Oefenwedstrijden tegen V.R.D. uit Renkum


Vanaf seizoen 1998-1999 speelde D'Amateurs jaarlijks een oefenwedstrijd tegen het sterke V.R.D. uit Renkum. Barend van Amerongen kwam met dit initiatief omdat hij het leuk vond om zijn oude vereniging eens op een andere manier te ontmoeten. Deze wedstrijden werden tot traditie verheven. Voor D'Amateurs was het een belangrijk onderdeel van de voorbereiding op de bondscompetitie.


In seizoen 2004-2005 stond (de laatste) uitwedstrijd op het programma. Tot nu toe had D'Amateurs daar geen goede ervaringen mee. Alle uitwedstrijden in het verleden gingen verloren. D'Amateurs bleek deze keer echter bijzonder gemotiveerd.


Willie Berkelmans zorgde er zelfs voor dat we voor kwamen te staan in de wedstrijd. Voor D'Amateurs was dat een ongekende ervaring.

De latere verliespartijen van Lambert en Wim werden ruimschoots gecompenseerd door de prachtige overwinningen van Antoine en Willem Peter.

De slotpartij, waarin John op een magistrale wijze een moeizame remise behaalde, bracht voor D'Amateurs een nieuwe ervaring. Voor het eerst werd in een uitwedstrijd tegen V.R.D. niet verloren. Zelfs was er sprake van de eerste overwinning sinds 1998!De overige wedstrijden uit het verleden: