laddercompetitie 2023 - 2024
koploper
seizoen 2023-2024
15 februari 2024: Rob stunt opnieuw

Met winst in de bekercompetitie op tegenstander John heeft Rob opnieuw een stunt uitgevoerd. Hij verzamelde veel punten en zag al zijn concurrenten verder achterblijven. Lambert en John scoorden niet en de overige spelers van de bovenzijde van het klassement kwamen niet verder dan remise. Als het zo doorgaat wordt Rob onbedreigd ladderkampioen van dit seizoen. Maar laten zijn concurrenten dit toe? Er volgen nog veel partijen voordat dit kampioenschap wordt beslist!


8 februari 2024: Rob maakt een klapper

Rob moest Theo nog remise toestaan. Maar met de winst op Willem-Peter en Ad maakte hij weer een klapper van jewelste. Dankzij de drie Rapidpartijen maakt Rob een grote sprong voorwaarts. Zijn voorsprong op Lambert bedraagt maar liefst 240 punten. John bezet de derde plaats met een achterstand van 245 punten op de koploper.


1 februari 2024: Rob loopt uit

Met zijn winst op Wim haalde Rob de volle buit binnen. Omdat Lambert tegen Ad niet verder kwam dan remise is Rob verder uitgelopen. Ook John ligt op de loer. Hij won van Barend en maakte de achterstand op Lambert weer wat kleiner. Willem-Peter en Jos wonnen beiden hun partij. Zij hebben op dit moment echter nog een te grote achterstand om de koploper te kunnen bedreigen.


25 januari 2024: Rob aan kop

Het zat er aan te komen. In de Rapidcompetitie is Rob in blakende vorm. Hij behaalde weer twee overwinningen en een remise. Dat was voldoende om Lambert voorbij te streven. John speelde een partij minder maar maakte ook al veel van zijn achterstand op Lambert goed. Willem-Peter rukte met drie winstpartijen op van de achtste naar de vierde plaats. Jos is er niet in geslaagd om zijn vijfde plaats te verbeteren.


18 januari 2024: Rob loopt in

Een aantal spelers behaalden geen punten omdat ze geen partij speelden voor de laddercompetitie. Lijstaanvoerder Lambert was een van de (minder) gelukkigen. Toch blijft hij de koppositie behouden. Voornamelijk omdat Rob wel is ingelopen, maar verzuimde om de maximale score te halen uit zijn partij tegen Wim. Ook Jos kon het weer niet waarmaken. Hij speelde remise tegen Mari. Barend behaalde deze week de hoogste score. Maar hij staat nog op flinke afstand van de koploper.


11 januari 2024: Lambert houdt de kop

Er zijn deze week grote verschuivingen. Dit komt mede omdat er door iedereen drie partijen zijn gespeeld. De punten kwamen uit de Rapidcompetitie. Lambert won van Peter en speelde remise tegen Rob. Dat leverde hem voldoende punten op om ruimschoots aan kop te blijven. Rob en Antoine blonken uit. Beide wonnen twee partijen en speelden er één remise. Vooral door de winst op Jos klom Rob naar de tweede plaats van het klassement. Antoine kwam enkele punten tekort voor de derde plaats. Jos zakte van de tweede naar de vijfde plaats.


4 januari 2024: Rob en Antoine rukken op

Koploper Lambert verslikte zich in zijn partij tegen Willem-Peter. De schade viel mee. Concurrent Jos speelde niet en John moest tegen Antoine een nederlaag incasseren. Rob en Antoine rukken op maar hebben nog een ruime achterstand op de koploper.


20 december 2023: Lambert verrast

In een direct duel met koploper Jos heeft Lambert iedereen verrast. Hij won de match en heroverde daardoor de koppositie van de ranglijst. Eén ding is zeker; dit jaar zal Lambert niet meer worden achterhaald! Maar wat zal 2024 nog voor verrassingen gaan brengen?


6 december 2023: Weer een andere koploper

Met zijn verliespartij tegen Rob is Lambert de koppositie weer kwijtgeraakt. John leek een goede kans te maken vanwege zijn winst tegen Antoine. Maar hij werd nipt door Jos voorbijgestoken. Met zijn winst op Ad heeft Jos een minimale voorsprong op John en voert de ranglijst weer aan. Het blijft spannend!


