onderlinge competitie 2018 - 2019
Clubkampioen
seizoen 2018-2019


 23 mei 2019: We hebben een nieuwe kampioen!

Idereen was uiteraard benieuwd naar de partij tussen Antoine en John. Bij winst van Antoine zouden er drie spelers gelijk kunen eindigen. Maar zover kwam het niet. Antoine ruilde foutief af en John liet er een vierom vier met winst op volgen. Daarmee is John toch nog afgetekend voor de vijfde keer clubkampioen bij D'Amateurs geworden. Proficiat. De tweede plaats is voor Rob Pijnenburg. Hij won zijn laatste partij tegen Jos. Formeel zijn er nog vijf partijen te spelen. Maar voor de klassering zijn ze van minder belang.


25 april 2019: Wel of geen magistrale stand?

Jos speelde een inhaalpartij tegen Willem-Peter. Hij was bijna de hele partij in zijn nopjes met zijn magistrale stand. Dat gevoel werd gedeeld door Willem-Peter die misschien nog meer zag dan Jos zelf. Feit is dat Jos steeds beter kwam te staan en Willem-Peter moest capituleren. Maar tijdens de analyse bleek ook dat de stand van Jos helemaal net zo florissant was. Er kwamen ontwikkelingen op het bord waarop Koeperman jaloers zou zijn geworden. Al met al een partij waarover nog lang kan worden nagepraat; een diamantje binnen de damsport. Ook Lambert en Gerard speelden een inhaalpartij. Lambert kreeg een sterke voorppost en kwam een schijf voor. Gerard was hiertegen niet opgewassen.


18 april 2019: Dubbelspel

Antoine en Willem-Peter maakten het erg bont. Ze speelden maar liefst twee wedstrijden tegelijk. Dat dit ondoenlijk is bleek door de wijze waarop Willem-Peter de partij voor de onderlinge competitie verloor. Rob zat niet goed in zijn vel. Al snel kwam hij een schijf achter, waarop Theo met een tevreden gevoel de partij vervolgde. Theo nam teveel risico en moest de schijf weer inleveren. Rob dacht goede kansen te hebben in het eindspel. Maar Theo combineerde fraai naar een 1 om 3 eindspel waarop de partij remise werd gegeven. Dit belooft een spannende eindstrijd. Op 23 mei staan de partijen tussen Rob en Jos en tussen John en Antoine gepland. John is nog steeds de favoriet en heeft aan remise genoeg om het kampioenschap te behalen. Maar bij verlies en tegelijkertjd winst van Rob tegen Jos, ontstaat er een situatie waarbij drie dammers bovenaan eindigen. Er zulllen in dat geval beslissingswedstrijden volgen. Ad en Peter speelden remise. Lambert en Gerard maakten beiden een beslissende fout in het eindspel met als gevolg dat Lous en Wim met de volle buit huiswaarts gingen.


11 april 2019: John voert de druk op

John speelde vooruit tegen Cor. Een moeilijke hobbel, maar met veel druk kwam er voordeel voor John. Toch maakte hij het bijna te bont. In plaats van snel door te breken, met een zekere winstvariant, wilde John het veel mooier uit maken. Cor kreeg daardoor een remisekans die door beide spelers niet werd gezien. Na die ene kans was het voor Cor gedaan. John speelde het vakkundig uit en heeft nu vier punten voorsprong op Rob. Die zal beide resterende partijen moeten winnen met de hoop dat John een punt laat liggen tegen Antoine. Maar er is nog een andere verrassende wending mogelijk. Indien Rob wint van Theo en remise speelt tegen Jos, dan kan Antoine bij winst op John én Willem-Peter nog langszij komen. Vermoedelijk meer een theoretische dan praktische kans, maar in dat scenario zou de top drie gezamenlijk met 33 punten aan de eindstreep komen. Onze wedstrijdleider kennende zal hij die ontknoping op de laatste wedstrijddag gaan plannen, zodat De Huif uitverkocht zal zijn.


