rapid competitie 2016 - 2017Stand

Antoine van Zandvoort
Rapidkampioen 2016-2017Gespeelde partijen1 juni 2017:

Zoals verwacht werd Antoine onze nieuwe Rapidkampioen. Hij versloeg Theo in de eerste ronde van de avond. Daarmee werd hij onbereikbaar voor de concurrentie. Jos boekte een mooi resultaat door direct daarna de kersverse kampioen een nederlaag te bezorgen. Met zijn twee overwinningen en een remise speelde Jos zich alsnog naar de derde plaats van de competitie. John behaalde vijf punten wat hem naar de tweede plaats voerde. Pech voor Peter die niet speelde en hierdoor van de tweede naar de vierde plaats daalde.


18 mei 2017:

Antoine won weer twee van de drie partijen en staat eenzaam aan kop. Peter staat nu tweede, maar is al uitgespeeld. Hij kan hooguit hopen dat de concurrenten hem niet van het erepodium zullen stoten. Relatief gezien is John de enigste die Antoine nog kan bedreigen. Antoine moet dan grote steken laten vallen en John moet de maximale score halen. De kans op die combinatie is erg klein. Heersend kampioen Jos lijkt al teveel punten verspeeld te hebben. Slechts indien Antoine beide partijen verliest en Jos zijn drie partijen wint is er een gelijke stand mogelijk. In dat geval zou er nog een beslissingswedstrijd gespeeld moeten worden. De strijd gaat dus voornamelijk over de indeling van de tweede t/m de achtste plaats. Ook onderin het klassement is het dringen geblazen. Mari staat voor zijn doen erg laag maar heeft nog vier partijen tegoed. Zelfs de negende plaats blijft voor hem nog tot de mogelijkheden behoren.


11 mei 2017:

Het is de tijd van de inhaalpartijen. Er werd voor verschillende competities gespeeld. Grootste verrassing was wellicht de overwinning van Toon op Wim. Wim dacht dat hij de overhand had en ging veel ruilen uit de weg. Uiteindelijk leek dat ook wat op te leveren. Maar op dat moment combineerde Toon naar een doorbraak. Wim spartelde nog even tegen, maar kreeg geen kansen meer. Frits is met zijn remise tegen John en de winst op Gerard doorgestoomd naar de tweede plaats van het klassement. Daarbij moet wel worden opgetekend dat hij meer partijen heeft gespeeld dan zijn naaste concurrenten. Antoine blijft de grote favoriet voor de titel.


4 mei 2017:

Frits toont zijn ware gezicht. Hij verpletterde zijn tegenstanders en behaalde de maximale score. Hij is te laat gestart met zijn offensief, maar staat nu al op de vierde plaats in het klassement. Theo was niet voor niets gekomen. Hij behaalde zes punten. Vooral zijn winstpartij tegen Lambert gaf hem veel voldoening. In deze partij bouwde hij een lokzet in die Lambert niet nam. Maar ook Theo had niet precies genoeg gekeken. Het zou een gelijke stand opgeleverd hebben in plaats van een schijf winst. Op zich wel knap dat hij de combinatiemogelijkheid zag die verder door geen van de aanwezigen werd gevonden. Willem-Peter is geen deelnemer aan de Rapidcompetitie, maar speelde wel twee oefenpartijen. Tegenstanders Wim en Cor dielven het onderspit. Het was mooi om te zien hoe Willem-Peter er in beide partijen in slaagde om steeds meer positievoordeel op te bouwen.


20 april 2017:

Antoine behoudt met gemak zijn koppositie, maar krijgt meer tegenstand. Deze avond moest hij genoegen nemen met slechts één winstpartij. John en Mari hielden hem op remise. Daarmee verloor Antoine slechts één punt van zijn voorsprong op Jos, die verloor van Ad. John staat ook op het vinkentouw, met een punt en een partij minder dan Jos. Cor deed zichzelf tekort. In het eindspel tegen Wim vond hij de remise, maar was hij een seconde te laat met de klok.


23 maart 2017:

Antoine lijkt grote ogen te gooien naar de herovering van zijn vorig jaar verspeelde titel. Hij werd de winnaar van de dag met drie gewonnen partijen. Jos stelde met twee remisepartijen enigszins teleur. Hij bezet momenteel de tweede plaats met zes punten achterstand op Antoine. Met 7 punten uit drie partijen deed Peter het een stuk beter. Maar die had weer last van zijn resultaten van de eerste avond. John en Rob lijken er ook redelijk voor te staan. Zij hebben 10 punten uit 5 partijen en staan daarmee relatief gezien hoger dan Jos. Hun inhaalpartijen moeten za dan wel winnen! De grote vraag is wie erin slaagt om Antoine een halt toe te roepen. Als dat niet snel gebeurd is de competitie dit seizoen enkel spannend voor de tweede t/m de vijfde plaats!


19 januari 2017:

De eerste partijen voor de Rapid competitie in het seizoen 2016-2017 zijn gespeeld. Barend en Antoine slaagden erin om de maximale score binnen te halen. Rob deed dat ook, maar speelde een partij minder en volgt op geruime afstand in het klassement. Nieuw clublid Frits moest even wennen. Hij begon met een nederlaag, speelde de tweede partij remise en won de derde partij. Met deze progressie zou hij wel eens een bedreiging voor de gedoodverfde titelkandidaten kunnen worden.