30 november 2023: De inhaalpartijen van Peter

Raar maar waar. Peter speelde voor de onderlinge competitie tien inhaalpartijen tegelijk in een moordend tempo. De traagste speler van de club, Lambert, haalde er het meeste profijt uit. Hij won van Peter en heroverde daarmee de koppositie van de laddercompetitie. Concurrent John verloor en zakt naar de derde plaats. Jos won, maar verdiende te weinig punten en zag zijn achterstand op Lambert groter worden.


23 november 2023: John pakt de kop

Weer dolf Lambert het onderspit tegen Rob. Dit keer in de bekerwedstrijd. John overklaste Wim met een hekstelling en combineerde naar de koppositie van de laddercompetitie. Jos won van Mari maar verdiende te weinig punten. Hij blijft derde met een ruime voorsprong op Rob die nu de vierde plaats bezet.


16 november 2023: John rukt op

Lambert scoorde niet vanwege een vernietigende combinatie door Rob. Hij blijft wel koploper. Jos speelde niet. John greep zijn kans. Hij versloeg Wim en rukt op naar de tweede plaats van het klassement.


9 november 2023: Lambert herovert de koppositie

Met zijn winst op Wim herovert Lambert de koppositie. Rivaal Jos speelde niet en behaalde dus geen punten. John kan door de winst op Mari weer een bedreiging voor de positie van Jos gaan vormen.


2 november 2023: Jos pakt de koppositie

Jos boekte een zege op Barend. Omdat Lambert het niet kon bolwerken tegen Antoine was dat net voldoende voor Jos om de koppositie te pakken. John speelde niet en houdt de derde plaats op geruime afstand van Jos en Lambert.


26 oktober 2023: Lambert houdt Jos in bedwang

In een directe confrontatie slaagde Jos er niet in om zijn partij tegen Lambert te winnen. De laatste sleepte daarmee voldoende punten binnen om riant aan kop te blijven. John blijft op de derde plaats. Vanwege zijn winst op Mari is zijn achterstand op Jos minimaal. Jos is gewaarschuwd!


19 oktober 2023: Lambert verliest weer

Weer verloor Lambert een partij. Deze keer tegen uitdager John. Op dit moment heeft het nog geen grote gevolgen. Jos kwam tegen Wim niet verder dan remise en loopt nauwelijks in. John, Barend en Willem-Peter hadden een grote achterstand op Lambert waardoor hun winstpartijen geen grote veranderingen teweeg brachten. Lambert blijft aan kop.


12 oktober 2023: Jos loopt in

Met zijn remise tegen John maakte Jos een gedeelte van zijn achterstand op Lambert weer goed. Lambert verloor van Barend maar blijft de koppositie innemen van de laddercompetitie.


5 oktober 2023: Lambert loopt uit

Met zijn winst op Ad harkte Lambert 130 punten binnen. Daaraan kon niemand tornen. Lambert loopt verder uit op Jos. John klom naar de derde plaats van de ranglijst.


28 september 2023: Lambert grijpt zijn kans

In een rechtstreeks duel streden de koplopers tegen elkaar. Lambert trok aan het langste eind. Jos versloeg Willem-Peter en rukt op naar de tweede plaats.


21 september 2023: Theo houdt de kop

Theo verloor van heersend kampioen Jos en houdt ternauwernood de koppositie. Lambert komt sterk opzetten met zijn remise tegen John. Antoine zit met zijn overwinning op Wim ook op het vinkentouw met slechts 5 punten achterstand op Lambert.


14 september 2023: Theo loopt uit

De punten kwamen voornamelijk uit de onderlinge competitie. Met zijn remise tegen John liep Theo verder uit op de nummer twee. Hij werd daardoor geholpen door de remisepartij tussen Mari en Wim. Mari zakt daardoor naar de vierde plaats. Antoine en Jos wonnen weliswaar hun partij maar scoorden te weinig punten om Theo te bedreigen. Lambert sloeg een grote slag door zijn uitdaging tegen Barend tot winst om te zetten. Vanwege zijn verlies in de eerste ronde rukt hij op naar de gedeelde tweede plaats. Maar ook hij staat nog op geruime achterstand.


7 september 2023: Theo maakt het waar

De punten werden deze keer vergaard met de eerste partijen van de onderlinge competitie. Theo liet blijken dat hij veel trainingstijd tot zijn beschikking heeft. Tegenstander Barend kreeg geen kans. Theo is daarmee voor het eerst in twee competities tegelijk de koploper van het huidige seizoen.