4 april 2019: John houdt stand

Theo speelde tegen John een partij waarin remisekansen leken te liggen. Maar ineens was het uit en verstevigde John zijn koppositie. Rob bleef niet achter. Hij versloeg Mari en blijft daardoor op één punt achterstand. Beide spelers krijgen daarin nog een veelvuldig kampioen als tegenstander. Mogelijk ligt daarin de beslissing. John heeft voordeel, maar kan dat met een slechte uitslag tegen Antoine kwijtraken indien Rob uitpakt tegen Jos. Gerard moest het afleggen tegen Antoine, die daarmee de derde plaats in het klassement inneemt. Dat kwam mede door Lous die Willem-Peter het nakijken gaf. Cor speelde weer een wonderlijke partij. Hij begon met snel spel en bouwde een enorm tijdwinst op. In het middenspel ging daarvan al wat verloren. In het eindspel hadden Cor en Wim beiden een kleine 5 minuten en een moeilijke stand. Cor forceerde voordeel door een zwakkere zet van Wim. Maar ook Cor speelde niet de sterkste zetten. Toen hij de kans kreeg om met een schijf winst te pakken aarzelde hij geen seconde. Om er achter te komen dat er een leuke combinatie voor Wim achteraan kwam. Het was meteen uit.


21 maart 2019: Rob morst punten

John speelde niet voor de onderlinge competitie en is toch de winnaar van de avond. Hij blijft de ranglijst aanvoeren. Grootste belager Rob is enkele weken terug geopereerd en voelde zich nog niet echt fit. Ook moest zijn voet nog op een extra stoel omhoog. Dat verhinderde hem niet om er vol tegen aan te gaan. Maar ja, hij zat tegen Cor en die ging als een trein. Cor kwam positioneel beter te staan. Rob moest vechten. Vaak maakt Cor nog wel een klein foutje maar dit keer niet. Cor vlocht er een meerslagcombinatie in en plotseling stond Rob een schijf achter in het eindspel. Het was voor Cor niet genoeg om de winst te pakken. Als Cor een andere voortzetting in het middenspel had gedaan dan was hij waarschijnlijk wel met winst naar huis gegaan aldus de analyse achteraf. Peter speelde een prima wedstrijd. Wat Willem Peter ook probeerde, het werd vakkundig gepareerd en het werd een remise partij zonder dat spelers enig overwicht had. Opvallend is wel dat Peter minder verdedigend speelt, minder afruilt en complicaties niet uit de weg gaat. De partij tussen Barend en Mari was positioneel gezien een interessante partij. Mari nam een voorpost op de lange zijde. Het leek er op dat hij de schijf niet kon verdedigen. Maar door veel combinaties kon Barend die schijf niet aanvallen. Totdat Mari niet alert genoeg was en Barend toch die schijf kon binnen hengelen. Een schijf voor dus maar positioneel had Barend veel randschijven. Met geluk maar wel met mooie offers sleepte Barend de overwinning binnen. Antoine zit in een goede periode en dat kun je zien aan zijn partijen van de laatste weken. Hij bouwde de partij positioneel zorgvuldig op en Lambert moest steeds meer vechten voor zijn positie. Na een 2 om 2 van Lambert kwamen er meerdere dreigingen in de stelling en schoof Antoine beheerst naar de winst. Hij rukt op naar de vierde plaats in het klassement.


14 maart 2019: Jos haakt af!

Jos nam veel risico in zijn partij tegen Antoine. Aan remise had hij niets. Het brak hem op. Antoine kwam positioneel beter te staan en won de partij. Jos lijkt af te haken in de strijd om het kampioenschap. Antoine rukt op naar de vijfde plaats. Ook Peter en Gerard speelden hun inhaalpartij. Peter bleek te sterk en Gerard moest capituleren.


14 februari 2019: Rob slaat zijn slag!

In zijn partij tegen Willem Peter ging het lang gelijk op. In het eindspel koos Willem Peter een minder sterke voortzetting hetgeen Rob vakkundig afstrafte. Rob is duidelijk weer titelkandidaat.


7 februari 2019: Rob rukt op!

Antoine speelde tegen een Peter een sterke partij. Peter is momenteel uit vorm en mist het zelfvertrouwen en het gevoel. De partij was snel uit. Peter probeerde het met een flankaanval en Antoine pareerde dat eenvoudig. Rob en Ad speelde allebei een degelijke wedstrijd. Ad had tempovoordeel en probeerde een aanval op de korte vleugel. Deze had niet voldoende kracht. Ad dacht remise te forceren maar Rob had nog een naslag in de partij gevlochten waardoor Ad verloor. In de partij tussen Barend en Cor koos laatstgenoemde ervoor om voor een alternatieve voorzetting te kiezen waardoor zijn lange vleugel slecht kon ontwikkelen. Hij koos er voor om de lange vleugel van Barend aan te vallen. De aanval was krachteloos. Barend dreigede met doorbraak waardoor Cor moest offeren om ook doorbraak te forceren. In het voordeel eindspel lijkt het erop dat Cor een remisevariant gemist heeft maar moest tenslotte capituleren.


