

De punten kwamen voornamelijk uit de onderlinge competitie. Met zijn remise tegen John liep Theo verder uit op de nummer twee. Hij werd daardoor geholpen door de remisepartij tussen Mari en Wim. Mari zakt daardoor naar de vierde plaats. Antoine en Jos wonnen weliswaar hun partij maar scoorden te weinig punten om Theo te bedreigen. Lambert sloeg een grote slag door zijn uitdaging tegen Barend tot winst om te zetten. Vanwege zijn verlies in de eerste ronde rukt hij op naar de gedeelde tweede plaats. Maar ook hij staat nog op geruime achterstand.


7 september 2023: Theo maakt het waar

De punten werden deze keer vergaard met de eerste partijen van de onderlinge competitie. Theo liet blijken dat hij veel trainingstijd tot zijn beschikking heeft. Tegenstander Barend kreeg geen kans. Theo is daarmee voor het eerst in twee competities tegelijk de koploper van het huidige seizoen.