seizoenoverzicht 1972 - 1973


Onderlinge wedstrijden

Wegens het kienen is het speellokaal enkele keren verplaatst van zaaltje naar huiskamer. De accommodatie kon er wel mee door, maar gezien de wedstrijdresultaten ging D’Amateurs toch op zoek naar een andere regeling.
Jan v/d Westelaken werkte zich met zijn speelwijze op een rustige en bekeken manier naar de eerste plaats en heeft het kampioenschap ten volle verdiend.


In de annalen is niet aangegeven of hij zijn baard liet afscheren. Wel is duidelijk dat Cor v/d Westelaken zijn haren slechts ongemerkt heeft laten groeien. Wellicht heeft hij daarom zijn hoedje steeds opgehouden.Gerrit Venrooy heeft het tweede gedeelte van de competitie niet meegespeeld.


Bekerwedstrijden

De bekerfinale ging tussen Jan v/d Westelaken en Ad Rovers. Beiden gaven elkaar niets toe. Zowel de wedstrijd zelf als de daarna gespeelde sneldamwedstrijd eindigde in remise. Om de seizoenplanning niet te verstoren werd bij M. v/d Oetelaar thuis gespeeld. Ad maakte gebruik van een foutieve slag van Jan en prolongeerde zijn titel.Externe wedstrijden

D’Amateurs heeft deelgenomen aan de regionale damcompetitie. Met een 4e plaats was het resultaat niet slecht te noemen. Tegen Nijnsel werd een overtuigende 12-2 overwinning behaald. Tevens werd opgemerkt dat gelijkgespeeld werd tegen het zevental van Schijndel. Na analyse bleek dat er zelfs een overwinning in heeft gezeten.Op 22 maart heeft D’Amateurs wederom deelgenomen aan het nederlaagtoernooi van O.N.A. uit Berlicum. De uitslag werd 11-9 in het voordeel van O.N.A. waarmee deze bewezen nog iets sterker te zijn dan de Gestelse dammers.


Op verzoek van damvereniging “Tempo” uit Veghel is er alsnog een revanchepartij gespeeld in Sint-Michielsgestel. Op 15 februari werd D’Amateurs verpletterend verslagen. De stand werd 11-3 in het voordeel van Tempo. De mooiste partij werd gespeeld door Harrie v/d Loo tegen C. Voets. Harrie kreeg het voor elkaar om vijf stenen voordeel te nemen, waarna door een samenloop van omstandigheden de 2 winstpunten alsnog naar Veghel gingen.

Jan, Cor, Theo v/d Westelaken en Gerrit Venrooy schreven zich in voor de open kampioenschappen van Vught. Dat leidde tot een vriendschappelijke wedstrijd tegen V.D.C. uit Vught. D’Amateurs verloor deze wedstrijd met 3-9.

Overige activiteiten


Speciale avondjes


Er waren drie avonden waarvoor respectievelijk erwtensoep, ½ haan en cotelet aanwezig waren die door de leden met het grootste gemak naar binnen werden “geslagen”Het damseizoen werd besloten met een “contactavond” waarop het door Thijs Reurings vervaardigde damlesbord werd onthuld.Jaarvergadering

Tijdens de vergadering op 16 juni werden door Jan v/d Westelaken, Cor v/d Westelaken, Mari v/d Oetelaar en Gerrit Venrooy nog eens vier wedstrijdklokken toegezegd. D’Amateurs krijgt deze klokken in bruikleen.

Aan het bestuur werd gevraagd een middel te zoeken ter oplossing van een uitbreiding van het materiaal (hoofdzakelijk damborden en damschijven en notatiebiljetten) van de Gestelse middenstand.