extra competitie 2016 - 2017Stand


Gespeelde partijen13 april 2017:

Tegelijk met de laatste ronde van de provinciale competitie werden ook twee partijen voor de Extra competitie gespeeld. Frits en Cor hielden elkar in evenwicht. Ook Ad en Mari speelden remise, waarmee Mari zijn koppositie behoudt.


6 april 2017:

Mari trof zijn betere in Frits, die de winnende lijn gevonden blijkt te hebben. Het was al zijn derde opeenvolgende overwinning in deze competitie. Wim verloor kansloos van Ad. Lous dacht het voor elkaar te hebben in zijn partij tegen Theo. Maar in plaats van een winnende zet speelde hij de enigste zet die positioneel verloren was.


30 maart 2017:

Frits speelde een voortreffelijke partij tegen Wim. Lang leek het gelijk op te gaan. Dat werd zelfs bevestigd door het (gratis) programma Dragon Dammen. Toch stond Wim een zet later reddeloos verloren.


23 februari 2017:

Mari trof zijn betere in Antoine, maar blijft aan kop. Gerard kwam een schijf voor tegen Toon. Hij slaagde er niet in om deze schijf te houden. Het eindspel werd zelfs iets beter voor Toon. Toch was de remise uiteindelijk geen verrassende uitslag.


9 februari 2017:

Ook Frits weet nu wat winnen is bij D'Amateurs. Hij behaalde een schijf voorsprong tegen Lambert en speelde nauwkeurig naar de winst.


2 februari 2017:

Lous heeft de achtervolging geopend. In een partij waarin beide spelers oorspronkelijk erg zuinig waren op hun schijven was het ineens raak. Frits maakte een foutzet. Lous had hierop gespeeld en combineerde meteen naar de winst.


26 januari 2017:

De bedoelingen van Mari worden duidelijk! Met de winst op Theo heeft hij zijn koppositie veilig gesteld. Toch blijft er een kaper op de kust. In een magistrale partij won Lambert van Rob en houdt de aansluiting. Ad speelde remise tegen nieuwkomer Frits die waarschijnlijk nog veel van zich zal laten horen.


12 januari 2017:

Mari wist de sterke opkomst van Lambert een halt toe te roepen. Het leverde hem de koppositie van het klassement op.


5 januari 2017:

Lambert speelde niet voor de extra competitie. Rob profiteerde daarvan. Hij won zijn partij tegen Lous en veroverde de koppositie. Mari en Theo speelden zich naar de sub-top vanwege hun overwinningen op respectievelijk Wim en Toon.


22 december 2016:

Lambert laat er geen gras over groeien! Met zijn winstpartj tegen Lous neemt hij de koppositie van het klassement over. Het geluk was daarbij aan zijn zijde. Hij werd enorm geholpen door de foutzetten van Lous. Daarnaast kon Cor tegen Rob de beste voortzetting niet vinden. Cor liep daardoor een punt achterstand op. Rob slaagde erin om toch vier punten binnen te slepen. Na een foutzet van Toon maakte hij korte metten.


24 november 2016:

Lambert speelde zich meteen naar de sub-top van het klassement. Hij versloeg Gerard. Cor profiteerde met zijn remise tegen Theo. Het levert hem voorlopig de 2e plaats in het klassement op. Ad blijft fier aan kop. Mari en Lous hielden het na een hevige strijd op remise. Remise was er ook voor Toon en Wim die een aantal mooie partijstanden op het bord toverden.


17 november 2016:

Cor heeft veel slapeloze nachten benut om zijn damkennis weer op te vijzelen. Mari werd er het slachtoffer van. In een partij met voor Mari ongekend open positiespel trok Cor aan het langste eind. Mari zal vermoedelijk voortaan de opsluiting weer gaan kiezen. De uitslag heeft geen gevolgen voor de leiding in deze competitie.


3 november 2016:

Gerard is zijn koppositie weer kwijt. De oud-kampioenen Lous en Ad speelden tegen elkaar waarbij Lous het onderspit delfde. Deze uitslag brengt Ad naar de kop van het klassement. Gerard weet weer wat hem te doen staat.


20 oktober 2016:

Gerard heeft het weer voor elkaar. In een korte, maar stevige partij won hij van Wim. Daardoor staat hij weer aan de kop van het klassement. Beide spelers dreigden een hekstelling in te nemen. Wim heeft daarbij een 'gouden moment'over het hoofd gezien, zodat Gerard de betere partij behield. Na een formidabele afruil dreigde Gerard met het innemen van de hekstelling. Wim probeerde dit snel te voorkomen, maar zag een simpele combinatie over het hoofd. Hij gaf meteen op.


13 oktober 2016:

Ad won zijn partij tegen Toon. Het levert hem de gedeelde koppositie in het klassement op.


6 oktober 2016:

Mari speelde tegen Gerard een knallende partij waar de vonken afvlogen. Hij slaagde erin een schijf te winnen. Gerard bleek positioneel de zaak echter goed onder controle te hebben. Er resulteerde een stand waarin voldoende plakmogelijkheden zaten, zodat Mari moest berusten in remise.


15 september 2016:

Antoine heeft samen met Lous de aftrap gegeven voor de extra competitie. Er kwam een mooie partij uit voort die je in een boekje niet zult aantreffen. Veel dammers dachten dat het niet anders kon of er moesten combinatiemogelijkheden inzitten. Niemand wist ze tijdens de partij te vinden. Positioneel kwam Antoine steeds beter te staan. Hij won een schijf en later de partij. De prestatie van Lous was er niet minder om.