31 januari 2019: John herstelt zich

In een boeiend gevecht trok John aan het langste eind. Tegenstander Barend moest zonder punten naar huis. Toch lost dat niet alles op voor John. Hij houdt de koppositie, maar zijn concurrenten wonnen ook. Willem-Peter schuift door naar de tweede plaats. Hij versloeg lambert met degelijk spel. Rob overklaste Peter en heeft nog steeds een verliespunt minder dan de koploper. Jos maakte korte metten met Mari en heeft een verliespunt meer dan John. Kortom; er is nog volop strijd en het kampioenschap is nog lang niet beslist. Onderaan het klassement komt weinig verandering. Wim moest tijdens het einspel in Antoine zijn meerdere erkennen. Zijn offer werd niet gevolgd door de sterkst mogelijke zet en dat was direct beslissend. Lous kwam tekort tegen routinier Ad. Cor, Gerard en Toon speelden niet.


24 januari 2019: Jos brengt de spanning terug

Jos bracht de spanning van de competitie weer terug. In een partij waarin John teveel aandacht had voor het positionele spel voerde Jos een combinatie uit met doorbraak. Het bleek voldoende voor de winst van de partij. John blijft het klassement wel aanvoeren maar heeft meer partijen gespeeld dan enkele directe concurrenten. Barend rukt op naar de middenmoot van het klassement. Hij versloeg Peter. Rob profiteerde van een foutieve inschatting door Wim. Die kwam al in de opening een schijf achter. Rob speelde het middenspel behendig en veroverde beslissend positioneel overwicht in het eindspel. Kijkende naar zijn aantal verliespunten ligt een podiumklassering voor het grijpen.


17 januari 2019: John stelt orde op zaken

John speelde zijn inhaalpartij tegen Peter. En hoe! Peter werd overklast in de opbouw. Na de partij heeft John uitgelegd waarom hij stukken beter stond. In een bijna gespiegelde stand bleek Peter een hangende schijf te hebben. Bij John leek dat er ook op maar die schijf kon in het spel gebracht worden. Waarmee nogmaals duidelijk is dat de finesses door kampioenskandidaat John goed worden bekeken. De inhaalpartij tussen Mari en Theo eindigde onbeslist.


10 januari 2019: Druk op de koploper!

Willem-Peter won zijn partij tegen Cor en speelde zich daarmee naar de tweede plaats van het klassement. Hij is John tot op één punt genaderd. Lambert kon de remisevariant van Barend niet voorkomen. Hij blijft daarmee steken op twee punten van de koploper en heeft ook al een partij meer gespeeld. Ook Ad liep twee verliespunten op. Daarmee kwam hij nog goed weg omdat Wim de winstvariant niet heeft gezien. Jos won van Lous. Daarmee heeft de top zes van het klassement een gat van vier punten geslagen met de overige spelers. Antoine en Rob lopen nog wel drie partijen achter op Theo en één partij op Jos, die samen met 17 punten de gedeelde vijfde plaats bezetten. Ook verderop in het klassement was er sprake van vuurwerk. Gerard wilde een schijf ruilen, maar haalde zijn eigen schijf van het bord in plaats van de schijf van tegenstander Toon. Die kwam er na afloop van de partij pas achter op welke wijze hij twee schijven voorsprong had gekregen. Er loopt nog een onderzoek naar de connectie tussen Gerard en de bookmakers.


3 januari 2019: De eerste verrassingen!

