externe deelnames 2014-2015


Een aantal leden van D'Amateurs is niet alleen actief met de regulier vastgestelde wedstrijden, maar is ook regelmatig elders te vinden. Voorbeelden zijn de persoonlijke provinciale kampioenschappen, toernooien voor viertallen en individuele toernooien. Met name voor de toernooien was in het verleden geen plaatsje ingeruimd op de website. Voortaan zullen op deze webpagina ook de prestaties worden vermeld van de extra activiteiten van onze leden.


Blindsimultaan Ton SijbrandsSijbrands heeft na een marathonzitting van bijna 48 uur het wereldrecord blinddammen veroverd. John Wilsens speelt remise!
Met een score van 71,9 procent tegen 32 spelers zet Sijbrands een nieuwe grens die bijna onneembaar lijkt. Het leek er lang op dat de simultaan tegen de 60 uur ging duren. Nadat Ton echter voldoende punten had gescoord kwam hij met de overgebleven spelers tegelijkertijd remise overeen. In veel van deze partijen had Sijbrands voordeel maar hij spaarde zijn tegenstanders waarvan de meeste helemaal stuk zaten. Sijbrands echter had na afloop nog voldoende energie over om partijen te analyseren waarbij hij liet zien wat zijn speelplannen waren.
John Wilsens, lid van onze club, speelde een uitstekende partij. Computeranalyses geven aan dat de stand de gehele partij ongeveer gelijkwaardig is geweest. Sijbrands ging dan ook meteen akkoord met het remiseaanbod van John. De partij van John duurde 47 uur en 40 minuten.

Terrasdammen in Genk

Geen lokaal is voor Kees te ver. Naast Salou heeft ook ons buurland kennis kunnen maken met 'onze Kees'. In het winkelcentrum werd op 23 augustus in de looppaden gespeeld, zodat vele Belgen van de kunsten van ons damtalent hebben kunnen genieten. Kees won vier van de negen partijen en speelde één remise. Daarmee behaalde hij in een veld van 53 deelnemers de 28e plaats.


Nijmegen open

Kees Sterken bijt het spits af. Hij nam al voordat het seizoen 2014-2015 was gestart deel aan de open kampioenschappen van Nijmegen. Opvallend was zijn prestatie tegen Gert Bosker, die op papier veel sterker zou moeten spelen dan Kees. Dat de jeugd de toekomst is ondervond Kees in de achtste ronde, waarin hij verloor van het jeugdig talent Shiirevjamts Munkhbaatar. Kees behaalde 8 punten uit 10 partijen, waarmee hij van de 114 deelnemers op de 94e plaats eindigde.


Bevrijdings Damtoernooi PSV-Dammen

Op 13 september heeft Kees deelgenomen aan het septembertoernooi van P.S.V. Dammen. Hij boekte een derde plaats in de eerste klasse. Met zeven punten uit twaalf partijen wist hij geen hoge ogen te gooien.


Rens Emmen Paaseierentoernooi

Op 2 april hebben Antoine, John, Kees, Rob en Willem-Peter deelgenomen aan het Paastoernooi van Micone.


Salou open

Ook tijdens het Salou open was Kees weer van de partij. Met zes punten uit negen partijen bracht hij het niet tot een top 100 resultaat. Toch heeft hij er met zijn aanwezigheid voor gezorgd dat D'Amateurs zelfs in Spanje wordt vertegenwoordigd.


Thailand open

Cor wilde ook internationaal, maar vond Spanje niet ver genoeg.
Hij schitterde in Thailand.


Al in zijn eerste partij zorgde hij voor wereldnieuws vanwege de combinatie die hij met zwart uitvoerde tegen de Belgische MF P. Casaril. Met deze combinatie maakte Cor een eind aan de illusies van Casaril.
Na 45-40 speelde Cor 24-30 en 13-19 waarmee hij eigenlijk de partij op zijn naam had moeten schrijven. Cor kon het blijkbaar niet over zijn hart verkrijgen om de winst daadwerkelijk naar zich toe te trekken en liet de partij alsnog remise lopen.
Cor eindigde op de 45e plaats en veroverde een beker voor zijn klasse. Casaril eindigde als zevende maar zou bij winst op Cor zelfs derde zijn geworden.


Onze tegenstanders in de nationale competitie zullen dan ook verbaasd opkijken indien ze bemerken dat Cor niet voorkomt op onze spelerslijst.