laddercompetitie 2023 - 2024
Kampioen
seizoen 2023-2024
4 juli 2024: de laatste partijen van het seizoen

Er moesten nog enkele inhaalpartijen worden gespeeld voor de onderlinge competitie en voor de Rapidcompetitie. Onze wedstrijdleider heeft dat aangevuld met een aantal partijen voor de laddercompetitie in het rapidtempo. Hierdoor hebben alle aanwezigen een leuke damavond mogen beleven. John kreeg maar liefst 5 partijen toegewezen. Toch bleek het onvoldoende om Rob, die niet speelde, van zijn troon te stoten. De volgorde van de top 5 van de ranglijst bleef ongewijzigd.


27 juni 2024: Nog wat uitslagen

Alhoewel de kampioen al bekend is worden er toch nog enkele partijen gespeeld voor de Laddercompetitie. Dat komt omdat dit als opvulling dient voor onze clubavonden. Voor de competities moeten er nog maar enkele partijen worden gespeeld. En het is leuker dat er meer mensen achter een bord zitten. Rob won van Theo, Ad won van Lambert en Wim won van Mari. Zoals eerder gesteld maakt het voor het kampioenschap niet meer uit. Wel wordt de stand inhoudelijk nog wat aangepast. In de Onderlinge competitie won Jos van Barend, speelde Peter gelijk tegen John en won Willem-Peter van Antoine.


20 juni 2024: Nog enkele partijen

De twee uitslagen kwamen vanuit de onderlinge competitie. Uitslagen van de teamwedstrijd zijn niet meegenomen. Jos won van Ad en Antoine won van Theo. Het geeft nauwelijks verschuivingen in de stand van de Laddercompetitie.


13 juni 2024: Partijen voor de statistieken

Omdat de Ladderkampioen al vaststaat, waren de partijen van vandaag er enkel voor de statistieken. De strijd was er niet minder om. Antoine kreeg het bniet voor elkaar om te winnen van Peter maar Ad overklaste Ladderkampioen Rob. Ook de partij tussen John en Willem-Peter was er een om van te smullen. Het leek er zelfs op dat er om het kampioenschap werd gestreden! Uit de latere analyse blijkt dat John de winstkansen niet optimaal heeft benut. Dat neemt niet weg dat Willem-Peter op magistrale wijze de remise uit het vuur sleepte. Theo speelde een goede partij tegen Mari. Hij kreeg voordeel. Na afloop gaf Mari aan dat hij blij was dat hij nog remise kon forceren.


6 juni 2024: We hebben een nieuwe ladderkampioen!

Rob won in de onderlinge competitie verrassend van Antoine. Dat leverde hem voor de Laddercompetitie zoveel punten op dat hij dit seizoen niet meer is te achterhalen. We hebben dus een nieuwe kampioen! In de Laddercompetitie Werd Mari door John overklast met zijn eigen wapen. John voerde de druk op, Mari maakte een foutzet en John combineerde naar een winnende dam. Theo mocht niet klagen. Hij werd door Wim verrast met een damcombinatie. Normaal gesproken zou dat voor Wim een schijf winst moeten opleveren. Maar Theo voerde de druk op en Wim speelde daardoor mogelijk onnauwkeurig. Eerst ging de dam eraf met een gelijke stand voor Theo. Daarna won Theo een schijf. Wim forceerde damdoorbraak maar moest vrezen voor overmacht. Hij speelde een positioneel fraaie zet. Theo had dat doorzien en maakte het uit.


30 mei 2024: Lambert vecht terug

Met zijn remise tegen Wim heeft lambert de tweede plaats weer veroverd. Concurrent John verloor zijn partij. Lambert ziet zijn achterstand op Rob, die van Willem-Peter verloor, weer wat worden verkleind. Maar is de eindspurt op tijd in gang gezet? Rob staat nog steeds ruim aan kop.


23 mei 2024: Lambert wordt gepasseerd

In een rechtstreeks duel voor de onderlinge competitie werd Lambert door John overklast. De laatste heeft daardoor de tweede plaats van de laddercompetitie heroverd. Koploper Rob kwam niet in actie en ziet zijn grote voorsprong iets verkleinen. Theo speelde voor de laddercompetitie een goede partij en stond naar eigen zeggen zelfs mogelijk gewonnen. Toch was het routinier Willem-Peter die aan het langste eind trok.


16 mei 2024: Rob loopt uit

Met zijn winst op Antoine scoorde Rob meer punten dan Lambert die op verdienstelijke wijze remise speelde tegen Jos. Rob loopt daarmee verder uit. Hij lijkt de felbegeerde winst van de laddercompetitie binnen bereik te hebben. Mogelijk kunnen John of Lambert nog roet in het eten gooien. We gaan het zien.


