provinciale competitie persoonlijk beker 2015-2016

In het seizoen 2016-2017 hebben er op verzoek van Martien van Erp maar liefst 13 spelers van D'Amateurs deelgenomen aan het persoonlijk provinciaal bekerkampioenschap. Jammer was het dat al in de eerste ronde twee onderlinge partijen (Antoine-Willem-Peter en Cor-Toon) gespeeld moesten worden. In de tweede ronde overkwam John en Jos hetzelfde euvel. Van onze 13 kandidaten slaagden er 8 in om de tweede ronde te bereiken. Lambert deed dat op de moeilijkste wijze. Hij speelde eerst vanuit een gewonnen positie remise en moest nog een beslissingspartij spelen. Willem-Peter speelde twee vlakke remises en plaatste zich ten koste van Antoine. Barend, Cor, Jos, John, Peter en Wim wonnen hun partij.

In de tweede ronde plaatste Barend zich met zijn winst op Herman Lamberts. Peter speelde gelijk tegen Leo van Vlerken wat ook voldoende was voor een plaats in de derde ronde. John schakelde clubgenoot Jos uit met een remise. Cor, Lambert, Willem-Peter en Wim verloren hun partij en werden uitgeschakeld.

In de derde ronde was Peter vrijgeloot. Barend ging vol aan de bak tegen Tom Swelsen en plaatste zich met zijn remise ook voor de vierde ronde. John verloor van Arno Bloks en werd uitgeschakeld.

De vierde ronde verliep voor onze overgebleven spelers voorspoedig. Peter won van Willy Wijnen en Barend schakelde met zijn remise David Riupassa uit.

De halve finale begon al verkeerd met de loting, waardoor onze leden Barend en Peter tegen elkaar moesten strijden voor een plaats in de finale. Peter speelde bekwaam naar een gelijkwaardige remise waardoor Barend uit het toernooi werd gewipt. Toch kan Barend terugkijken op een geslaagd toernooi. Hij speelde goede partijen en verloor er niet één. Zelfs wist hij te winnen van de op papier veel sterkere Adrie van Outheusden. In de finale mag Peter het opnemen tegen René van Oosterhout die Theo van den Hoek met een remisepartij uitschakelde. Peter zal vol aan de bak moeten, maar heeft vanwege het gekozen systeem voldoende aan remise tegen zijn sterkere tegenstander.Uitslagen halve finaleUitslagen vierde rondeUitslagen derde ronde


Uitslagen tweede ronde
Uitslagen eerste ronde