extra competitie 2014-2015

Stand

1415 kampioen extra
Ad behaalt het kampioenschap 2014-2015 en zal zijn titel moeten verdedigen.


Gespeelde partijen



28 mei 2015: Ad kampioen Extra competitie 2014-2015

Met een zege op Theo heeft Ad het kampioenschap 2014-2015 op zijn naam geschreven. Het was een harde strijd wat blijkt uit het aantal verliespunten wat Ad heeft opgelopen. Ad werd onbereikbaar voor zijn concurrenten Peter die remise speelde tegen John en Lous die tegen Wim een mogelijke winst liet schieten en de partij verloor. Vermeldenswaardig is ook de prestatie van Peter. Die heeft geen enkele partij verloren en zou zeker een gooi naar de titel hebben gedaan indien hij meer speeldagen beschikbaar zou zijn.


21 mei 2015: Ad neemt afstand

Peter speelde deze ronde niet. Ad profiteerde en nam afstand door zijn partij tegen Lambert te winnen. Rob speelde uitstekend en behaalde twee overwinningen. Hij stuurde Gerard en Mari met nederlagen naar huis. Barend deed niet voor hem onder en won van Lous en Toon.


7 mei 2015:

Peter rukt op. Na een zware strijd heeft Peter ook zijn vierde partij gewonnen. Barend miste een remisevariant en stond daarna reddeloos verloren. Peter neemt hiermee de koppositie van de extra competitie weer over van Lous die zijn partij tegen Kees verloren zag gaan. Maar de strijd is nog niet gestreden! Mari speelde een wonderbaarlijke partij tegen Theo. De laatste voerde een damcombinatie uit. Maar het leek wel een lokzet van Mari. De dam verdween weer van het bord en er bleef een gelijke stand over met positioneel voordeel voor Mari. Theo speelde op een nieuwe combinatie, maar kwam een zet te laat. Een tempo eerder haalde Mari verwoestend uit en moest Theo opgeven. Ad Rovers speelde weer een degelijke partij tegen Gerard. Toch kwam hij weeerniet tot winst. Wim voerde een vreemde combinatie uit waarbij tegenstander Toon als eerste dam haalde. Wim had niet alle varianten voldoende doorgekeken maar had het geluk dat Toon niet de beste zet deed. De dam van Toon verdween en Wim behaalde een tweede dam. Daarmee was de strijd gestreden.


30 april 2015:

Lous toonde veerkracht. In een korte partij maakte Lous met een vernietigende damcombinatie een eind aan alle illusies van Theo. Wim had net verteld dat Ad bovenaan stond, toen hij dit moest corrigeren. Lous stond weer op kop en accepteerde een ingelaste partij tegen niemand minder dan John. Ook in die partij schuwde Lous de strijd niet. Hij behaalde een zeer verdiende remise. John had zijn dag niet. Met de extra tegenstand van Lous was hij iets minder geconcentreerd in zijn partij tegen Rob. Die maakte daar dankbaar gebruik van en won een schijf. Toen John remise aanbood wist Rob zeker dat hij een gewonnen positie op het bord had staan en ging hij voor de volle winst. Toch ging het hem niet in de koude kleren zitten. In zijn partij tegen Toon behaalde hij geen voordeel en moest met een punt genoegen nemen. Voorzitter Peter speelde tegen ex-voorzitter Ad. Het werd een boeiende partij met winst voor Peter. Ook Barend speelde goed. Mari toverde weer eens een voor beide spelers 'onmogelijke stand' op het bord. Maar hij zag het iets minder beter dan Barend die maximaal profiteerde en de winst naar zich toetrok. Kees en Wim speelden een partij op het scherp van de snede. Beide spelers namen risico en de dreigende slagzetten maakte de partij er niet gemakkelijker op. Uiteindelijk zette Kees een remisevariant in gang die Wim verplicht moest accepteren. De strijd was gestreden en de puntendeling een feit.


