jan van de westelakentoernooi - sneldamcompetitie 2016-2017

Deze competitie is op donderdag 29 december 2016 weer gespeeld in de vorm van het jaarlijkse Kerstdamtoernooi. Vanwege het grote aantal deelnemers is gezkozen om 10 ronden Zwitsers systeem te spelen en daarna te splitsen in 2 groepen en daarin nog vijf ronden Zwitsers systeem te spelen. Voor de klassering zijn alle behaalde punten opgeteld.

Een aantal zaken zijn belangrijk om bij het Jan van de Westelaken sneldamtoernooi succesvol te kunnen zijn.

- Kunnen dammen
- Nuchter blijven (letterlijk en figuurlijk)
- De zenuwen de baas blijven
- Super geconcentreerd zijn
- Hoogmoed achterwege laten

Als we deze eigenschappen bezien, dan vallen er al snel héééél véééél spelers af, die dan niet voor deze eervolle titel in aanmerking kunnen komen. Dat is ook dit jaar in de einduitslag terug te zien.

Na het eerste gedeelte van deze supergezellige damdag kwamen er drie spelers bovendrijven. Zij stonden dan al meteen drie punten los op de rest: Antoine, Fred, Jacques. Het tweede gedeelte gaf David en Jos aan als winnaar. De punten uit de eerste ronde werden meegenomen naar de tweede ronde. Dit gaf de volgende eindstand: 1) Antoine 2) Fred 3) Jacques 4) Jos 5) David. En wie durft te beweren dat deze spelers niet perfect voldoen aan de vijf hierboven genoemde criteria!!!

Het Jan van de Westelaken-toernooi was in meerdere opzichten een succes. De gezelligheid, het aantal deelnemers, het lekkere buffet, en de feilloze organisatie van de wedstrijd door Barend. En zeker niet op de laatste plaats: Antoine, die in dit sterke veld, als overwinnaar tevoorschijn kwam. Hij is daarmee voor de tiende keer sneldamkampioen van D'Amateurs. Proficiat!


Persoonlijke uitslagen 1e gedeeltePersoonlijke uitslagen 2e gedeelte poule APersoonlijke uitslagen 2e gedeelte poule B