jan van de westelakentoernooi - sneldamcompetitie 2014-2015

Deze competitie is weer gespeeld in de vorm van het jaarlijkse Kerstdamtoernooi. Traditiegetrouw hebben Greet van de Westelaken en Bernadet Rovers de prijzen weer verzorgd. Vanwege de weersomstandigheden is ook Ad daarbij ingeschakeld en hebben we de dames tijdens het toernooi niet mogen begroeten. Via deze weg toch een woord van dank.


Het werd een uitzonderlijk toernooi. Regerend kampioen Antoine had afgemeld vanwege andere verplichtingen en ook Wim kon niet aanwezig zijn. Met 17 spelers betekende dit da iedereen een ronde vrij was. Ook heeft D'Amateurs een proef gedaan om pas 's-middags te starten met het toernooi waardoor ook de avonduren hiervan deel gingen uitmaken. Tijdens de jaarvergadering zal hierover een evaluatie plaatsvinden.


Omdat er ook enkele spelers van het landelijke combinatieteam waren uitgenodigd, is vooraf bekend gemaakt dat slechts leden van damclub D'Amateurs de titel "sneldamkampioen van D'Amateurs" kunnen opeisen. Maar achteraf gezien bleek deze communicatie onnodig. Jos startte met een remise, maar liet daarna alle andere spelers ver achter zich. Met een monsterscore van maar liefst 41 punten slaagde hij erin om voor de derde keer de titel te bemachtigen. Jos, proficiat met dit resultaat!


De vertoonde grafiek op deze webpagina is gecorrigeerd naar het aantal partijen dat elke speler heeft gespeeld. Het verloop per ronde was grilliger omdat er tussen de spelers soms een verschil ontstond van een gespeelde partij. Duidelijk herkenbaar is het oppermachtige spelen van Jos en de zwakke start van John. Wellicht heeft de oefenpartij van 48 uur geen goed gedaan bij zijn voorbereiding voor dit sneldamkampioenschap. Feit is dat de come-back ijzersterk was. Zo sterk, dat tijdens de elfde partij zelfs Jos even een halt werd toegeroepen. Met behulp van Rob, die in de laatste ronde door de klok ging en Ad die Willem-Peter versloeg was er op het nippertje een tweede plaats weggelegd voor John. Vanwege de verloren partij tegen Ad zag Willem-Peter zijn bijna zekere tweede plaats gewijzigd in een derde plaats. De twee overige spelers die Jos punten wisten af te snoepen waren Mari tijdens de eerste partij en Peter tijdens de laatste partij.


Tijdens de prijsuitreiking memoreerde voorzitter Peter nog eens het belang van de op damgebied minder presterende deelnemers. Juist deze deelnemers maken het met hun immer positieve inbreng mogelijk om het toernooi in de juiste Kerstsfeer te kunnen organiseren. Peter gaf een verdere invulling aan dit blijk van waardering door hekkensluiter Toon als eerte zijn prijs te laten uitzoeken.