De grootste verrassing was dat Toon flink wat druk zette op de stelling van Wim. De laatste was blij dat er uiteindelijk een zetje kwam waarmee de stand werd opengebroken. Voor Toon betekende het dat hij de partij verloor. Maar de toekomstige tegenstanders van Toon zijn gewaarschuwd! Dat combinatiespecialist Mari verloor vanwege een combinatie door Ad is ook verrassend. Wel dient vermeld te worden dat Ad de stelling van Mari goed onder contole had. John won de eerste partij in 2019. Gerard werd even afgeleid en trapte in een combinatie. John maakte daar misbruik van en won de partij. Saillant detail: bij het analyseren van een mogelijk verder verloop waren er zelfs winstkansen voor Gerard! Deze werden feilloos aangegeven door Willem-Peter. Theo was in een goede bui en besloot als nieuwjaarsactie en schijf te schenken. De tegenactie van Willem-Peter was niet even vriendelijk; hij maakte het uit. Dan was er nog het nieuwe 'mouwzetje' van Cor. Die verschoof een schijf waarmee hij een combinatie om zijn oren zou krijgen. Antoine was zo sportief om de schijf terug te zetten. Dat had hij beter niet kunnen doen. Cor zadelde hem op met zijn eerste nederlaag van het nog prille jaar. De laatste partij was die van Lambert tegen Rob. De laatste onderschatte de stand en maakte een zet waarvan Lambert dankbaar gebruik maakte. Gevolg was dat beide spelers een dam haalden, maar dat Lambert twee schijven meer tot zijn beschikking had. Rob zag de laatste remisemogelijkheid over het hoofd en verloor kansloos.


20 december 2018: John houdt stand!

Ad maakte een foutje waardoor John een schijf winst kon nemen. Positioneel stond Ad niet slecht waardoor velen dachten dat hij de remise nog veilig zou stellen. Maar John speelde het zeer bekwaam uit en won de partij. Hij is daarmee onbetwist koploper van de tussenstand. Winst was er ook voor Peter. Wim nam het kerkhofveld in maar drukte niet door toen het nodig was. Het leverde Peter een schijf en later de partij op. Toon speelde weer goed. Toch kon hij Lambert niet van de winst afhiouden. Er was keuze tussen een overmacheindspel of zelf geen dam kunnen halen. Lambert had dit goed voorbereid en pakte dik verdiend de winst. Mari kreeg een eindspel waarin veel mogelijkheden verstopt zaten. Achteraf bleek dat Willem-Peter zijn schijven goed had geplaatst. Waar Mari nog dacht om remise te pakken was het in alle varianten uit. Lous speelde te snel nadat Theo een schijf winst nam en hij meteen compensatie dacht te vinden. Theo had erop gespeeld en ging met de punten naar huis. Het lijkt erop dat remises nooit aan de orde zijn. Toch was dat de juiste uitslag van de partij tussen Barend en Antoine. Beide spelers gaven elkaar niets toe. Op deze avond werd ook nog provinciaal gespeeld tussen Cor en Rob. De laatste kwam een ronde verder in het provinciaal bekerkampioenschap. Hij verschalkte Cor in het eindspel. Dat belooft wat voor de partij die beiden nog moeten spelen voor het clubkampioenschap. Insiders verwachten dat Cor uit is op revanche en er dan mogelijk met de buit vandoor zal gaan.


13 december 2018: een nieuwe koploper!

John overklaste Wim in een partij waar beide spelers het risico niet schuwden. John vond niet steeds de beste zetten. Maar zijn zetten waren goed genoeg om de koppositie van het klassement in te nemen. Jos deed weinig onder voor John. Hij speelde een tactisch spelletje waartegen Peter niet was opgewassen. Barend ging met een tevreden gevoel naar huis. Eindelijk wist hij een betere stand weer om te zetten in een winstpartij. Het puntenverlies was voor Gerard. Cor verslikte zich in zijn stand tegen Lous. Hij speelde een onverantwoorde zet en zag dat op het moment dat hij de zet had gespeeld. Lous dacht er iets langer over na, maar schroomde niet om de winnende zet te doen. Toon gaf goed partij tegen Theo. Een dik verdiende remise was zijn beloning.


29 november 2018: Gerard verrast!

Gerard zorgde voor de verrassing van de avond. Jos verslikte zich in een ogenschijnlijk positioneel gezien goede zet. Maar Gerard liep achter een schijf en de enigste verdediging werd gevolgd door een combinatie. Jos gaf de partij meteen op. In de partij tussen Toon en John won de laatste eerst een schijf en daarna de partij. Wim won van Theo.


15 november 2018: Remise voor Cor en Peter

Cor en Peter speelden een inhaalpartij. Het werd echt dammen omdat beide dammers een doorbraak realiseerden. Remise was een logisch gevolg. Voor de kopposities betekent het geen verandering.


