provinciale competitie persoonlijk beker 2014-2015

Maar liefst zes spelers van D'Amateurs namen deel aan de persoonlijke provinciale bekercompetitie. Deze wordt gespeeld als afvalsysteem. Bepaald is dat er bij een vastgesteld minimaal ratingverschil gewonnen moet worden. Is het verschil wat kleiner dan heeft de op papier sterkere speler nog de kans om in een sneldampartij te winnen. Behaald een zwakkere speler twee maal remise dan is die direct geplaatst voor de volgende ronde.


In de eerste ronde behaalden slechts vier van onze spelers een plaats voor de volgende ronde. Willem-Peter slaagde er niet in om te winnen van Tom Swelsen en Kees delfde het onderspit tegen de op papier veel sterkere Theo van den Hoek.
In de tweede ronde slaagden Theo en Rob er niet in om tegen hun op papier sterkere tegenstanders een remise te behalen.
In de kwartfinale hadden Antoine en John de pech dat ze tegen elkaar lootten. Dat betekende al bij voorbaat dat er weer een afvaller van D'Amateurs zou zijn voordat de halve finale bereikt zou worden.
In de halve finale werd de druk voor John te groot. Hij verloor de partij tegen de later kampioen, terwijl zelfs een remise voor hem de uitschakeling zou betekenen.