seizoenafsluiting 2015-2016

Café Schafrath

Op zaterdag 4 juni heeft D'Amateurs met de partners een bezoek gebracht aan het plaatsje Nuenen. Daar bleek dat men op D'Amateurs had gerekend. Het ganse park voor Café Schafrath was met hekken afgezet, waarbij de oversteekplaatsen voor D'Amateurs niet waren vergeten. Onder een stralende zon werd het terras van café Schafrath door Barend en Miriam geconfisqueerd. En dat was maar goed ook. Vele dammers lieten lang op zich wachten. Jacques had het merkwaardige verhaal dat er onderweg een aantal obstakels waren waar hij met de fiets niet goed door kon. Peter had een betere verklaring. Hij kon het café niet vinden. Maar op dat moment hadden we de telefoon niet meer nodig om elkaar te spreken. De gebruikelijke koffie met gebak werd genuttigd. Vooral het gebak met kersen viel erg in de smaak. Op een gegeven moment betekende 'zonder' niet zonder slagroom, maar zonder kersen. Peter kreeg van zijn vele vrienden uiteraard het advies om vooral naar het kersengebak te vragen.Van het Vincent lentebier met 'de smaak van Van Gogh' was de voorraad ruim voldoende. Het gerstenat liet zich goed smaken. Na deze proeverij was D'Amateurs klaar voor het volgende onderdeel van deze bijzondere dag. Er werden stappen ondernomen om museum Vincentre te bereiken.


Museum Vincentre

Er werd een bezoek gebracht aan museum Vincentre waar veel wetenswaardigheden over Vincent van Gogh werden opgedaan.

Te zien was dat Vincent bijna zijn gehele leven bezig was met tekenen en schilderen. Hierboven is de periode zichtbaar totdat Vincent in Nuenen kwam wonen.


Hier is de periode zichtbaar nadat Vincent Nuenen had verlaten.

De aardappeleters is wellicht het schilderij waar het meeste onderzoek op is verricht.


Mari liet zien dat hij minstens zo'n vaste hand heeft als Vincent van Gogh zelf.Dorpswandeling

Ook aan het sportieve gedeelte was gedacht. D'Amateurs maakte een dorpswandeling. Onder leiding van een gids, kreeg D'Amateurs in het centrum van Nuenen nog veel te zien en te horen over Vincent van Gogh. Enkele leden van D'Amateurs maakten in het museum een grote fout. Het prominente schilderij 'De oogst' op de tweede verdieping werd afgeschilderd als simpel en niet mooi. Vincent strafte hard. Tijdens de dorpswandeling liet hij met donder en bliksem merken dat deze opmerkingen niet in goede aarde waren gevallen. Behalve Wim en Rita. Die hadden zich in het museum van hun beste zijde getoond en konden droog de auto bereiken.Tapas

Tot slot reisde D’Amateurs af naar Schijndel, waar in restaurant Hong Sheng al werd uitgekeken naar D'Amateurs. Maar liefst twee fotografen en een filmregisseur stonden ons op te wachten met het smoesje dat het restaurant behoefte heeft aan een nieuwe folder. D'Amateurs stemde toe omdat we toch al wereldwijd zichtbaar zijn op het internet. Ook zijn ons foto's beloofd om te plaatsen op onze eigen website.

De Tapas liet zich goed smaken. Maar het was nauwelijks voldoende. Terwijl Toon en Wim zich nog inhielden liet de tafel ernaast nog een uitgebreid dessert oprukken. Maar uiteindelijk hadden ook die een volle maag.De prijsuitreiking viel bijna in het water. Al teveel dammers hadden afgehaakt om die nog interessant te maken. Totdat Anja een oproep deed. Lous is er na 37 jaar intensieve voorbereiding in geslaagd om in zijn 38e seizoen het felbegeerde bekerkampioenschap op zijn naam te zetten. Nu nog langer laten wachten op zijn prijs is niet verantwoord. Dat er meer belangstelling is voor deze felbegeerde beker, blijkt uit de foto's.
Voorzitter Peter liet zich van zijn beste zijde zien en verrichte speciaal voor Lous een persoonlijke prijsuitreiking. De overige prijzen zullen bij aanvang van de jaarvergadering worden uitgereikt.