8 november 2018: Een nieuwe koploper!

Theo deed zichzelf tekort. Met een magistrale combinatie maakte hij een eind aan de illusies van Antoine. Maar ... hij maakte het niet af. In een zeer voordelige stand bood hij remise aan. Dat kostte hem enkele plaatsen op de ranglijst. Concurrent Ad won van Toon en nam de koppositie over. Rob en Barend speelden beiden scherp. Totdat Barend een foutje maakte. Rob was alert en combineerde naar de winst. Hij neemt nu de tweede plaats in van het klassement. Maar nog niemand is zeker. Koploper Ad wordt door liefst acht spelers bedreigd. Zeven ervan hebben maximaal drie punten achterstand en John, die won van Lous, heeft nog een aantal inhaalpartijen tegoed. Ook Willem-Peter komt sterk opzetten. Hij verschalkte Wim in de opening. Zijn damcombinatie leverde hem een schijf winst op. Wim kwam nog ver. Hij haalde een dam. Maar Willem-Peter had alles tot in de finesses onder controle. De stand was voor Wim reddeloos verloren. Gerard leek het tegen Mari niet te kunnen bolwerken. Hij kwam een schijf achter. Toch positioneerde Gerard zijn schijven prima. Mari combineerde naar een doorbraak maar kwam een tempo tekort om te winnen. Ook Lambert speelde remise. Daarbij had hij het geluk aan zijn zijde. Jos leek op overmacht te spelen maar kwam in de verleiding om het 'mooi' uit te maken. Dat leverde voor Lambert een remisevariant op waar hij dankbaar gebruik van maakte.


1 november 2018: De koplopers houden stand!

Lambert deed een gooi naar de koppositie, maar Theo hield stand. Beide grootmeesters besloten tot remise waardoor ze samen de kop van het klassement blijven aanvoeren. Ad won van Gerard en komt met een wedstrijd meer langszij bij Lambert. Koploper Theo staat onder grote druk. Liefst vier spelers azen op de koppositie met maar twee punten achterstand, om maar niet te spreken over Lambert en Ad die slechts één punt achter lopen. Daardoor kan er in een week tijd veel veranderen. Antoine keek de boot af door niet te spelen. Jos won van Toon. Rob werd geholpen door Lous die een ruil dacht te maken maar een schijf achter kwam. Het eindspel werd door Rob vlekkeloos afgewerkt. Mari kon niet profiteren door zijn nederlaag tegen Peter. Die staat nog op geruime afstand omdat hij nog een aaantal partijen moet inhalen. Ook John gooide hoge ogen met zijn overwinning op Willem-Peter. In de onderste regionen streden Barend en Wim. De laatste verspeelde veel tijd en besloot tot een grote opruiming op het bord. Vermoedelijk was dat zijn redding. Barend kwam een tempo tekort om de partij te winnen. Saillant detail was dat Wim op datzelfde moment ook een dure dam had kunnen halen. Met zijn resterende tijd vermoedelijk een onmogelijke opgave. Wel zou de stand op het bord zeer bijzonder zijn geweest.


18 oktober 2018: Jos stijgt vier plaatsen!

Jos speelde zijn inhaalpartij tegen Cor. Die hield lang stand. Jos had een prachtige lokzet ingebouwd waarbij de doorbraak (en mogelijke remise) voor Cor lonkte. Maar Cor trapte er niet in. Later in de partij maakte Jos een missertje. Hij liet de envoudige overwinning lopen en ging voor de moeilijke variant. In het eindspel werd de remisevariant door Cor niet gezien. Eerlijk is eerlijk, die variant werd na een uitvoerige analyse gevonden en ook daarin bleek dat er nauwkeurig gespeeld moest worden om die remise veilig te stellen.


4 oktober 2018: Theo blijft presteren!

