onderlinge competitie 2023 - 2024 

Koploper
seizoen 2023-2024 


28 september 2023: Gaat Jos zijn titel prolongeren?

Met zijn overwinning op rivaal Willem-Peter zet Jos een stap in de goede richting. Antoine heeft bijna hekkensluiter Barend onderschat? Dat kostte hem de partij en de koppositie. Theo heeft de week ervoor blijkbaar al zijn kruit verschoten. Hij verloor van Lambert die met deze uitslag Theo passeert op de ranglijst. John en Ad speelden remise.


21 september 2023: Antoine neemt de koppositie over

Theo kon het tegen Jos niet bolwerken. Hij speelde een goede partij maar kwam tekort. Antoine profiteerde met zijn overwinning tegen Wim en neemt de kop over. John en Lambert speelden remise, evenals Ad en Barend.


14 september 2023: Theo blijft op kop!

Theo speelde een spannende partij tegen John. Die kreeg wat voordeel. Maar Theo ging tot het gaatje en sleepte een remise uit het vuur. Daarmee blijft hij koploper. Winst was er wel voor Antoine. Hij versloeg Ad. Jos versloeg Rob. Die ondervond steeds meer druk op zijn stelling en kon niet ontkomen. Ook Mari had winstkansen na een foutje van Wim. Maar Mari kon niet achterblijven en maakte in het eindspel ook een foutje waardoor Wim kon afruilen naar een remisestand.


7 september 2023: Het seizoen is weer begonnen

De competitie is weer begonnen en er werd flink strijd geleverd. Te zien was dat Theo meer tijd heeft om te trainen. Hij gaf Barend geen kans en won met overmacht. Met deze eerste winstpartij van de competitie is Theo meteen de koploper. Bekend is dat Rob niet voor Barend wil onderdoen. Hij maakte het John niet gemakkelijk. Die nam er de tijd voor waarna Rob in de tussenstand gelijk staat met Barend. Ook Lambert maakte een fout. Tegen Mari moet je dat niet doen! Die speelde naar de winst. Antoine en Willem-Peter leken een oefenpartij te spelen. Zeer ontspannen damden ze naar een 7 om 7 stand en besloten toen dat beiden geen winstkansen meer hadden. De eerste remise van het seizoen was een feit. Remise was er ook voor Ad en Wim. Beiden streden voor de winst maar kregen geen vat op de tegenstander. Totdat Wim een foutzet maakte die door Ad werd benut om een schijf winst te nemen. Ad leek naar de winst te spelen maar speelde niet nauwkeurig genoeg. Hierdoor ontstond een remisegaatje waar Wim direct gebruik van maakte. Al met al een partij met veel spanning die voor beide spelers een punt opleverde voor hun inspanningen.