seizoenafsluiting 2012-2013

De start in Leerdam

De seizoenafsluiting werd op 8 juni gehouden. Lambert heeft een gevarieerd programma samengesteld, wat begon bij de glasblazerij in Leerdam. Tot aan de markt in Sint-Michielsgestel verliep alles vlekkeloos. Maar in Leerdam aangekomen verliepen enkele dingen iets anders dan gepland. D’Amateurs leerde dat, als iedereen op iedereen blijft wachten, er tijd wordt verloren. Gelukkig is de mobiele telefoon uitgevonden. Die bracht een oplossing voor het probleem dat een gemeente als Leerdam de parkeerplaats voor de glasblazerij recht tegenover het Glasmuseum realiseert. Dat is vragen om problemen! Maar gelukkig was er slechts één wandelroute naar de glasblazerij zodat het foutief lopen tot een minimum werd beperkt. Zo konden alle leden nog voor het einde van de show plaats nemen op de tribune.

De show was interessant en warm. Daarom besloot onze penningmeester dat de koffie en thee vervangen mochten worden door wat koudere varianten. D’Amateurs liet het zich goed smaken. Het gros van de groep nam deel aan de stadswandeling onder leiding met een ervaren gids. Die wist zoveel te vertellen dat de “achterblijvers” de kans kregen om de halve jaarmarkt op te kopen en daarna toch nog eerder bij de parkeerplaats waren.De weg werd vervolgd naar Vuren.

D’Amateurs heeft al voor vele hete vuren gestaan, maar door insecten bekogeld worden vanuit een boom was toch een nieuwe ervaring. Aan de grootte van de druppels viel af te leiden dat die insecten reusachtig groot moesten zijn. Toch vielen ze niet te ontdekken.

Na een barbecue en een prijsuitreiking door onze nieuwe voorzitter nam oud-voorzitter Ad nog eens het woord. Hij was weer wat bekomen van de aandacht tijdens de jaarvergadering en bedankte iedereen nogmaals voor de ondervonden waardering.
Het werd steeds kouder, zodat D’Amateurs besloot dat er in Vuren nog wel een vuurtje bij kon. De ware pyromaantjes waren snel gevonden. Zo werd Vuren nog een keer extra belicht voordat D’Amateurs afscheid namen van een bijzonder damseizoen.