2 mei 2024: Rob mazzelt

Theo kwam met positief resultaat uit zijn uitdaging tegen Lambert. Rob won met enig geluk van Barend. Door deze beide uitslagen wordt zijn positie weer verder verstevigd. Ook Jos, Mari en Peter behaalden punten in deze ronde maar vormen geen bedreiging voor Rob.


25 april 2024: Rob nog stevig aan kop, maar .....

Er werden vier ronden Rapid gespeeld maar Peter was afwezig zodat niet iedereen vier partijen kon spelen. Rob profiteerde van de minder dan verwachte scores van John. Hij loopt daardoor iets verder uit. Maar concurrent Lambert komt opzetten. Tijdens de laatste ronde speelden deze hoofdrolspelers een onderling duel voor de laddercompetitie. Deze keer trok Lambert aan het langste eind. Mede omdat Rob een 1 om 2 niet nam omdat hij die niet goed genoeg vond, of mogelijk omdat hij inmiddels zo damblind was dat hij het niet meer zag zitten. Feit is dat Lambert een stuk dichterbij is gekomen. Met nog twee maanden te spelen is Rob nog lang niet zeker van de overwinning.


18 april 2024: Rob loopt iets uit.

John kwam in zijn partij tegen Ad niet verder dan remise. Zijn achterstand op koploper Rob wordt daarmee weer wat groter. Lambert komt dichterbij door zijn uitdaging tegen Theo winnend af te sluiten. Dit was de enige partij die geen verband had met een andere competitie. Koploper Rob won van Mari en voelt zich nog niet echt bedreigd. Maar daar kan 25 april verandering in komen. Er staan dan voor iedereen maar liefst vier partijen op stapel zodat er veel punten vallen te verdienen. We gaan het zien!


11 april 2024: De concurrenten blijven winnen

Door zijn overwinning op Theo blijft Rob op kop. Concurrent John won van Wim en speelde zijn ingehaalde Rapid partij tegen Antoine gelijk. Zijn achterstand bedraagt nu nog slechts 65 punten. Lambert volgt op geruime achterstand met de derde plaats van het klassement.


4 april 2024: John loopt weer iets in

Met zijn overwinning op Willem-Peter behaalde John de maximaal haalbare score. Koploper Rob won van Lambert maar dat leverde minder punten op. Het verschil is nu nog 115 punten. Jos speelde niet en zakt daardoor twee plaatsen op de ranglijst.


28 maart 2024: John rukt op

De punten kwamen uit de Onderlinge competitie en uit de halve finale voor de Bekercompetitie. Koploper Rob moest in Antoine zijn meerdere erkennen. John won van Theo en passeert Lambert die zonder punten bleef. Zijn achterstand op koploper Rob bedraagt nu nog 145 punten. Willem-Peter passeert Jos die hij in een rechtstreeks duel versloeg.


21 maart 2024: Rob loopt verder uit

Weer kwamen de punten uit de Rapidcompetitie. Daar boekte John van de koplopers het beste resultaat met 6 wedstrijdpunten. Maar Rob had zijn scores goed verdeeld. Hij scoorde 175 punten voor de laddercompetitie terwijl John op 130 punten bleef steken. Daarmee loopt Rob verder uit. Ook Lambert scoorde goed voor de laddercompetitie. Hij passeert John en neemt de tweede plaats op de ranglijst in.


14 maart 2024: Rob boekt resultaat

Met twee winstpartijen en een remise in de Rapid competitie heeft Rob zijn voorsprong wat uitgebouwd. John behaalde hetzelfde resultaat maar verzamelde daarmee iets minder punten voor de laddercompetitie. Lambert kwam niet verder dan twee remises en ziet zijn achterstand groter worden. Antoine, Jos en Willem-Peter speelden voor de Brabantcup en werden hiervoor niet beloond met een waardering voor de laddercompetitie.


7 maart 2024: Rob wordt bedreigt

Na drie verliespartijen in de Rapid competitie gaat Rob nog steeds op kop. Maar zijn voorsprong is beduidend lager geworden. Lambert liep 150 punten in en heeft nog maar een achterstand van 100 punten. John bezet de derde plaats met slecht 5 punten achterstand op Lambert. Ook Barend, Jos en Willem-Peter hebben hun achterstand flink verminderd. Het is voor Rob belangrijk zich te herpakken om zijn voorsprong vast te houden.


29 februari 2024: John loopt in

Weer was er een nederlaag voor koploper Rob. John zette de stelling van Rob onder druk. De laatste vergat om de enige remisevariant te spelen. Daarna schoof John bekwaam naar de winst. Lambert verloor zijn partij tegen Peter en voelt de hete adem van John in zijn nek.


