seizoenafsluiting 2013-2014

Op 14 juni werd geheel volgens plan de seizoenafsluiting georganiseerd. Toch heeft dat nog wat rimpeltjes gekost. Mede-organisator Barend moest zelf afhaken. Een drietal spelers reisden juist op die dag af naar de Nederlandse kampioenschappen sneldammen. Om tocht vast te kunnen houden aan de datum heeft heeft de commissie, bestaande uit Rob, Theo en Barend besloten om het middagprogramma te schrappen. Er werd een alternatieve barbecue georganiseerd. Rob verzorgde de entourage, zodat de leden met hun partners konden genieten van een gezellig samenzijn. Theo en Lambert vertoonden hun voortreffelijke bak- en braadkwaliteiten. Het eten liet zich goed smaken. Toch moest D'Amateurs in de door Rob geplaatste bestelling zijn meerdere erkennen. Dit alles resulteerde in een gezellig avondje waarin vele herinneringen werden opgehaald.

Uiteraard kon de prijsuitreiking niet ontbreken. Voorzitter Peter overhandigde vele prijzen. De grote titels waren slechts weggelegd voor twee personen. Jos legde beslag op het clubkampioenschap en veroverde ook het bekerkampioenschap. Antoine veroverde zowel de Rapid titel als het sneldamkampioenschap, waarmee hij zijn grote talent voor het iets sneller dammen weer duidelijk heeft waargemaakt.

Maar er waren ook andere (hoofd)prijzen te vergeven. Lous legde beslag op het kampioenschap voor de Extra kompetitie. Theo voerde zijn team naar de overwinning in de strijd om het provinciaal kampioenschap van de Eerste klasse. Willem-Peter werd net geen provinciaal topscorer, maar heeft voor onze club over de gehele breedte de beste bondsprestatie neergezet. Om niets tekort te doen aan de overige prestaties van het kampioensteam werden zowel de basispelers als de invallers in het zonnetje gezet. Gezamenlijk hebben zij een bijdrage geleverd aan de realisatie van een kampioenschap, waarop de club een aantal jaren heeft moeten wachten. Jos ontving nog een bijzondere felicitatie voor zijn prestatie tijdens de door hem gegeven simultaan.


Een verdere impressie