Kloksimultaans door Antoine en Jos


Op donderdag 6 juli zijn een aantal dammer bij elkaar gekomen om monopoly te spelen. Anderen hielden het liever bij de eigen denksport. Antoine was bereid om een kloksimultaan te geven. Hij behaalde een score van 50%. Op 13 juli was er gepland om het spel 'Risk' te gaan spelen. Maar een aantal dammers durfden dit niet te risk-eren, waardoor besloten werd om weer een kloksimultaan te houden. Die werd door Jos gegeven. Hij behaalde ruimschoots zijn vooraf vastgestelde doelstelling van 60%.


Als je dit ziet zou je niet denken dat hier leden van een damclub zitten. Niets is minder waar. D'Amateurs zijn van alle markten thuis. Ook in de vastgoedsector staat iedereen zijn mannetje. Toch bleek er onderling verschil te zijn. Niemand kon tippen aan Theo die als overwinnaar uit de strijd kwam.

Lous speelde een goede partij. In deze stand dwong hij Antoine om een schijf te offeren. Het leverde Lous de winst op.


Antoine stelde vooraf geen doelen.

Jos deed dat wel. Hij bracht het spel 'Risk' mee, maar daarvoor waren niet voldoende deelnemers. Het idee was om onze topscorerd Rob een kloksimultaan te laten geven. Maar die vond het geen probleem dat Jos deze taak op zich nam. Jos was in zijn element Vooraf stelde hij minimaal 60% te willen scoren op basis van het 2-punten systeem. Hij voegde er nog aan toe dat het voor hem eenvoudiger was dan een partij voor de onderlinge competitie.


Jos behaalde een score van bijn 69%, dus ruim boven zijn doelstelling. Die hoge score is vermoedelijk mede te danken aan de stimulerende middelen die Jos heeft genoten. De roep om dopingcontrole leek zeer terecht.

Jos liep zeer ontspannen rond. Een les voor D'Amateurs. Geef Jos nooit een minuut per zet bij een kloksimultaan als er zo weinig deelnemers zijn.

Lambert speelde weer eens de sterrn van de hemel. Hij leek minder te staan en nam daarom een dure dam. De discussie over wat een dam mag kosten barstte los. Die van Lambert was niet te duur. Jos wist geen goede raad met de stand en speelde een foutive voortzetting. Hij gaf meteen op waardoor Lambert als eerste tegenstander punten behaalde.


Lous kwam erg ver. Hij behaalde als eerste een dam. Jos maakte echter maximaal gebruik van zijn overwicht. Lous kwam schijven tekort en kon niet aan een nederlaag ontsnappen.

Jos was in zijn nopjes in zijn partij tegen Antoine. Totdat die hem verrastte met een magistrale combinatie.

Willem-Peter haalde alles uit de kast. Toch kon hij niet voorkomen dat Jos een remisegaatje vond.