22 februari 2024: Jos haalt uit

Het ging uitstekend met Rob. Niet toevallig staat die zin in de verleden tijd. Tijdens de klapper tegen Jos kwam Rob tekort. Enkele iets minder nauwkeurige zetten van hem waren voor Jos voldoende om het voordeel naar zich toe te trekken. Dat voordeel werd steeds groter en Jos won de partij. Doordat Lambert zijn partij tegen Theo won is het klassement wat aangepast. Rob staat nog steeds glorierijk aan kop maar de concurrentie komt eraan.


15 februari 2024: Rob stunt opnieuw

Met winst in de bekercompetitie op tegenstander John heeft Rob opnieuw een stunt uitgevoerd. Hij verzamelde veel punten en zag al zijn concurrenten verder achterblijven. Lambert en John scoorden niet en de overige spelers van de bovenzijde van het klassement kwamen niet verder dan remise. Als het zo doorgaat wordt Rob onbedreigd ladderkampioen van dit seizoen. Maar laten zijn concurrenten dit toe? Er volgen nog veel partijen voordat dit kampioenschap wordt beslist!


8 februari 2024: Rob maakt een klapper

Rob moest Theo nog remise toestaan. Maar met de winst op Willem-Peter en Ad maakte hij weer een klapper van jewelste. Dankzij de drie Rapidpartijen maakt Rob een grote sprong voorwaarts. Zijn voorsprong op Lambert bedraagt maar liefst 240 punten. John bezet de derde plaats met een achterstand van 245 punten op de koploper.


1 februari 2024: Rob loopt uit

Met zijn winst op Wim haalde Rob de volle buit binnen. Omdat Lambert tegen Ad niet verder kwam dan remise is Rob verder uitgelopen. Ook John ligt op de loer. Hij won van Barend en maakte de achterstand op Lambert weer wat kleiner. Willem-Peter en Jos wonnen beiden hun partij. Zij hebben op dit moment echter nog een te grote achterstand om de koploper te kunnen bedreigen.


25 januari 2024: Rob aan kop

Het zat er aan te komen. In de Rapidcompetitie is Rob in blakende vorm. Hij behaalde weer twee overwinningen en een remise. Dat was voldoende om Lambert voorbij te streven. John speelde een partij minder maar maakte ook al veel van zijn achterstand op Lambert goed. Willem-Peter rukte met drie winstpartijen op van de achtste naar de vierde plaats. Jos is er niet in geslaagd om zijn vijfde plaats te verbeteren.


18 januari 2024: Rob loopt in

Een aantal spelers behaalden geen punten omdat ze geen partij speelden voor de laddercompetitie. Lijstaanvoerder Lambert was een van de (minder) gelukkigen. Toch blijft hij de koppositie behouden. Voornamelijk omdat Rob wel is ingelopen, maar verzuimde om de maximale score te halen uit zijn partij tegen Wim. Ook Jos kon het weer niet waarmaken. Hij speelde remise tegen Mari. Barend behaalde deze week de hoogste score. Maar hij staat nog op flinke afstand van de koploper.


11 januari 2024: Lambert houdt de kop

Er zijn deze week grote verschuivingen. Dit komt mede omdat er door iedereen drie partijen zijn gespeeld. De punten kwamen uit de Rapidcompetitie. Lambert won van Peter en speelde remise tegen Rob. Dat leverde hem voldoende punten op om ruimschoots aan kop te blijven. Rob en Antoine blonken uit. Beide wonnen twee partijen en speelden er één remise. Vooral door de winst op Jos klom Rob naar de tweede plaats van het klassement. Antoine kwam enkele punten tekort voor de derde plaats. Jos zakte van de tweede naar de vijfde plaats.


4 januari 2024: Rob en Antoine rukken op

Koploper Lambert verslikte zich in zijn partij tegen Willem-Peter. De schade viel mee. Concurrent Jos speelde niet en John moest tegen Antoine een nederlaag incasseren. Rob en Antoine rukken op maar hebben nog een ruime achterstand op de koploper.


20 december 2023: Lambert verrast

In een direct duel met koploper Jos heeft Lambert iedereen verrast. Hij won de match en heroverde daardoor de koppositie van de ranglijst. Eén ding is zeker; dit jaar zal Lambert niet meer worden achterhaald! Maar wat zal 2024 nog voor verrassingen gaan brengen?


6 december 2023: Weer een andere koploper

Met zijn verliespartij tegen Rob is Lambert de koppositie weer kwijtgeraakt. John leek een goede kans te maken vanwege zijn winst tegen Antoine. Maar hij werd nipt door Jos voorbijgestoken. Met zijn winst op Ad heeft Jos een minimale voorsprong op John en voert de ranglijst weer aan. Het blijft spannend!