Theo speelde ongenaakbaar. Jos verslikte zich in de opening en kon niet anders dan een schijf offeren. Theo speelde het bekwaam uit en handhaaft de koppositie van het klassement. Lous trok aan het kortste eind in zijn partij tegen Peter. Hij haalde nog dam maar Peter bereikte een overmachtsituatie. Toon speelde tegen de heersende kampioen Rob. Hij hield het lang vol maar kon een nederlaag niet voorkomen. Willem-Peter verraste Gerard al in de opening met een combinatie. Gerard kwam twee schijven achter en moest later in de partij kapituleren. Wim was lang alert op de bekende zetjes van mari. In een onbewaakt moment kwam er toch een drie om drie waarna Wim noodgedwongen een schijf moest offeren. Doordat Mari het eindspel niet vlekkeloos speelde, kon Wim alsnog een benauwde remise bereiken. Ad stond in zijn partij tegen Cor ogenschijnlik veel beter. Toch kreeg hij dat niet omgezet naar een winnend eindspel. Weer eens blijkt dat van routinier Cor moeilijk valt te winnen.


13 september 2018: Theo slaat zijn slag!

Theo werd de grote overwinnaar van de avond. In een partij waarin Barend een iets te gewaagde aanval plaatste, begonnen de ogen van Theo te glunderen. Hij speelde de underdog maar verpletterde Barend met een winnende forcing. Het levert Theo de koppositie in het klassement op. Winst was er ook voor Mari die John het nakijken gaf. Lambert en Wim speelden een partij op het randje. Uiteindelijk bleek Wim teveel risico te hebben genomen. Hij moest berusten in een nadelige stand. Lambert won uiteindelijk door een twee om twee, maar ook zonder dat was er geen redding meer mogelijk. Toon en Antoine speelden een uitzonderlijke partij die vermoedelijk geen daglicht kan verdragen. Het leverde Toon zijn eerste punt op. Ga zo verder! Ook Gerard speelde voortreffelijk. Rob ging langs het randje van de afgrond maar kon op het juiste moment de remisevariant nog vinden. Voor Ad en Willem-Peter bleek een gelijkspel de uitkomst van een partij waarin beide spelers elkaar niets toegaven.


6 september 2018: De verliespunten lopen op!

We kennen twee koplopers die niet voor elkaar onder deden. Ad en Theo speelden een partij op het randje. Theo deed nog een schijnbeweging naar een zet die voor Ad combinatieve mogelijkheden op zou leveren. Toch was ook dat een farce. Uitvoering ervan zou precies remise lopen. Willem-Peter won van Toon. Lous was de meerdere tegen Gerard. Het leverde beiden ook een plaats in het topklassement op, waar nu deze vier personen met vier punten aan de leiding gaan. Rob kon zijn magistrale vorm van een week eerder niet handhaven. Hij verloor van Antoine, die met een combinatie zijn verlies van een week eerder weer recht trok. John won combinatief zijn partij en komt daarmee op drie punten. Lambert trok definitief tegen hem aan het kortste eind na in de beginfase van de partij al ontsnapt te zijn aan een schijf achterstand. Ook Mari herstelde zich van zijn nederlaag in de eerste ronde. Hij versloeg Cor in een enerverende partij. Jos speelde zijn eerste partij en gaf Wim geen schijn van kans. Al in de opening ontstond een hopeloze stand waarbij het tegenstribbelen van Wim alleen even uitstel voor de nederlaag opleverde. Met deze uitslagen zijn alleen Peter en Jos nog zonder verliespunten. Maar met de strijd die telkens geleverd wordt kan ook dat niet lang duren. Het beloofd een spannende competitie te worden!


30 augustus 2018: de eerste overwinningen zijn binnen!

Ad Rovers was de eerste speler die dit seizoen een overwinning boekte. Bijzonder was dat gerenommeerde tegenstander Antoine door een niet te moeilijke combinatie het onderspit delfde. Vervolgens kwamen er overwinningen van Lambert die combinatiespecialist Mari een koekje van eigen deeg gaf. Theo won daarna van Gerard, nadat hij al eerder een schijf voorkwam. Cor was de vierde op rij die zijn partij won. Toon was daarvan het slachtoffer. Regerend kampioen Rob sloot de rij met de vijfde overwinning. Hij riskeert daarmee zijn plaats in het landelijk team. Van de teamleider winnen kan niet ongestraft! Toen werd het tijd voor de echte strijders. Barend en Willem-Peter gaven elkaar niets toe en besloten tot een grootmeestersremise. Lous gaf Wim de sprankelende hoop op de overwining doordat hij de halve partij met een schijf achterstand speelde. Toch kreeg Wim het niet voor elkaar om de gewonnen stand om te zetten in een overwinning. Met deze miraculeuze ontsnapping stond Lous in het middelpunt van de belangstelling.