bekercompetitie 2014-2015
In afwijking op eerdere jaren wordt voordeel en nadeel niet bepaald door de rating, maar door de eerder tegen elkaar gespeelde partijen. Slechts bij een gelijke stand is de rating bepalend voor het hebben van een voordeel of nadeel. De beslissing valt dan uiterlijk na twee sneldampartijen. De grenzen voor voordeel zijn onderaan deze pagina aangegeven.


21 mei 2015: John Wilsens bekerkampioen!

In een uitstekende partij nam John het heft in handen. Hij voerde de druk op en Antoine kreeg geen vat meer op de partij die in het voordeel van John werd beslist. John werd daarmee voor de derde keer bekerkampioen van D'Amateurs. Proficiat!


8 januari 2015:

Antoine bouwde wat voordeel uit, zodat Peter besloot om een doorbraak te forceren. Die kwam van een koude kermis thuis. Antoine benutte zijn materiaalvoordeel optimaal en wist de partij te winnen. Rob was banger voor de klok in eventuele beslissingspartijen dan dat hij bang was voor John. Hij zette een combinatie in gang die de beslissing moest brengen. Jammer voor Rob kon John op twee manieren slaan en koos hij de beste oplossing. Rob gaf meteen op. We krijgen een spannende bekerfinale tussen twee meervoudig bekerkampioenen. Dat beloofd wat te worden! John heeft licht voordeel. Dat betekent dat er bij een remise, conform ons huishoudelijk reglement, eerst een tweede partij wordt gespeeld met een gelijk speeltempo. Wordt die beslissingspartij ook gelijk, dan volgt er een sneldampartij met een speeltempo van vijf minuten + 5 seconden per zet. Wordt die tweede beslissingspartij ook remise, dan wordt John de nieuwe bekerkampioen.


13 november 2014:

John zorgde voor een verrassing door clubkampioen Jos uit te schakelen. In een magistrale partij moest Jos het onderspit delven. Antoine is de vierde halve finalist Met een zesklapper maakte hij een eind aan zijn partij tegen Kees.


9 oktober 2014:

Peter speelde tegen Lambert de kwartfinale voor het bekerkampioenschap. Deze keer kregen de statistieken het gelijk aan hun zijde. Gezien de laatste uitslagen tussen de beide spelers was het de beurt aan Peter om tot winst te komen. Dat gebeurde en Peter is daarmee de tweede speler die zich plaatst voor de halve finale.


18 september 2014:

In een partij waarin, volgens eigen zeggen, voor Lous alles tegenzat bereikte voorzitter Peter voor het eerst sinds jaren de tweede ronde van het bekerkampioenschap. Bij analyse bleek dat Lous het goed had gezien. Door anderen geopperde ontsnappingen bleken niet haalbaar vanwege de combinatieve voortzetting die zou volgen. Peter was er niet minder blij om. Cor hield het lange tijd in evenwicht in zijn partij tegen Rob. Toch moest hij het onderspit delven tegen de speler die heeft aangekondigd dit seizoen voor de titels te zullen gaan. Feit is dat Rob als eerste de halve finale heeft bereikt. Ad kreeg halverwege de partij al een remisevoorstel van tegenstander Lambert. Uiteraard kon Ad dat niet accepteren. Later kwam hij een schijf achter en moest alsnog genoegen leveren met de remise die voor Lambert een plaats in de tweede ronde zou opleveren.


28 augustus 2014:

Onze huidige bekerkampioen liet er geen twijfel over bestaan. Jos is weer uit op de titel. Hij speelde sterk en Wim kreeg geen kans. Rob, die vorige week aankondigde voor de hoogste klasseringen te gaan won van Gerard. Toch bleek de tegenstand hoger dan was ingeschat. Ook Antoine, die de eerste bekeroverwinning van het seizoen op zijn naam zette, zal zeker nog van zich laten horen. En wat te denken van John die met gedurfd spel Barend uitschakelde? Kees heeft vele toernooien gebruikt als voorbereiding voor de bekerwedstrijd tegen Mari. En dat bleek voldoende. Cor maakt voorlopig de lijst compleet. Hij boekte zijn eerste bekeroverwinning bij D'Amateurs. Met nog twee inhaalpartijen voor de boeg zijn nu zes spelers van de kwartfinale bekend.