seizoenafsluiting 2016-2017

Oirschot

Op zaterdag 4 juni heeft D'Amateurs met de partners een bezoek gebracht aan het plaatsje Oirschot. Speciaal voor Theo hadden ze daar een bridge drive-in georganiseerd. Maar Theo wist wel beter. Hij bleef D'Amateurs trouw en beleefde een geweldige dag.

D'Amateurs volbracht de dag niet zonder fouten. Want wie spreekt nou een gids af met een pauze tijdens de wandeling? De gids vluchtte na de kerk naar huis zodat het tweede gedeelte van de wandeling slechts enkele m2-ers in beslag nam.

D'Amateurs wijzigde van terras en was klaar voor het kegelen. De target van vier extra strikes werd gemakkelijk overtroffen, maar de prijs daarvoor moet blijkbaar nog worden gemaakt.

Wel was er een prijs voor Anja van den Oetelaar. Voor D'Amateurs geen verrassing. Als je een quiz houdt kun je net zo goed meteen de hoofdprijs aan Anja geven. De uitvoering van de quiz werkt alleen vertragend. De hoofdprijs is al bij de aanvang vergeven. Maar bij "D'n Oirschotse Kegel" kenden ze Anja nog niet.

Een opvallende verschijning was steeds dat vingertje. De foto's bestuderend moet het niet moeilijk zijn om daaruit de enige echte voorzitter te kiezen. Toch was het wel werwarrend. Zit onze penningmeester te azen op deze bestuurlijke taak? Of is er zelfs iemand van buiten de vereniging die met een slap handje onze aandacht wil trekken? Of is Peter voor troubadour aan het studeren? Wie het weet mag het zeggen.

Daarna de stoelendans. De kameraadschap van D'Amateurs dreef de overige deelnemers tot wanhoop. Eén voor een dropen ze af totdat er alleen echte dammers op de stoelen zaten. En die zijn het gewend om elke week voor stoelen te moeten vechten omdat er een aantal op hoog niveau willen dammen. Gelukkig vond Theo in Oischot een oplossing voor dat probleem. Vanaf komend seizoen is één stoel per dammer voldoende. Barend behaalde met gemak de finale tegen John. Maar ging toen op een tweede stoel aan tafel zitten. Maakte Barend een beslissende fout? Of wist hij welke prijs er voor de winnaar in het verschiet lag? Feit is dat John, na een uitvoerig onderzoek, deze hoofdprijs heeft geschonken aan een minder gelukkige deelnemer.

D'Amateurs heeft, met dank aan Cor, Toon en Antoine, weer genoten van een gezellig uitstapje. Een impressie is hieronder weergegeven.