rapid competitie 2014-2015

Stand


Gespeelde partijen9 april 2015: Antoine prolongeert zijn titel

Alle ogen waren uiteraard gericht op de koplopers. Antoine begon met zijn inhaalpartij tegen John. Hij kwam een schijf voor. John zag steeds meer problemen op zich afkomen, verloor een tweede schijf en kapituleerde. Inmiddels was concurrent Jos ook gearriveerd. Beiden speelden hun voorlaatste partij zonder fouten. Antoine won van Willem-Peter en Jos won van Lous. Daarmee stond het voordeel voor Antoine vast. In de laatste partij van deze competitie speelden beide concurrenten tegen elkaar. Jos voerde de druk steeds weer op en Antoine wist steeds weer een pasklare oplossing te vinden. Uiteindelijk berustte Jos in remise waardoor Antoine zijn titel wist te prolongeren.


26 februari 2015:

De top, bestaande uit Jos en Antoine maakte weer geen fouten. Antoine won alle drie zijn partijen. Jos behaalde 6 punten omdat hij een partij minder te spelen had. Met nog twee partijen te gaan heeft Jos een voorsprong van 1 punt. Antoine heeft nog een inhaalpartij tegoed, maar krijgt nog twee ex-kampioenen als tegenstander. Daardoor zou de onderlinge partij tussen beide spelers beslissend kunnen worden. Barend voelt de hete adem van John inmiddels in zijn nek. Toch wordt hij in staat geacht om de derde plaats veilig te stellen. Al met al belooft het een spannend slot van de competitie te worden. Toon behaalde remises tegen Wim en tegen Cor wat een prestatie op zich is. In beide partijen had hij een voordelige stand en kwam maar net iets tekort voor de winst. De webmaster hoopt ondertussen op de toelevering van meerdere partijfragmenten. Rob won op fraaie wijze van Ad Rovers en dat partijfragment is inmidels geplaatst. Wim kwam tegen Willem-Peter een tempo tekort voor de winst. Nadien zijn veel varianten nagespeeld en het werd bijna altijd remise. Met een tempowisseling was er zelfs een variant waarbij Willem-Peter een winnende stand kreeg. Hiervan is geen beeldmateriaal beschikbaar. Toch is het wellicht mogelijk om deze stand te reconstrueren. Daarnaast zijn er nog vele andere interessante partijen te zien geweest die het zeker verdienen om een plekje op de website van D'Amateurs te bezetten.


12 februari 2015:

De top, bestaande uit Jos en Antoine gaf elkaar niets toe. Beiden behaalden 7 punten uit 3 partijen. Barend behaalde een puntje minder en heeft nog steeds een ruime voorsprong op de nummer vier. Jos staat weliswaar nog steeds bovenaan, maar heeft twee partijen meer gespeeld dan Antoine die nog een zwaar programma voor de boeg heeft. Op donderdag 26 februari staat er een inhaalpartij voor Antoine op het programma. Dan zal blijken of hij Jos kan gaan bedreigen. Interessant is het feit dat beide spelers nog tegen elkaar moeten uitkomen. Mogelijk brengt die partij de uiteindelijke beslissing voor het kampioenschap.


18 december 2014:

Onze de derde Rapid avond stond voor John in het teken van zijn voorbereiding voor het wereldkampioenschap blindsimultaan waar hij als een van de tegenstanders van Ton Sijbrands moest aantreden. Er werd hem al gevraagd of hij rechtstreeks vanaf ons clublokaal naar Hilversum zou afreizen. En dat belooft nog wat! Mari wist het nog op remise te houden, maar Barend en Ad verloren kansloos van de zwaar getrainde John. De echte sterspeler van de avond was Lambert. Hij won van Cor, Willem-Peter en Wim. Dat kunststukje werd slechts door Jos ge-evenaard. Die won van Cor, Mari en Ad.


30 oktober 2014:

Op de tweede Rapid avond zijn er weer 3 ronden gespeeld. Er kwamen enkele verrassende uitslagen tot stand. Wat te denken van een degelijke speler als Ad die beide gespeelde partijen verloor? Terwijl hij net van tevoren al zijn damboeken nog had bestudeerd. En van Lous die zowel Theo als Peter met een nederlaag naar huis stuurde? En van John die zijn partij tegen Wim verloor terwijl hij positioneel gewonnen stond? Ook Gerard maakte in zijn eerste partij tegen Wim veel indruk. Met nog ongeveer twee minuten op de klok hadden beide spelers nog 16 schijven op het bord staan. Gerard brak de stand open en kwam er met een 9 om 10 stand uit. Toch wist hij zich nog naar remise te spelen. De onopvallend opererende Barend lijkt echter de grootste verrassing te worden. Na zes partijen heeft hij nog geen enkel verliespunt opgelopen. Daarmee troeft hij zelfs alle gedoodverfde kampioenskandidaten en titelverdediger af. Wel dient vermeld te worden dat Jos ook goede zaken deed door drie partijen te winnen, waarvan die tegen concurrent Willem-Peter ongetwijfeld zijn grootste buit was. We zijn benieuwd naar de verdere ontwikkelingen.


2 oktober 2014:

De Rapid competitie is weer gestart. Tijdens de door veel denksporters als hinderlijk ervaren muziek van de harmonie werden de eerste drie ronden gespeeld. Voor Kees, Toon en Wim was de treurmuziek wel passend. Zij verloren alle drie de partijen. Zoals verwacht staat Antoine weer hoog op de ranglijst. Barend doet niet voor hem onder. Jos kwam tegen Rob niet verder dan remise. Hij bezet daarmee de derde plaats. De grootste verrassing van de avond was weggelegd voor Gerard. Met zijn vierde plaats in het klassement speelde hij boven verwachting.