landelijke competitie tweede klasse 2016 - 2017


Damcombinatie D'Amateurs

D'Amateurs is samen met D.O.G. uit Uden en R.D.S. uit Sint-Oedenrode een samenwerkingsverband aangegeaan. Leden van D'Amateurs kunnen hierdoor in de landelijke competitie spelen. Het basistiental van dit combinatieteam bestaat uit vijf spelers van D'Amateurs, twee speler van D.O.G. en drie spelers van R.D.S. en speelt in de tweede klasse E onder de naam Damcombinatie D'Amateurs. Deze basisspelers krijgen de steun van een aantal teamleden zodat ook de benodigde invallers beschikbaar zijn.

De basisspelers zijn:

D'Amateurs D.O.G. R.D.S.
Antoine van Zandvoort Arno Bloks Leo van Vlerken
Willem-Peter Berkelmans Jozef Donkers Jacques Brouns
John Wilsens
Martien van Erp
Rob Pijnenburg

Tom VissersDamcombinatie D'Amateurs behaalt het kampioenschap!

Op 4 februari 2017 heeft Damcombinatie D'Amateurs het kampioenschap binnengehaald. Van tevoren was bekend dat het een zware wedstrijd zou worden. Ook De Variant heeft een prima team. De wedstrijd begon zeer voortvarend met een overwinning van Jaques. Fred bouwde de voorsprong uit naar 4-0 waardoor het vertrouwen in een goede afloop steeg. Door de remises van Arno en John werd dit verstevigd, maar door het verlies van Antoine was de spanning weer helemaal terug. Jos, Tom en Rob speelden naar remise, zodat er met nog twee lopende partijen een voorsprong op het bord bleef staan. Toen verloor David en was alle hoop gevestigd op Willem-Peter. Nog één punt was er nodig! Willem-Peter beschaamde het vertrouwen niet en behaalde de benodigde remise. Daarmee werd het gelijkspel behaald wat voldoende was voor het kampioenschap. Damcombinatie D'Amateurs kan in de laatste ronde niet meer worden ingehaald. Proficiat!

Damcombinatie D'Amateurs heeft ook de laatste ronde tot winst weten om te zetten. Ook was er een klein extra succesje. Rob klom met zijn winstpartij naar de tweede plaats van het topscorersklassement. Alhoewel hij die titel niet kon prolongeren toch een prestatie van formaat. Proficiat!
De standDe topscorers van Damcombinatie D'AmateursPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenTijdens de 8e ronde was Damcombinatie D'Amateurs vrij.Persoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagenPersoonlijke uitslagen