30 november 2023: De inhaalpartijen van Peter

Raar maar waar. Peter speelde voor de onderlinge competitie tien inhaalpartijen tegelijk in een moordend tempo. De traagste speler van de club, Lambert, haalde er het meeste profijt uit. Hij won van Peter en heroverde daarmee de koppositie van de laddercompetitie. Concurrent John verloor en zakt naar de derde plaats. Jos won, maar verdiende te weinig punten en zag zijn achterstand op Lambert groter worden.


23 november 2023: John pakt de kop

Weer dolf Lambert het onderspit tegen Rob. Dit keer in de bekerwedstrijd. John overklaste Wim met een hekstelling en combineerde naar de koppositie van de laddercompetitie. Jos won van Mari maar verdiende te weinig punten. Hij blijft derde met een ruime voorsprong op Rob die nu de vierde plaats bezet.


16 november 2023: John rukt op

Lambert scoorde niet vanwege een vernietigende combinatie door Rob. Hij blijft wel koploper. Jos speelde niet. John greep zijn kans. Hij versloeg Wim en rukt op naar de tweede plaats van het klassement.


9 november 2023: Lambert herovert de koppositie

Met zijn winst op Wim herovert Lambert de koppositie. Rivaal Jos speelde niet en behaalde dus geen punten. John kan door de winst op Mari weer een bedreiging voor de positie van Jos gaan vormen.


2 november 2023: Jos pakt de koppositie

Jos boekte een zege op Barend. Omdat Lambert het niet kon bolwerken tegen Antoine was dat net voldoende voor Jos om de koppositie te pakken. John speelde niet en houdt de derde plaats op geruime afstand van Jos en Lambert.


26 oktober 2023: Lambert houdt Jos in bedwang

In een directe confrontatie slaagde Jos er niet in om zijn partij tegen Lambert te winnen. De laatste sleepte daarmee voldoende punten binnen om riant aan kop te blijven. John blijft op de derde plaats. Vanwege zijn winst op Mari is zijn achterstand op Jos minimaal. Jos is gewaarschuwd!


19 oktober 2023: Lambert verliest weer

Weer verloor Lambert een partij. Deze keer tegen uitdager John. Op dit moment heeft het nog geen grote gevolgen. Jos kwam tegen Wim niet verder dan remise en loopt nauwelijks in. John, Barend en Willem-Peter hadden een grote achterstand op Lambert waardoor hun winstpartijen geen grote veranderingen teweeg brachten. Lambert blijft aan kop.


12 oktober 2023: Jos loopt in

Met zijn remise tegen John maakte Jos een gedeelte van zijn achterstand op Lambert weer goed. Lambert verloor van Barend maar blijft de koppositie innemen van de laddercompetitie.


5 oktober 2023: Lambert loopt uit

Met zijn winst op Ad harkte Lambert 130 punten binnen. Daaraan kon niemand tornen. Lambert loopt verder uit op Jos. John klom naar de derde plaats van de ranglijst.


28 september 2023: Lambert grijpt zijn kans

In een rechtstreeks duel streden de koplopers tegen elkaar. Lambert trok aan het langste eind. Jos versloeg Willem-Peter en rukt op naar de tweede plaats.


21 september 2023: Theo houdt de kop

Theo verloor van heersend kampioen Jos en houdt ternauwernood de koppositie. Lambert komt sterk opzetten met zijn remise tegen John. Antoine zit met zijn overwinning op Wim ook op het vinkentouw met slechts 5 punten achterstand op Lambert.


14 september 2023: Theo loopt uit

De punten kwamen voornamelijk uit de onderlinge competitie. Met zijn remise tegen John liep Theo verder uit op de nummer twee. Hij werd daardoor geholpen door de remisepartij tussen Mari en Wim. Mari zakt daardoor naar de vierde plaats. Antoine en Jos wonnen weliswaar hun partij maar scoorden te weinig punten om Theo te bedreigen. Lambert sloeg een grote slag door zijn uitdaging tegen Barend tot winst om te zetten. Vanwege zijn verlies in de eerste ronde rukt hij op naar de gedeelde tweede plaats. Maar ook hij staat nog op geruime achterstand.


7 september 2023: Theo maakt het waar

De punten werden deze keer vergaard met de eerste partijen van de onderlinge competitie. Theo liet blijken dat hij veel trainingstijd tot zijn beschikking heeft. Tegenstander Barend kreeg geen kans. Theo is daarmee voor het eerst in twee competities tegelijk de koploper van het huidige seizoen.