23 april 2015:

Lous speelde zelf tegen Antoine, die nog steeds kandidaat is voor het clubkampioenschap. Hij was niet tegen het spel van Antoine opgewassen, wat hem de koppositie kost. Zowel Ad als Cor speelden een remisepartij. De schade bleef daardoor voor Lous beperkt. Hij heeft nog alle kans om zich te herpakken. Ad speelde tegen Mari een gelijkwaardige partij. Cor speelde tot op het laatst voor de winst. Wim ging langs de rand van de afgrond maar boekte een wonderbaarlijke remise. Zelfs zijn computer komt er met analyseren niet uit. Met een waardering voor Cor van bijna +2, en geen aangegeven fouten zou je toch een beter resultaat hebben verwacht.


16 april 2015:

Lous krijgt concurrentie! Tientallen dammers waren naar Sint-Michielsgestel afgereisd om de partijen van Ad tegen Toon en Cor tegen Gerard te aanschouwen. En ze hebben waar voor hun geld gekregen. In enerverende duels vochten Cor en Ad zich naar de overwinning. Alle aanwezigen keken dan ook terug op een geslaagde damavond.


2 april 2015:

Met veel moeite heeft Lous zijn koppositie versterkt. In een enerverende partij speelde hij remise tegen Gerard. Er leken kansen voor beide spelers te zijn. Omstanders dachten van alles te zien, maar uiteindelijk bleek dat beide spelers veelal de beste zetten hebben gekozen. Concurrent Ad verloor voor de tweede week op rij. Mogelijk moet hij niet gezamenlijk met een clubgenoot de strijd aangaan tegen dezelfde tegenstander? Jos behaalde vier punten, maar zal vermoedelijk te weinig partijen gaan spelen in deze competitie. Mari speelde remise tegen Jos. Peter speelde voor de onderlinge competitie.


26 maart 2015:

Lous heeft het weer voor elkaar. In een partij waarin Cor dacht goede kansen te hebben, sloeg Lous vernietigend toe. Daarmee verovert hij de kop van het klassement. Zal hij erin slagen om zijn titel te prolongeren? Barend kreeg een zwaar programma van de competitieleider. Hij moest tegelijkertijd spelen tegen Ad en Wim. Wonderwel ging hem dat goed af. Nadat Ad moest capituleren, kreeg Barend meer vatt op zijn partij tegen Wim. Die had voldoende remisevarianten ingebouwd, zodat de partij gelijk eindigde.


19 maart 2015:

Weer is er een partij gespeeld als aanvulling op het structurele programma. Mari zag de remisevariant in zijn partij tegen Wim over het hoofd.


12 maart 2015:

Tijdens de bondswedstrijden van onze teams is er ook een partij gespeeld voor de Extra competitie. Cor kwam in moeilijkheden in zijn partij tegen Toon, maar won de partij.


5 februari 2015:

Tijdens de bondswedstrijden van onze teams zijn er vier partijen gespeeld voor de Extra competitie. Mari en Cor hielden elkaar aardig in evenwicht. Toon zocht de revanche voor de nederlaag die hij een week eerder tegen Gerard had geleden. Hij kreeg Gerard op de rand van de afgrond, maar slaagde er niet in om het af te maken. Zo werd ook die partij remise. Lous verslikte zich in een stand en kwam tegen Peter een schijf achter. Dat kostte hem uiteindelijk de partij. Ook de partij tussen Wim en Ad was een fraaie. Wim ging (te?) fel in de aanval waardoor Ad kansen rook. Wim kreeg het niet voor elkaar om alles te pareren omdat er anders een meerslagvariant met plakker voor Ad zou ontstaan. De betere voortzetting was een alternatief wat hij wel had overwogen, maar als slechter had ingeschat. Ad won deze mooie partij. Peter en Mari staan gezamenlijk aan kop met drie punten uit twee partijen.


11 december 2014:

Tussen de ander wedstrijden door zijn er inmiddels drie partijen gespeeld voor de extra competitie. Lous is nog niet achter het bord verschenen om zijn titel te verdedigen. Peter denkt hoge ogen te gooien. Hij versloeg zijn angstgegner Lambert. Ad bracht Cor op het randje van de afgrond, maar slaagde er niet in om de beslissende tik uit te delen. Mari won van Toon.